Ay İçinde Alınan Birden Fazla Raporun Kesintisi

Üyelik
19 Eki 2015
Mesajlar
14
Konum
İstanbul
Merhaba,

Ay içinde birden fazla raporu olan personelin gün kesintisini nasıl hesaplıyorsunuz ? Çeşitli yazılar var net bir cevap bulamadım maalesef.

Mesela personelin 2-4 kasım raporu, 12 kasım, 19 kasım raporu olursa SGK kesinti günü nasıl hesaplanır ? arasında çalışma olunca tekrar ilk 2 gün kesinti yapılmaz durumu var mı ?

Yardımlarınızı beklemekteyim. Teşekkürler :)
 
Tüm raporlar kaç gün ise o kadar kesinti yapabilirsiniz. Eğer işveren isterse rapor olsa dahi kesinti yapmayıp ödeme yapabilir ama öyle bir imkanı var.
 
Tüm raporlar kaç gün ise o kadar kesinti yapabilirsiniz. Eğer işveren isterse rapor olsa dahi kesinti yapmayıp ödeme yapabilir ama öyle bir imkanı var.

iş göremezlik ödemesini alabiliyor mu peki ? mesela yukarıda belirttiğim tarihler için ilk 2 günü kesmeyip, 4 Kasım,12 kasım, 19 kasım için 3 gün kesinti yapınca 3 günlük ödemesini alabilir mi ? Asıl sormak istediğim bu aslında
 
merhaba,

maktu ücret olarak çalışan ( aylık çalışanlarda ) iki günler kesilmemesi germektedir. saatlik çalışanlardan ise yarım saat bile olsa kesebilirsiniz.

kolay gelsin.
 
1 veya 2 günlük raporlar için ödeme yapmaz sgk. En az 3 gün olması gerekiyor tek bir raporun. Onunda ilk 2 gününü ödemez 1 günlük ödeme yapar.
 
rapor ödemelerinde 2 gün ve altında kalan eksik günlerin ödemesi yapılmaz. işveren 2 gün ve altındaki günler için kesinti yapabilir veya yapmayabilir bu işveren insiyatifinde olan bir durumdur. Ayrıca cari ayda kaç gün eksik günü varsa toplam eksik gün miktarı o kadar yazılacaktır. ay 30 çekiyor ve kişi 5 gün ayrı ayrı günlerde raporlu ise toplam da 5 gün eksik gün verilip 25 gün için sizin tahakkuk yapmanız gerekiyor. geri kalan rapor ödemeleri işçiyi ilgilendiren bir durumdur. uygulama farklılıkları işverenlere göre farklılık göstermektedir. işveren isterse 2 gün ve altındaki eksik rapor ödemeleri için kesinti yapmayabilir. işverene kalmış bir durum.
 
Üst