Aynı İşverene Ait Başka Bir İşyerinde Çalışma

Üyelik
7 Şub 2006
Mesajlar
7
Değerli Forum kullanıcıları;

4857 Sayılı İş Kanununun 25. maddesindeki "işverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı" maddesinde açıkça belirtilmemesine değişik sitelerde yapmış olduğum incelemelere rağmen bir sonuca ulaşamadığımdan, bir konu hakkında uzman olarak görüşünüze başvurmak istiyorum.
XXX Şirketin, aynı il sınırları ve değişik illerde olmak üzere çeşitli büyük marketlerde standları var ve buralarda SSk'lı olmak üzere görevlendirmiş olduğu elemanları mevcut.

Aynı il sınırları içerisinde bulunan (İstanbul) X marketteki elemanını, 5 Km. mesafedeki diğer bir Y Markete daha verimli olacağı düşüncesi ile göndermek istemiş fakat eleman buna razı olmamıştır.

Kendisine yeni görevi önce sözlü olarak aktarılmış, daha sonra yazılı olarak başka bir Şirket elemanı ile yazı ulaştırılmış fakat bu yazıyı da kabul etmemiştir.

Durum iyice inada binmiş olmakta, elemanın çalıştığı yerde kontrol altında tutulmaması durumunda çeşitli zararlara sebebiyet verebileceği konuma gelmiştir.

Şirket'te, bu duruma bir an evvel son vermek ve zarar görmemek düşüncesindedir.

(Şirketin, Eleman ile her hangi bir sözleşmesi ve bu sözleşmede belirtilmiş değişik işyerlerinde çalışmayı kabul ettiğine dair beyanı yoktur.)

Şirket her şeye rağmen iyi niyetli bir şekilde elemana, yeni görev yerinde, iş şartların da her hangi bir ağırlaştırma olmayacağını, hatta 1 saat daha az çalışacağını, buna rağmen 100 Ytl fark verileceğini ve 4 yıldır çalışmış olduğu markette satış hasılatında düşmeler olduğunu, buna karşılık elemanın performansının yeni görev yerinde daha verimli olacağını şifaen söylemekte fakat, bir türlü ikna edememektedir.

Eleman, 4 yıldır aynı yerde çalışmanın vermiş olduğu rahatlık ve laubalilikle teklifi reddetmektedir.

Şirket, artık elemana, yeni görev yerini bildirir bir yazı yazmak, iadeli taahhütlü olarak ev adresine göndermek, olumsuz sonuç halinde de, noter ihtarnamesi ile tek taraflı fisih'i düşünmektedir.

Sizden ricamız, öncelikle olayla ilgili yorumunuz.

Daha sonra, izlemeyi düşündüğümüz yolun doğru olup, olmadığı ve bu şekilde yapılması durumunda, İşverenin tek taraflı fesih hakkına sahip olup, olamayacağı ve Şirketin, ihtar ve kıdem tazminatına muhatap olup, olmayacağı.

Buna benzer yaşanmış veya yargıtay tarafından karara bağlanmış davaların olup, olmadığı.

Son olarak da, bize bulunabileceğiniz tavsiyelerinizdir...
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum...
 
aradnızda söleşme yapıulıp atama yapılabilir ibaresi olassaydı. tazminatsız fesih hakkı doğacaktı. fakat böyle bir durum ıolmadığından. madd 18 den çıkarabilirsiniz. kişiye tebliğ edin. eğer almazsa noternden de olabilir. sonuçta gitmek istemezse 6 işgünü içinde itiraz edip gitmezse ihbar ve kıdem tazminatını ödeyerek çıkarabilirsiniz. ama 6 iş günü içinde yazılı olarak ret etmezse ve gitmezse madde 25 ten çıkarabilirsiniz
 
Üst