personel maaş programı

Aynı Anda İki İş Yerinde Sigortalı Görünmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ibutun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aynı Anda İki İş Yerinde Sigortalı Görünmek

Yok estafurullah ağrımaz:) Turko arkadaşım ben sonuçta emekli maaşı alcam ama ondan önce ödediğim sigortayı sonuçta onlar almıyor mu? Yaptığım ödemelerde onların çıkarına geliyor. Ben erken emekli olmaya da çalışmıyorum...

Ayrıca sölemek istediğim Sigorta ile ikametgah adresi arasındaki bağıntı değil. Çalışacağım işyeri ile ikametgah adresim aynı şehirin sınırları çersinde mi olmalı. Yani ben MAnisadaki ikametgah adresimi şu an çalışacağım ile aldırmama gerek var mı? Avantajı da olur mu?

Bunların hepsi sizin lehinize veya aleyhinize delil olur. Diyelimki her gün gidip gelinemeyecek bir yerde ikamet etmektesiniz ve hakkınızda yapılan detaylı incelemede o işe mesai saatlerine uyarak gidip gelemeyeceğiniz tesbit edildi ise sigortalılığınız paravan görüneceğinden iptal edilebilir. Siz "benim ailem ve ikametgahım x ilinde ancak ben y ilinde otelde/tanıdığımın yanında kalmaktayım" beyanınız üzerine bunu kurum çürütemez ise iptal işlemi yapamaz.
Her ne kadar prim ödenmesi kurumun menfaatine olsada emeklilik aşamasında başınıza beklemediğiniz sorunlar açabilir.
Kısaca benim yazdıklarım aklıma gelen en kötü ihtimaller ve bunlar illa olacak diye bir şey yok. 3-5 yılda bir değişen sosyal güvenlik kanunlarında yarının ne olacağını hiç birimiz bilemeyeceğimiz için şimdiden tebbirli davranmak gerek.

Sn. TURKO

Tamamen katılıyorum.

Arkadaşlar ben şöyle bir şeyi nasıl yapabilirim acaba ?

Bir firmada şu an çalışıyorum ve sigortam 1300 tl üzerinden yatıyor. Burada birinci derece imza yetkisi almam çok zor. Ancak ben sebze halinde de 6 ay kadar çalıştığım bir firma ile konuştum onlara danışmanlık ve muhasebe işlerinin yapılması ve kontrolü hakkında anlaştık. Şimdi ilk firmada sabah 4-8 e kadar ve kendi firmamda da sabah 9:00-17:00 arası çalıştığımı beyan ederek 2. bir sigorta girişi yaptırmam söz konusu olur mu, sizin fikirlerinizi alayım demiştim.

Aslında bunu devletin ilgili kurumuna sormak istiyorum ama hangi birime gideceğimi bilmiyorum açıkçası?

BU YAZIŞMALAR GEÇEN YIL OLMUŞ AMA OLSUN ENAZINDAN NET BİŞE ÖĞRENİLMİŞTİR HERHALDE SON DURUMDAN HABER VEREBİLECEK VAR MI
(5) Sigortalıların Kanunun 53 üncü maddesine göre belirlenen aynı sigortalılık hâline tabi olacak şekilde birden fazla işte çalışması nedeniyle Kuruma ödenen primler toplamı, bu sigortalılık hâli için belirlenen prime esas kazanç üst sınırı üzerinden hesaplanacak miktarı aşarsa, aşan kısmın tamamı, sigortalının talebi üzerine en geç talep tarihini takip eden ay içinde hissesi oranında sigortalıya defaten geri ödenir. Geri verilen primler için ayrıca, gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz ödenmez.

BURDA İYİ BİŞEY Mİ DİYO

Evet, birden fazla işte çalışmanız nedeniyle prim toplamınız prime esas kazanç tavanını aşarsa, aşan miktar talebiniz halinde iade edilir.

Tabi bu ssk dan geri aldığınız primelr için gelir vergisi beyannamesi verip vergisini de öemeyi unutmayacaksınız. :)

Üstadlar

sonuç itibari ile 2 taraftada 30 gün olması durumunda ceza kesilir mi ?

Teşekkür ederim

Merhaba,

Sormak istediğim konu şu, staj yaptığım şirketten sigortalıyım ancak aynı anda full-time işe de gireceğimden bu şirket de beni sigortalayacak. Acaba bu benim için bir problem yaratır mı?

angelique ' Alıntı:
Merhaba,

Sormak istediğim konu şu, staj yaptığım şirketten sigortalıyım ancak aynı anda full-time işe de gireceğimden bu şirket de beni sigortalayacak. Acaba bu benim için bir problem yaratır mı?

yaratmaz..

peki arkadaşlar Almanya da yaşayan bir Türk vatandaşı Türkiye'de kısa süreliğine ssk lı olabilir mi? yıllık izinde Türkiye de olsa yada Türkiye ye bir iş için gelse ssk girişi yapılabilir mi? aynı zamanda almanyada da sosyal güvencesi var iken lütfen cevaplarınızı bekliyorum

Yıllık izinde çalışmak yasaktır çalışırsanız yıllık izin ücretinizi geri alırlar.Alman kanunlarında uygulama nasıldır bilmiyorum.Zaten yıllık izin ücretinizi Almanya da hakettiğinize göre oranın kanunlarına göre yaptırımla karşı karşıya kalırsınız.