uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

ilk 10 gün sonraki 15 gün gibi sürelerde tatil günleri süreyi uzatmaz.

hadi ya. ba-bs lerde hafta sonları dikkate alınmıyo yani. Yandık yani.... ;D

normal sürede uzarda uzatmalarda uzamaz.

ilgili tebliğde b formları için yazarkasa fişleride dikkate alınacak diyor. Özellikle benzin fişleri..

hiç bu şekilde bildiren oldu mu? Şimdi bendede bu şekilde mevcut..

5 adet benzin fişi var, 5 tane fatura var.. aynı petrol şirketinden ve toplam tutarıda 5.000.-TL in üzerinde, 10 adet belge olarak bildireceğim ama
petrol benzin istasyonları yazarkasa ile ilgili bs bildirmiyorlar fakat faturalar limiti geçiyor birde yazarkasa fişleri mevcut.. Ben ba formunda hem fatura hemde yazarkasa fişlerini bildirirsem herhangi bir çarpraz konrol devreye girecek mi?
çünkü petrol şirketinin kestiği faturalar limiti geçitiğinden, onlarda fatura tutarı kadar bs formunda bildirecekler, onların yazarkasa fişlerini bildirme zorunluluğu bulunmadığından; bende ayrıyeten fatura yanında birde fişler var?
Nasıl olacak bu iş?

sn.İrem35 benzin istasyonu bs de ne bildiriyorsa siz de ba da aynısını bildiriniz.

Evet bu yüzden benzin istasyonu olan mükellefimizden bs formuna düzeltme istediler fişler 5.000 tl sınırını aşıyorsa ba ve bs de konu edilecektir.

NİSANLI ' Alıntı:
Evet bu yüzden benzin istasyonu olan mükellefimizden bs formuna düzeltme istediler fişler 5.000 tl sınırını aşıyorsa ba ve bs de konu edilecektir.

benzin istasyonları yazarkasa fişlerini bildirmiyorlar bildiğim kadarıyla sadece fatura kestikleri tutarı bildiriyorlar. Sonradan Maliye Bakanlığından görüş çıktı bu konu ile ilgili.

yani elimdeki benzin fişlerini dikkate almadan,
benzin istasyonun bildirdiği fatura toplamı olan tutarı bildireceğim, mutabakat sağlıyıp..

Hata yaparsın daha 3 ay oldu başımıza geleli eğer sınırı aşıyorsa fişlerinde bildiriminde bulunuyorsun

durum şöyle;

5 adet benzin faturası 5.260.-TL
5 adet ökc fişi toplamı 2.800.-TL

toplamıda 8.060.-TL yapıyor..

akaryakıt istasyonu ökc bildiriminde bulunmadığından, direk 5.260.-TL üzerinden bs verecek. Ben ise tebliğde geçen zorunluluk nedeniyle ökc yi dikkate alırsam 8.060.-TL.. işte burada bir tutarsızlık oluşmaz mı?

Asıl tebliğe uymazsanız başınız ağrır. ;)

İstasyon muhasebeyle görüşün. Ben aynı durumun başıma geldiğini fişleri beyan etmediğim için vergi dairesinin bizden bs formuna düzeltme istediğini açıkça söylüyorum.

istasyonun muhasebesiyle görüştüm, ökc fişlerinin takibini bs de yapmadıklarını söylediler..

bende tebliğdeki hususlara göre bildirimimi yapayım.

Çok teşekkürler ilginize..

Üstatlar başınıza gelen varsa bi yardım isteyeceğim.

2007-2008 yılları Ba-Bs formlarını bir ara Vergi daireleri çok sıkıştırmıştı mükelleflerimizden birinin yine aynı sıkıntısız var. Ama tereddüt yaşıyoruz.

İlk düzeltmelerde bazı mükelleflere ceza kesildi ödettik küçük ramaklardı çok fazla düzeltmesi olan mükelleflerimize ceza kesilmediği görüldü.

şidmi son değişikliklerden sonra kararsız kaldık kesilir mi kesilmez mi diye....

Vergi Dairesi,
2007-2008 yılı Ba formlarımızda karşı tarafın bildirimde uyuşmazlık olması nedeniyle formların düzeltilerek yeniden verilmesini talep etmiş. V.U.K 'nun mük.355 maddesine ilave ile 01/08/2009 tarihinden öncekilere ceza kesilmeyeceği hükmü hala güncel midir? bu konuyla alakalı dava örneği var mı?

fikir verirseniz sevinirim.

iyi çalışmalar dilerim.

01.08.2010 tarihinde yapılam değişiklikle ilgili olarak benimde kafamda bazı soru işaterleri oluştu.
dün ağustos/2010 ait ba-bs unutulmuş olan formu kss onaylayıp yolladım
şimdi bana ne kadar bir ceza keserler acaba
tek form olarak kabul edlip 1.000 tl ve ayrıca pişmanlık indiriminden de yararlanırsak 666.66 tl mi oluyor
teşekkürler

Aynen dediğiniz gibi, daha önce hiç verilmemiş olan bir forma kss den sonra veriliyorsa cezası 1000 tl.İndirimden sonra da 666,66-Tl olur.

hususi otolar ba formunda gösterilir mi?

Noter satışı ile mi aldınız yoksa faturalımı aldınız hususi aracı

hususi araç, şahsa özel olduğu için öncelikle bu araç şirket işlerinde kullanılacak mı? kullanılmayacak mı? kullanılmayacaksa aktife almaya gerek yok dolayısıyla b formunda bildirmenize gerek yok.
Ancak işyerinde kullanılacaksa ve fatura şahıs ismine kesildiği varsayıldığında, işyerinde kullanılmasına rağmen faturada şirket ismi geçmediği için yine b formunda bildirilmesine gerek yok diye düşünüyorum..

bir başka önemli husus ise diyelimki araç şirket işlerinde kullanılmayacak, ama hususi araç faturası şirket adına kesildiyse.. burası önemli çünkü. Durum böyleyse aracı satan firma ile görüşülüp o faturanın düzeltilmesini ve karşı tarafın "BS formunda" bildirilmemesini sağlamak.
ama fatura ortaklardan birinin adına kesildi ve işyerinde kullanılmayacaksa ne aktife kayıt nede b formunda bildirimde bulunulmayacak.

soruyla ilgili biraz daha ayrıntıya girersen burcu yukarıda söylediklerime paralelde yardımcı olabilirim.

araç faturalı ve fatura şirket adına kesilmiş..şirkette kullanılacak..
anladığım kadarıyla b formunda bildirmem gerekiyor..