Asgari Ücretin 1300 TL nin Altında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ikcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslında bu durum maalesef tebliğde netleştirilmedi, bir kaç firmayla görüştüm, kimisi sizin yazdığınız gibi dusunurken kimisi de ben fazladan AGI verip ceza almayayım, gerekirse sonradan ilave AGI oderim diye dusunuyor. Tebliğ net olmadığı için yoruma acık, iki sekilde yapan firma da gördüm.

Luca programı ile görüştüm tebliğde bu şekilde belirtiyor diyor.Lakin dediğiniz gibi orada 1387 agisi olan bir kişinin 1317 tl ye düşmesinden bahsediyor.Net ücret tabiri var ama mesaili ücret tabiri yok.Vergi dairesi de net bir bilgi veremiyor.

Bizde de çok az personele ilave oldu. Çünkü; ekim ayından 31 gün ve resmi tatil çalışmasıyla birlikte izinli personel dışındaki asgari ücret alan herkes 1.300,99 tl nin üzerinde olduğundan ilave bir şey olmadı.

Siz bordro yaptığınızda 1300,99 altına düşen var ise sadece bunlar için ek agi var. Yapılan bordroda eki kökü ne varsa eskinden olduğu gibi yapılacak agi dahil net ücret 1300,99 altında kalıyor ise 1300,99 tamamlanacak. (tabii tam ay çalışan için)

arkadaşlar,
mesaili çalışanlarda ; normalde mesaisi olmasa bu ay eksik maaş tahakkuk etmesi gereken personelime , 110 tl brüt mesai rakamı girdiğimde , personel mesai odemesi almamış oldu.programım sadece mesai ödemesini maaşa ilave ederek maaş+agi toplamını 1306 tl ye tamamladı.
agi ye birşey dahil etmedi yani.
yani mesai +agi ödemesi+maaş ödemesi 1306 tl ye gelince , ayrıca mesai tahakkuk etmedi,tahakkuk eden mesaiyi ile 1300,99 tl nin altını doldurdu.agi yede dokunmadı 123,53 te kaldı.

tebliği okuduğumda bana yanlışlık yok gibi geldi.

Allah'ım birde derdimi anlatabilsem :)

ceres, bir problem yok. Özet olarak şöyle, kimse eksik günleri olanlar hariç, mesai, prim ve ikramiye gibi ek ödemeler dahil 1300,99 tl altına inmeyecek, inenler 1.300,99 TL ye agi ile tamamlanacak.