B Formu Cezası

asuri33

Katkı Sunan Üye
Üyelik
19 Tem 2008
Mesajlar
150
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar b formunun kss 25 gün içinde düzeltilmesi halinde kesilen ceza ne zaman tebliğ edilir ve 376 ya göre indirim yapılabilir mi?
 
Selamlar
Ne zaman tebliğ edileceğini kimse bilemez.En iyi yapabileceğiniz daireye giderek ve rica ederek :) ve tabiki vekalet ile ,tebliği elden almanız olabilir.
376 talebinde de aynı anda bulunabilirsiniz.
Saygılar
 
Sayın twolf'un dediği gibi dairede bu işlemi yaptırabilirsiniz fakat emin olun yapmayacaklardır ama siz bir yolunu bulup düzeltmeyi oradan dilekçe ile yaptırın tebliğ'i orada imza karşılığı alın ve yine dilekçe ile VUK 376 maddesinden yararlanma istediğinizi bildirin ve indirimli olarak ödemenizi yapın.

Düzeltme ve VUK madde 376'dan yararlanacağınızı ayrı ayrı dilekçelerde belirtiniz ve tüm dlekçeleri mutlaka evrak kayıdından geçiriniz aksi takdirde geçerliliği bulunmaz.
Mutlaka vekaletinizi alınız yada vekaleti olan birisi ile gidiniz.



İyi Günler.
 
Merhaba,
yakın zamanda yaptığım işlem olduğu için;
öncelikle düzeltme b formunu olması gerektiği gibi işleme alın. Daha sonra düzeltmeye ilişkin durumu izah eden bir dilekçe yazın, ekine düzeltmeye konu haddi aşan faturanın fotokopisini koyun, bilmiyorum isterler mi ama benden istemişlerdi, konu faturanın kaydına ilişkin yevmiye defter kaydı istemişlerdi benden, sizden de bu istenebilir..
Bu şekilde başvuruyu yapın, en azından süreyi kaydettirin ancak tebliği mükellefin adresine yapacaklar.. Daha sonra 376 talep edin.

ceza kesilmeyen ilk 10 günlük süreden sonraki 15 gün içinde düzeltme işlemleri 1/5 oranında ÖUC kesilir. Bu da 270.-TL yapar.
 
Sayin crysis,

Bir dairede bulunan memur sizden bahsettiginiz belgeleri istedi diye tum Turkiye de bulunan dairelere ve dairede calisan memurlara yormamaniz gerekir size belgeleri isteyen memur gelmis aslinda bir zorunlulugu yok dairelerde ve dairelerse calisan memurlarin talepleri bazen degisebiliyor sizden bu belgeleri istiyorsa bir baska memura gidersiniz o istemez .

Tebligi mukellefin adresine yaparlar fakat yukarida belirttigim sekildede mukellefe teblig yapilir.

Size bir ornek vermem gerekir ise vergi mukellefi isyeri kapanisini vermis olsun resmi belgelerinide teslim etmis olsun mukellefin borcu var ise dairede kendisine teblig edilir yani dairede teblig alinmamasi gibi bir duum soz konusu degilken daire icin tebligin mukellefin kendisine yapiliyor olmasi arti bir durum.

Sayin asuri33,

İlk mesajimda belirttigim gibi basvurunuzu yapiniz.

İyi Gunler.
 
sn. demiral,
benim yaşadığım yer olan İzmirdeki farklı vergi dairelerinde de başıma aynı işlem geldi ( 2 ayrı vergi dairesinde) ve hepsinde de aynı tür uygulama oldu. Kaldıkki zaten başımdan geçeni dile getirdim ve mesaj içinde de özellikle isterler mi bilmiyorum diye ayrıca belirttim.. Farklı uygulama farklı şehirlerde olabilir.

mesajımın içinde belirttiğim gibi sadece yaptığım işlemi dile getirdim
saygılar
 
Selamlar
Konu her ne kadar kapanmış gibi görünsede,aklıma takılan daha doğrusu garibime giden bir durum var ki, söylemeden geçemeyeceğim.
Bu B formunun geç onaylanmasından ötürü ceza kesileceği muhakkak,bunda hem fikiriz.Fakat bahsettiğiniz, dilekçe ile izah verme,faturayı ibraz etme,yevmiye kaydını gösterme gibi varyasyonlara ne gerek var.Bunları daire neden istesin ki..Ya da siz bu evrakları neden veresiniz.Yapılan işlem aşikardır.Sebebi ne olursa olsun, sonuçta B formu geç verilmiştir ve cezası kesilecektir.
Fakat Daire istemeden siz böyle bir bildirimde bulunursanız tabiki ekine onuda ekle bunuda ekle derler.Niye bildirimde bulunma ihtiyacı hissediyosunuz onu anlayamıyorum.Beyanı getiririm,cezamı kesin kardeşim derim,bu kadar...
 
