Avukat CMK Stopaj İadesi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Avukat müşterimizin CMK'ya kestiği stopajlı makbuzlar, Gelir Vergisi İade Raporunda hata olarak çıkıyor. CMK stopaj beyanı yapmıyor anlaşılan, bu durumda nasıl hareket ediliyor. Vergi dairesi bunu sorun olarak görüyor mu? Dilekçe mi istiyor? Cmk'dan yazı mı alınıyor? Nasıl oluyor bilgisi olan var mı arkadaşlar?
 
Sevgili Zindan (yahu bu da çok ironik oldu, zindan sevilir mi hiç? :)
Bu konuda daha evvel çok yazılar yazıldı.
Cmk'dan yazı alıp,daireye dilekçe ekinde veriyorsunuz.
Fakat burada şunu hatırlatayım.Biliyorsunuz cmk'lar geriye dönük ödeme yapıyorlar.Yani bugün yaptığı ödeme belkide 6-7 ay öncesinde kesilen bir makbuza ait.Serbest meslektede tahsilat esası geçerli malum.Bu konuda gelir idaresi ile cmk arasında (daha doğrusu mevzuat sebebiyle) bir uyuşmazlık oluşuyor.Aslında dairenin yapması gereken tahsil edilen makbuzların stopaj iadesini yapmak.Fakat bu oldukça karışık ve içinden çıkılamaz bir hale dönüşüyor zamanla.
Bu nedenle ve buna çözüm olarak cmk,avukatlar için bir genel yazı yayınladı.Özellikle arabuluculuk dosyaları için (zaten konumuz bu) avukatlar,makbuzları,dosya tamamlandığında değil,tahsilatın yapıldığı anda kesecekler diye bir düzenleme yapıldı.Böylece yılda örneğin 20 dosya tamamlayan bir avukat 5 dosyanın parasını almışsa,20 makbuz değil,5 makbuz düzenleyecek.Bu şekilde mevzuata da uyulmuş oluyor.
tabi burada benim hemen aklıma gelen, "peki biz neden böyle yapmıyoruz" sorusu geliyor ama cevabıda hemen veriyorum :) çünkü biz yıllık sözleşme usulü çalışıyoruz.Sözleşme gereği verilen sürekli bir hizmet var.Avukatlar ise dosya başına hizmet veriyor.
 
Saolasın Tahsin üstad. 10 tane avukat müşterim var, ancak ilk defa CMK'ya makbuz kesen oldu, bunu da öğrenmiş olduk, o zaman avukata söylüyorum, gidip CMK'dan bir yazı alıyor, Vd'ne verilmek üzere. Tşkrlr.
 
Avukatlarınız; ilgili CMK kurumlarından stopaj yazılarını alıp sana verecekler. Sende dilekçe (interaktif vergi dairesinden) ile birlikte vergi dairesine gönderdiğin takdirde sorun kalmıyor.
 
Mahsuplarını yaptığımız için mahsup edilen tutar üzerinden ayrıca bir makbuz kesiyoruz dedim bizdeki avukatlara biraz bozuldular ama gerçekten çok zaman alan bir iş
 
Mahsuplarını yaptığımız için mahsup edilen tutar üzerinden ayrıca bir makbuz kesiyoruz dedim bizdeki avukatlara biraz bozuldular ama gerçekten çok zaman alan bir iş
Vur dedikte öldür demedik :) Bunun için ekstra ücret alınır mı.Gerçi bişey diyemem,alabiliyorsanız helal olsun derim ancak.
 

Benzer konular

Üst