E-bildirge V1 kapalı, ama V2 den denedim yükleme yapılabiliyor. Normalde her iki siteyi de kullanabiliyor muyuz? V2 niçin açıldı, ne işe yarıyor hiç bilmiyorum
Neden açıldğını idareye sormak lazım

E-bildirge V1 kapalı, ama V2 den denedim yükleme yapılabiliyor. Normalde her iki siteyi de kullanabiliyor muyuz? V2 niçin açıldı, ne işe yarıyor hiç bilmiyorum
eskişehir ve bursa da işyerlerimiz var ancak maaşları istanbuldan ödeniyor. vergi daireside istanbul üzerinden ancak ebildirge-v2 üzerinden atamıyoruz.
muhtasar beyannameden diye uyarı veriyor.
bu durumda biz mecburen muhtasar üzerinden mi vereceğiz
E-Bildirge V2 sitesinden XML dosyasında SIGORTALISICIL="*****" kısımları silinmek suretiyle yükleme yapılmaktadır.
(2) Birinci fıkra kapsamına giren mükelleflerce/işverenlerce Amasya, Bartın, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Kırşehir ve Konya illeri dışındaki başka bir ilde istihdam edilmekle birlikte ücret ödemeleri veya tahakkuku bu illerde yapılan çalışanların ücret ödemeleri üzerinden tevkif edilen vergiler ile sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini içeren Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Amasya, Bartın, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Kırşehir ve Konya illerindeki yetkili vergi dairelerine elektronik ortamda gönderilecektir.
(3) Amasya, Bartın, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Kırşehir ve Konya illerinde istihdam edilmekle birlikte ücret ödemesi veya tahakkuku bu iller dışında bir ilde yapılan çalışanların ücret ödemeleri üzerinden tevkif edilen vergilere ait muhtasar beyanname, ücret ödemesi veya tahakkukun yapıldığı yer vergi dairesine verilecektir. Ayrıca bu sigortalılara ait aylık prim ve hizmet belgeleri ise elektronik ortamda (e-bildirge) Kuruma verilmeye devam edilecektir.â
31034 sayılı Resmi Gazete de ki bilgiye göre sanırım sizin bahsettiğiniz durum 3.maddeye giriyor.
Bir öncesi mesajda yazdım ben İstanbulda, V2 sitesinden yüklemeyi yaptım ama XML dosyada sigortalısicil kısımları var ise burası silinecek, yine yükleme yapıyor ama hata çıkıyor. Silinince kontrol et yapınca kabul ediyor.
size zahmet adım adım yazar mısınız yapılacakları benim xml dosyamda ssk numarası yok tc numarası var. diğer illerde bu xml yükleme yapıyor(yani sgk numara olmadan)
3. madde e bildirge üzerinden diyor ama sistem izin vermiyor. acaba nasıl yapacağım
yardımlarınızı rica ediyorum
Xml dosyasını yükleyin.SSK noda TC olsun farketmez.
Yükledikten sonra kontrol ettirin. Sicil nosunun değişeceğini düşünüyorum.
Bende sicil kartında tc yazan bir işçide bu şekilde oldu.TC değişti sgk sicil no yazdı.
Kontrolden geçti.
3. madde e bildirge üzerinden diyor ama sistem izin vermiyor. acaba nasıl yapacağım
yardımlarınızı rica ediyorum
Arkadaşlar 01/03/2020 tarihine erteleme ile ilgili olarak; aylık sgk yı v2 den yaptım, peki muhtasarını nasıl yapacağız? bdp de bulunan MUHSGK 1003 A dan mı?
MUHSGK 1003A dan beyanname veren oldumu? beyanname detayı diye buton eklemişler,
tıklayınca beyannamenin senin olduğundan emin ol yazıyor,
buradan devam mı ediyoruz