Sayın karapınar,
"Bazı olaylarda "karine" çok önemlidir. Sizin bahsettiğiniz konuda da durum böyle. Öncelikle 6 aylık bir işin 6 ay daha uzaması çok mantıklı görünmesede şöyle sonuçlanmalıdır. Öncelikle uzama gibi durumlarda teamül ek sözleşme(ler) yapılmasıdır. Bu sözleşmeler işin seyrini ve geleceğini ve tabiki yasal durumunu belirler. Velevki bu sözleşmeler de yok. 31.12 günü artık işin durumu bellidir hiç terddütsüz, o gün tum kayıtları 170/350 hesaplara aktaracaksınız son dönem geçicide artık iş yıllara sari olacak ve tabiki kurumlarda da. Ertesi yıl yapılan stopajlar da işin tamamlandığı tarihin ilgili GV beyannamesine K/Z dahil edileceğinden ödenecek GV'ye mahsup edilecektir."
Yazmıştım.
Ferhat kardeşim de uzun uzun yazdı. iş sonradan yıllara sariye döndüyse, ki bunu 31.12 günü artık gördünüz, yaptığınız gelir ve gider işlemlerini 170/350 hesaplara aktaracaksınz. Bu geçmiş dönemler GV beyanları için düzeltme vermenizi gerektirmiyor ( sayın 5520'nin bu konuda yazdıkları çok yanlış). Yukardaki paragrafta da yazdım "karine önemlidir diye". Sizdeki karine 31.12 tarihindeki fiili durum ve varsa işin uzamasıyla ilgili yapılmış olan ( olmasında yarar var ) ek sözleşmelerdir. Yoksa dahi mademki iş uzadı o tarihe kadar yaptığınız tüm işlemleri 170/350 hesaplara aktaracaksınız. Bu konuyla ilgili daha önce yaptığınız işlemleri 150 hesaplar envanter kayıt tekniğine uygun olarak yaptığınızı umuyorum, aksi takdirde zaten başka daha önemli sorununuz olabilir.
Burada daha fazla yazmayı uygun bulmuyorum, size daha ciddi profesyonel destek almanızı tavsiye etmem gerekir.