Avukat Mükellefi̇ Olanlar

gokhan_tuana

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Eki 2013
Mesajlar
102
Konum
bursa
Arkadaşlar merhaba ,

kafamı kurcalayan bir konu var.Avukat mükellefimle ilgili yeni aldığımdan ve daha önce avukat mükellefim olmadığından anlamaya çalışıyorum.
Biliyorsunuz ki avukatlar vekaletnama almadıkları müvekkillerine makbuz kesemiyorlar.Bazı durumlarda mesela müvekkilinin icra dosyası var bu durumda hem müvekkilinden hemde müvekkilinin alacaklı olduğu kişi yada kurumdan tahsilat yapabiliyorlar.Müvekkilinin alacaklısından aldıkları avukatlık ücreti hangi icra dairesinde işlem görüyorsa o icra dairesine makbuz kesiliyor örnek bursa 3.icra dairesi,açıklamaya da avukat kimden alacaklı ise onun bilgileri yazıyor.Bu konu ile ilgili olarak burada alacaklının tc ve vergi dairesi bilgileri yazılmalı değilmi?ayrıca 3.icra müd.de vergi no ve dairesi yazılmalı mı serbest meslek makbuzu düzenlenirken nelere dikkar edilmeli?
 
avukatlık ücreti hangi icra dairesinde işlem görüyorsa o icra dairesine makbuz kesiliyor

doğru


örnek bursa 3.icra dairesi,açıklamaya da avukat kimden alacaklı ise onun bilgileri yazıyor.

doğru


Bu konu ile ilgili olarak burada alacaklının tc ve vergi dairesi bilgileri yazılmalı değilmi?

evet


ayrıca 3.icra müd.de vergi no ve dairesi yazılmalı mı

Gerek yok bursa 3.icra diye makbuza şerh düşülebilir


Bunların yanında dikkat edilmesi gereken önemli nokta Stopaj dökümlerinin icra müdürlüğünden alınmasıdır
 
Yardımınız için çok teşekkür ederim.stopaj dökümü ile ilgili icra Müdürlüğü ile Geçici dönemlerinde mukellefim görüşüp alsın ozaman bunu bilmiyordum:(cok sagolun
 
Stopaj dökümü dediğiniz nedir?
Makbuzu keserken vergi mükellefi olan müşterilere kestiği makbuzlar için stopaj kısmını dolduruyor. Vergi mükellefi olmayanlar için stopajsız kesiyor, icra daireleri için olan özel durum nedir?
 

Benzer konular

Üst