personel maaş programı

Bağımsız Denetçilerin Yetkilendirilmesine İlişkin Duyuru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdeniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bağımsız Denetçilerin Yetkilendirilmesine İlişkin Duyuru

'10 yıl SMMM faaliyetinde bulunanlar için YMM olabilme hakkı verildiğine göre '

10 Yıllık smmm faaliyetinde bulunanlara ymm olabilme hakkı verilmemektedir.Sadece 10yıllık faaliyette bulunan smmm'lere ymm sınavına girebilme hakkı verilmektedir.Hukuksal açıdan iki ifade arasında çok büyük fark vardır.
Bazı smmm'ler 30 yıllık mesleki deneyimim var ,demektedirler.Bu onlara denetim alanında bir muafiyet hakkı getirmemektedir. Fakat smmm'lerin denetim faaliyetinde bulunmadığı halde 20 yıllık tecrübesi olduğu için muafiyet alacağını iddia edenler kanun ,tüzük ,yönetmelik,yönerge ,tebliğlerden bunun atıfını da yapmaları gerekir.Zaten bu atıf yapılabilse tüm bu konuşmalar anlamsız olacaktır. Oda başkanlarının dava için bekliyoruz ,demeleri de anlamsızlaşacaktır.
Sanıyorum ki bundan sonra yazılanlar kısır döngü oluşturuyacaktır.Herkesin kendi kişisel yorumu olacaktır.En doğrusunu yakın zamanda açıklanacak kamu gözetim kurumunun koşulları beklemektir.
saygılar

Kendimize uyan görüşleri değil meslektaşlara faydalı olacak görüslerin paylaşılmasını bu aşamada daha faydalı olacağının kanaatiyle türmob eğitimleri hakkında bilgi arayanlara aşağıdaki bilgileri paylaşıyorum;
saygılar

Türk Ticaret Kununu ile ilgili eğitim İllerde 7 saat verilecektir, bu eğitim ile ilgili olarak Türmob tarafından ücretsiz olarak 73 sayfalık kitapçık verileceği gibi 184 adet slayt ile bilgilendirilecektir.

KOBİ TFRS ilgili eğitim 14 saat verilecek bu eğitim ile ilgili olarak ücretsiz olarak 655 sayfalık kitap ve slayt ile destek verilecek eğitimler ise 4 ana başlıkta yapılacaktır

1- İlk Geçiş ve Uygulama 2- Ticari 3- Hizmet 4- İmalat ile ilgili uygulamalı eğitim verilecektir.her iki kurs zorunlu ve Ücretsiz olacaktır.

Denetim İle ilgili Kurs ise zorunlu olmayıp meslek mensuplarımız isterlerse katılacaklardır. ilk önce Türk Ticaret Kanunu ve Kobi TFRS ile ilgili eğitimler tamamlandıktan sonra Denetim eğitimine geçilecektir

Denetim eğitimleri Odalar isterlerde saati 5 Tl yi geçmemek üzere ücret alınacaktır. bu anlamda İstanbul, Ankara, İzmir Ücret almayacaklarını kamu oyuna açıkladılar.

Denetim Eğitimleri ise Aşağıdaki şekilde uygulanacaktır. Eğitim süresi 78 saat olup 78 saatin 36 saati internet üzerinden uzaktan eğitimle yapılacaktır uzaktan eğitim sonucu internet üzerinden ara değerlendirme sınavları yapılacaktır sınavlarda başarılı olanlar yüz yüze eğitime katılmaya hak kazanacaklardır sınavı kazanmayanlar isteseler dahi sınıf eğitimlerine katılamayacaklardır.

Denetim eğitimi ile ilgili olarak 310 Sayfalık Denetim, 277 sayfalık Uygulamaya ait kitap dağıtılacak ve 477 Slayt ile destek verilecektir. 42 Saatlik Sınıf eğitimlerde yine deneme sınavları yapılacaktır. Tüm eğitimler Akıllı kart ile herkes derslere katılacak ve katılım yoklaması Türmob tarafından izleyecektir.