Sayin twolf,

Bende buna uygun yazacaktim ayip olmasin diye yazmamistim dolayli izah etmeyi tercih etmistim siz acik acik yazmissiniz oldu olacak bir duzeltme icin tum defterleri goturelim. Bildigimiz bir uygulamayi nasil yapildigini biliyorsak bazen memur sirf is olsun diye isterler ama konulara nasil hakim olursak memura belgelerin verilmemesi konusunuda anlatabiliriz.

İyi Gunler.
 
sayın arkadaşlar,
kusura bakmayın ben hata etmişim o halde isteklerine cevap verip götürmekle.. vergi dairelerinin bazen işgüzar tarafını unutmuş olmanız bu durumu bu kadar uzatmanıza sebebiyet vermiş anlaşılan.. ben çok dil döktüm.. başıma gelen işi anlatmakla da hata etmişim, sizler daha iyisini bilirsiniz bu anlaşıldı..
yalnız memur değil, müdür yardımcısı ile şifahi görüşmelerim sonunda böyle bir istekleri oldu.. tekrar altını çizeyim
sizler çok iyi biliyorsunuz, sizin dediğiniz gibi olsun herşey.. ben paylaşım yaparak hata etmişim.. kusura bakmayın.
 
Şimdi işin aslı şu, defter ve belge talep etmeye yetkili olanlar kimlerdir?

VUK md.256 uyarınca yetkili makam ve memurlara. Peki vergi dairelerinde yetkili memurlar kimlerdir?

VUK md.135 uyarınca vergi inceleme yetkisine sahip olan vergi dairesi müdürleri ve VUK md.128 uyarınca yoklamaya yetkili olanlara. Bunların dışında vergi dairesine hiç bir memur defter ve belgeleri ibraz etmenizi kanunen isteyemez. Hatta bence söz konusu olayın yoklamanın kapsamına girip girmediği bile tartışmalı olduğundan (bence böyle bir kontrol yoklamanın sınırlarını aşar vergi incelemesinin sınırlarına girer) sadece vergi incelemesine yetkili olan vergi dairesi müdürü böyle bir ibraz talebinde bulunabilir.
 
İyide cezayı kestirmek için neden acele ediyorsunuz? Bırakın vd istediği zaman yollasın. Ayrıca bir bakmışsınız ceza affı ile ilgili bir kanun çıkıverir ve cezadan kurtulursunuz. Malum bu aralar varlık barışı gündende arkasından diğerlerin gelme ihtimalide var.
 
ceza tutarı gün sayısıyla orantılı olduğu için, ceza fazla yükselmesin diye cezayı hemen kestirmeyi çalıştık sn.merkür
doğrudur af gündemde ama onu bekleyene kadar biz işimizi halledelim deidk.

bu arada artık dile getirmek istediğim ve zamanı olduğunu düşündüğüm bir kaç husus var.

Ben eski forumdan kalma bir üyeyim. Beni yeni üye gibi görüp birtakım şeylerin arkasına kimse atmasın. Burada herkesin uslübünü, tavrını çok çok eski forumdan çok iyi biliyorum ancak beni üzen insanların birdenbire farklı bir kılıfa girip kendilerini olduğundan farklıymış gibi göstermeleri.. bunun kim olduğu çok açık aslında, her mesaj sonrası bunu bilmeyen yoktur.. ancak eski forum ortamında bu yeni forum ortamındaki gibi bir hava yoktu.. herkes içten, samimiydi.. bunun altını çizmek istiyorum..
Saygılar.
 
Son düzenleme:
"ceza tutarı gün sayısıyla orantılı olduğu için" demişsiniz de, hangi vergi cezası gün sayısı ile orantılı?
 
Üst