fonradar

Aşı Olmayan Personeli İşten Çıkarma İle Alakalı

Üyelik
20 May 2017
Mesajlar
45
Konum
istanbul
Aşı olmayan ve PCR testi yaptırmak istemeyen bir personeli işten çıkarmak istememiz dahilinde bizi haklı fesih olarak gösterebilecek mevzuat var mıdır?
 
Bu konu yakın zamanda iş kanunu mevzuatı bölümünde paylaşıldı, net sonuca varılamadı.
Olayınızda kesin demeyim ama geçerli fesih mümkün gözüküyor ancak feshin son çare ilkesini gözeterek bu işlemi sonuçlandırmanız gerekir düşüncesindeyim.
not. dediğim bölümü inceleyiniz.
 
Aşı olma veya pcr testi yaptırma konusu yasa ile zorunlu hale getirilir, işverende bu durum hakkında işciyi bigiilendirir ve sonrasında işveren yine feshin son çare ilkesini gözetir, tüm bunlara rağmen işci ısrar eder ise artık işverence haklı fesih mümkün olur/olacak düşüncesindeyim.
 
Konuya İs sagligi ve guvenligi acisindan dolayi degerlendirmek lazim.isyerinde 10 dan ustu persenol calistiyosaniz is guvenligi uzmaniniz calisan temsilciniz veya helim yada tutmakta olan is guvenligi defteriniz varsa gerekli prosudurleri takip ederek personelin sozlesmesi fesedilebilir.tabi bunu yaparken iscinin iyi niyet hakkaniyet kurallari gozetiminde yapigi is kidemi varsa asi olmama mazereti degerlendirlmesi gerekir.
 
Üst