Prof. Dr. Şükrü Kızılot/ Gazi Üniversitesi Maliye Bölüm Başkanı
?Bazı maddelerle ilgili değişim sinyali aldım?
?Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu okudukça, inanılmaz hata ve yanlışlar ortaya çıkıyor. HABERTÜRK?te birkaç gündürayrıntılı olarak yazılanlar da inanılır gibi değil. Şirketinden 1 lira borç para çeken de 1 milyon lira çeken de 300 günden başlayan adli para cezası, ödemezse hapis cezasıyla karşılaşacak. İnternet sitesi olayı ile şirketlerinyatak odasına girilmek isteniyor. Defterlere yapılan kayıtların eksik olması veya zamanında kayıt yapılmamasıhalinde, 200 günden aşağı olmamak üzere adli para cezası, 300 gün içinde ödenmezse hapis cezası uygulanacak. Bu uygulama işadamını perişan eder, cezaevlerinde ve tımarhanelerde yer kalmaz. Bir taraftan, ekonomik suça ekonomik ceza uygulanması gerektiği belirtilerek karşılıksız çek düzenleme fiiliyle ilgili hapis cezası kaldırılıyor, diğer taraftan Ticaret Kanunu ile çok sayıda hapis cezası getiriliyor! Olacak iş mi bu? Yeni Türk Ticaret Kanunu ile yapılan düzenlemeleri şaşkınlıkla okuyan ve zaman zaman gözlerine inanamayan HABERTÜRK okurlarına bir müjde vereyim; Yeni Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe girmeden, mini bir paketle tepki toplayan maddeleri değişecek. Ön çalışmalar başladı bile

1.ETAP TTK VE KOBİ TFRS EĞİTİM PROGRAMI (izmir)
YER SAAT EĞİTİM SALONU TTK - EĞİTİMCİ KOBİ TFRS - EĞİTİMCİ EKİBİ
ÖDEMİŞ-KİRAZ-BEYDAĞ-BAYINDIR

TARİH
13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012
09:30-18:00 ÖDEMİŞ BELEDİYE KÜLTÜR EVİ HAYAL HAN HAKAN KILIÇ BEHİYE KARGINER

TORBALI-TİRE-SELÇUK

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 TORBALI TİCARET ODASI HAYAL HAN ALİ İHSAN ESMEROĞLU NAGİHAN ULU

ÇEŞME-URLA-KARABURUN-SEFERİHİSAR

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 ÇEŞME BELEDİYE TOPLANTI SALONU ATİLA ÖZEL CAHİDE BECEREN NECMİYE ULUCAAĞAÇ

MENDERES-GÜMÜLDÜR-ÖZDERE

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ AHMET RIDVAN TULUNAY SEYFİ YILDAN BİRGÜL AKÇA

KEMALPAŞA

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BELEDİYE TOPLANTI SALONU ŞERİF YILDIZ MEHMET GÜVEN EBRU YILMAZ

MENEMEN-ALİAĞA-FOÇA

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 ALİAĞA I. PETKİM SİTESİ TOP. SALONU YÜKSEL BİLEK MURAT KÖSEOĞLU FIRAT GÜLCEZ

BERGAMA-KINIK-DİKİLİ

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BERGAMA BEL. HALUK ELBE TOP. SALONU NECİBE UZUNOĞLU KAZIM ÇOŞKUN KESKİNER LATİFE KAYA

BALÇOVA-NARLIDERE-GÜZELBAHÇE

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 NARLIDERE A.K.M. MECLİS SALONU ATİLA ÖZEL ESRA ŞENGÜL ERGÜL GÜLBENT

GAZİEMİR-KARABAĞLAR 13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 SARMAŞIK DÜĞÜN SALONU AYŞE İSTEK HARUN REŞİT TOKCAN ADEM ÇOMAKLI

ÇAMDİBİ-ALTINDAĞ

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BORNOVA BELEDİYESİ BELGEM DERSHANESİ AYDIN ÖZDEMİR ASLI TENGİZ GAMZE DOSTSEVER

YENİŞEHİR

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 İZSMMMO-ASIM BEZİRCİ SALONU
AYDIN ÖZDEMİR ALİ SARAÇ RİCAL ALACA