Asgari Ücretin 1300 TL nin Altında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ikcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Diyelim ki, o ay mesai aldığı için, ücreti 1.300,99 TL nin altına düşmeyecekse ücretine bir ekleme yapılmayacak.

Burada adam normalde 1177.46 + 123.53 =1300.99 un altına dusuyor ama Fazla mesaiden dolayı brütü arttığı durumda ilave agi eklenmeyecekse, burada bir sıkıntı yokmu, adam fazla mesai ile 1300 un ustune cıkıyor kendi hakediyor. burada bence 1300 kontrolünde adamın ikramiye fazla mesai değerlerine bakılmaması gerekir diye dusunuyorum.

Bu arada katılıyorum günlük ücretten bahsetseler işimiz daha kolay olurdu o yuzden zaten işe ay içinde başlamıs ayrılmıs/ ücretsiz izin kullanmışları hariç tutmuşlar.

İşte buradaki amaç ücretin 1.300,99 TL'nin altına düşmemesini sağlamak. Bunu da yapmayabilirlerdi :)

Sayın Arkadaşlar,

Keşke yapmasalardı. Böyle düzenleme olmaz. Vergi tarifeleri yayınlandığı gün bu sıkıntıyı gündeme getirmiştik. İlk kademede yapılabilecek küçük bir düzeltme bu sıkıntıları tamamen düzeltirdi. Üstelik ayrım yapmaksızın. Kurumların belli parametrelerle küçük farklar yarattıkları çalışanların maaşları arasındaki kademe bu uygulamayla bozuluyor. Rakamlar çok büyük olmazsa da hem bu farkları hemde adil olma kuralını zedeliyor. Çözümü AGİ de bulmak doğru olmamış, ama yapacak bişey yok. Bordrolarda yapılacak düzenlemeler nedeniyle tek tek uğraşmaları hiç hesaba katmıyorum.

ayrıca bir de 30 gün üzerinden mi 31 gün üzerinden mi o da düşünülebilecek nokta. 30 gün olursa 70,00 tl 31 gün olursa 33,09 tl iade etmem gerekecek olan personelim var. bu durumda ne olacak diye kara kara düşünüyorum...

Son durum şöyle değil mi:
Kanun teklifi kabul edildi, yasalaşmasını bekliyoruz değil mi arkadaşlar?

Valla onu bunu bilmemde bu iş için geç kalındığı bir gerçek. Bugün 1 tane bordro yaptım ekim dönemine. İşveren istedi. Herkes 1300 ün altında. Uygulama başlayınca herkese tekrar para yatırıcaz heralde arada kalan farkı.

Tebliğde aylık brüt kazancı 1.751 tl. den düşük olanların agilerine ek verileceği belirtiliyor. Örnek bordro yapıldığında bu ücretlinin ekim ayından itibaren net ücreti 1300 tl. oluyor. Agi farkını tespit etmek için ekim ayı bordrosu geçici olarak yapılmalı daha sonra da net ücreti 1.300 tl.nin altında olanlara agi farkı eklenmelidir.

Luca'ya güncelleme yapılmış arkadaşlar. Puantaj ayrıntılarında "ilave asgari geçim indirimi" diye bir satır açılmış. Bordroyu hesaplarken otomatik şekilde arada kalan farkı agi olarak ekleyip 1300,99 tl'ye tamamlıyor ücreti.

Eğer fazla mesai veya prim yazarsanız ve toplam brüt kazanç 1751,10 tl'nin üzerine çıkarsa veyahut agi dahil net ücret 1300,99 tl'nin altına düşmüyorsa uygulamıyor ilave asgari geçim indirimini.

Son düzenleme:
Sabit bir agi tutarı değilde arada kalan fark kadar herkes için ayrı hesaplayıp eklemeleri güzel olmuş.

bununla ilgili başka bir konu soracaktım, eta sql kullanıyorum, 1300tlden düşükleri tespit ettik diyelim bu farkları eta programında nereye gireceğiz? program modulünde agiye ek yapılacak bir bölüm bulunmuyor.

Programı satın aldığınız yer ile iletişime geçin. Muhtemelen bir güncelleme yapılması gerekiyor. Luca internet üzerinden çalışan bir program olduğu için otomatik güncelleme geliyor. Sizin program ne şekilde güncelleniyordur bilgim yok.

Luca'ya güncelleme yapılmış arkadaşlar. Puantaj ayrıntılarında "ilave asgari geçim indirimi" diye bir satır açılmış. Bordroyu hesaplarken otomatik şekilde arada kalan farkı agi olarak ekleyip 1300,99 tl'ye tamamlıyor ücreti.

Eğer fazla mesai veya prim yazarsanız ve toplam brüt kazanç 1751,10 tl'nin üzerine çıkarsa veyahut agi dahil net ücret 1300,99 tl'nin altına düşmüyorsa uygulamıyor ilave asgari geçim indirimini.

Rica etsem bir noktayı netleştirebilirmiyiz? Programınızda, aynı personele Fazla mesai girmezseniz 1300.99 un altında kalıyor ve ilave AGI alıyor ama fazla mesai girdiğinizde 1300.99 un ustune cıktığı için ilave AGI hesaplamıyormu?

Arkadaşlar Merhaba,

Bizim Programımız Maaş+ AGİ olarak çıplak ücretini 1.300,99 TL ye tamamlıyor. Fazla Mesai eklenmesini görmüyor.
Sizin anlattığınız ise daha farklı bir durum oluyor. Çok kararsız kaldık ne yapmalıyız?

Bizim gibi uygulayan kimse var mı?

arkadaşlar merhaba,

bizim programımız maaş+ agi olarak çıplak ücretini 1.300,99 tl ye tamamlıyor. Fazla mesai eklenmesini görmüyor.
Sizin anlattığınız ise daha farklı bir durum oluyor. çok kararsız kaldık ne yapmalıyız?

Bizim gibi uygulayan kimse var mı?

fazla mesaı ıle rakam asgarı ucretın net tutarını asıyorsa ılave agı olmayacak

fazla mesaı ıle rakam asgarı ucretın net tutarını asıyorsa ılave agı olmayacak

Bu durum tuhaf değil mi? Çalışanın aldığı fazla mesai değişken bir rakam ve bunla 1300,99 ü geçiyor diye agi nin arttırılmaması daha tuhaf bence...Çıplak ücret alınsaydı keşke,sürekli mesaili çalışan kişilerin için bir yarar sağlayamayacak malesef

Aslında bu durum maalesef tebliğde netleştirilmedi, bir kaç firmayla görüştüm, kimisi sizin yazdığınız gibi dusunurken kimisi de ben fazladan AGI verip ceza almayayım, gerekirse sonradan ilave AGI oderim diye dusunuyor. Tebliğ net olmadığı için yoruma acık, iki sekilde yapan firma da gördüm.