Askere Giden Personel Hk.

Üyelik
30 Eyl 2021
Mesajlar
3
Konum
İstanbul
Merhabalar,
Askerliğe giden personelin çıkışı ne zaman verilmelidir. Örneğin Ocak ayının sonunda gidiceği kesinleşen personel ocak ayının başında çıkışını almak isterse verilmesi zorunlu mudur yoksa ocak sonuna kadar çalıştırılması gerekir mi?
 
Askerlik nedeniyle kıdem tazminatı alarak ayrılmak için yargıtay ın5 ay öncesine kadar ayrılmayı makul süre olarak değerlendirdiği kararı var.
En fazla çıkışını askerlik haklı sebep olarak yaparsınız , tazminat ödemesini yapmak için sevk belgesini getirmesini beklersiniz.
Son güne kadar çalışma zorunluluğu di,ye bir şey yok.
 
Sayin Keremcem'in de dedigi gibi, Yargitayin boyle bir karari var. Ancak bu kararin uygulanabilmesi ve Kidem Tazminati hakki icin tevsik edici bir belgenin yani Askin kardesimin dedigi gibi sulus belgesinin isverene sunmasi gerekir
 
Merhaba
Askerlik sebebi,kıdem tazminatına hak kazanma durumunun istisnalarından sayıldığından işçinin kıdem tazminatını hak kazandığını işverene belgelemesi gerekir.Bu belgeyi sunarak fesih hakkını kullanır.Bu belge de ancak sülüs veya sevk belgesi olur.
1,2 veya 5 aya kadar makul süre olarak değerlendirilebilir.bu süre 5 aydan daha uzun sürerse işçinin askerlik sebebiyle işten ayrılmadığı iddia edilebilir. Ayrıca işçi işten ayrılıp,askere gitmeden başka bir işyerinde tekrar işe başlarsa o zaman sıkıntı doğabilir ve ayrıldığı işveren,bundan haberdar olması halinde,tazminatın iadesi için başvurabilir.Çünkü bu durumda,işçinin,askerlik sebebiyle işten ayrılmadığı kabul edilebilir.Buna da dikkat etmek lazım.
 

Benzer konular

Üst