uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

Arkadaşlar 2009/Ocak ayına açtığım davayı kazandım. ''355'in eski hali ile'' İşine yarayacak olanlar için paylaşıyorum.

resim001zd.jpg

resim002m.jpg

Paylaşım için teşekkürler sayın akgül.T.

Aynı md 1/8/2009 geçerli olarak yapılan ekleme ile bu tarihten sonraki bildirimler için yapılacak mahkeme başvurularının kazanılma olasılığı düşüktür.

vergiden muaf yeni kurulmuş bir vakıf bilanço usulüne göre defter tutmaktadır.

BA-BS vermek durumundayım değil mi?

gulcan ' Alıntı:
Merhaba
2010 yılında bilanço 'ya geçen mükelleflere 2010 Ocak ba bs formunu verdiğim zaman 2009/12 dönemi verilmemiş dir diyeuyarı çıkıyor, 2009/12 dönemi işletme hesabı esasına göre olduğu için vermedik acaba bu durumla karşılaşan lar varmı ne yapmalıyım.2010 Ocak ayında verilmesi gerekdiği için 2009/12 ay bildirimlerini vermelimiydim.Bilgisi olanlar yardımcısı olursa memnun olurum

Yalnız değilsiniz. Bende de durum aynı.
Vergi dairesiye görüştüm ilgili servisi bilgilendirdim.
12.2009 u vermekle yükümlü değilsiniz dedi
Siz de kendi vergi dairenizle bir görüşün isterseniz.

Bu yeni açılış yapılan şirketlerde de ilk verilen babs formlarında bu uyarıyı veriyor.Açılış tarihi ile kıyaslayarak bu uyarıyı vermemesi gerekir aslında.

Bu uyarıyı dikkate almayınız.

Hatalı programlama. Önceki ay bildiriminin verilip verilmemesi gerektiğine bakmadan verilmediğine dair otomatik çıkan bir uyarı.

selam arkadaşlar formların düzeltmesinde bir değişme varmı ilk 10 gün içinde düzeltirsem ceza yermiyim

hayır aynen devam

Merhaba,

10 gün içinde düzeltme yaparken e-beyannamede sadece DZT yi mi seciyoruz yoksa KSS de secilecek mi?

Tesekkur ederim.

Hiç verilmedi ise "kss" seçilmeli.

Noir ' Alıntı:
Merhaba,

10 gün içinde düzeltme yaparken e-beyannamede sadece DZT yi mi seciyoruz yoksa KSS de secilecek mi?

Tesekkur ederim.

Daha önceden süresinde verildi ve şimdi 10 günlük süre içinde düzeltme yapılıyor ise, sadece DZT seçiliyor.!

arkadaşlar kolay gelsin,
ithalata ait GGB.nin tarihi 23.02.2010, bu ithalata ait kdv nin ödeme tarihi 02.03.2010 malın millileşmesi kdv nin ödeme tarihi olduğuna göre bu alımı ba da şubat ayındamı mart ayındamı göstereceğim.
saygılarımla;

Sayın Fercey;
VUK 396 nolu tebliğde aynen şöyle der;
"3.2.2. İthalat işlemlerinin form Ba ile bildirilmesinde Gümrük Beyannamesi giriş tarihi, ihracat işlemlerinin form Bs ile bildirilmesinde ise, fiili ihracatın gerçekleştiği tarih dikkate alınacaktır. "
Dolayısıyla GGB ne göre B formları verilecektir.

Ocak 2010 dönemine ait ba-bs formunu 15.03.2010 da yani kanuni süresinden sonra gönderdim. (pişmanlıkla gönderme seçeneği aktif olmadı.) Ne kadar ceza kesildiğini nasıl öğrenebilirim, ayrıca pişmanlıkla ödeme imkanım var mı?

Ba Formlarına İlişkin Bir Soru

Arkadaşlar KDV Beyannamesi verildikten sonra gelen ve Ba formunu etkileyen faturalar hepimizin sorunu. Peki Ba formuna geç gelen faturaları da eklesek ancak KDV Beyannamesine düzeltme vermeden faturaları bir sonraki aya yazıp KDV'sini o ayda indirip konusu yapsak ne olur? Normalde gelen faturayı yıl sonuna kadar yazma hakkımız var. Yarın bir gün incelemede bu durum ortaya çıkarsa herhangi bir cezayla muhattap olur muyuz sizce?

mrb arkadaşlar
icra dairesinden faturasız alınan 5.000 tl nin üzerindeki aracın bedelini ba formunda bildirmelimiyim lütfen acil cevap şimdiden herkese cevaplar için

b-64797-icon.gif
admin_fast'dan -> Forum Kuralları
Hatalı mesajın sağ üst tarafındaki
modify.gif
Değiştir butonuna basarak düzeltiniz.

ba bs düzeltme

merhabalar

benim sormak istediğim ba formunda isim benzerliğinden dolayı başka bir firmanın ft sını 9 adet vermem gerekiyorken 10 adet o 600 küsürlük ft yıda eklemişim ocak ayın ba sında buna düzeltme verebilir miyim? ve buna ceza gelir mi ? ve uykularımı kaçıran 2009 da süresi geçmeden verdikten hemen sonra fark edip süre geçmeden düzeltme verdim ba için bunun için ceza gelirmi ) bu konuda bilgili arkadaşlarımdan acil cevap bekliyorum.

şimdiden çok teşekkürler .....

mls1994 ' Alıntı:
merhabalar

benim sormak istediğim ba formunda isim benzerliğinden dolayı başka bir firmanın ft sını 9 adet vermem gerekiyorken 10 adet o 600 küsürlük ft yıda eklemişim ocak ayın ba sında buna düzeltme verebilir miyim? ve buna ceza gelir mi ? ve uykularımı kaçıran 2009 da süresi geçmeden verdikten hemen sonra fark edip süre geçmeden düzeltme verdim ba için bunun için ceza gelirmi ) bu konuda bilgili arkadaşlarımdan acil cevap bekliyorum.

şimdiden çok teşekkürler .....

Birincisi için düzeltme verebilirsiniz, ceza gelir.
İkincisi için süresinde verdiğiniz için düzeltmeyi ceza gelmez.