personel maaş programı

Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

Ynt: Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

Açıköğretimlilerle uğraşmak sizin sınavları başaramadığınızın göstergesidir... Açıköğretimliler sınavlara katılmazlarsa çan eğrisi denilen sistemde başarı şansınız yükselecektir. Bu sınavlarda başarılı olma çıtasını açıköğretimliler yükseltiyor..
Zira onlar hem okuyor, hem fiilen işin başındalar... Bu yüzden açıköğretimlileri çekemiyorsunuz... Açıköğretimliler gerek ekonomik gerek sosyal nedenlerden dolayı örgün eğitimden faydalanamamış insanlardan oluşuyor. Bu gibi nedenlerden dolayıdır ki açıköğretimliler hayatın zorluklarından bile yılmayarak o belgeyi almayı hak ediyorsa ona daha çok saygı duyulmalı...

Zira örgün okuyup, ailelerinden destek alarak öğretimlerine devam eden insanlardan çok daha fazla saygı hak ediyorlar... Çünkü onlar bu anlamda hayata 1-0 yenik başlıyorlar...

Bence SMMM veya Denetim işiyle uğraşmak isteyen arkadaşlar açıköğretim okumalı aradaki farkı kapatsınlar.

Örgündekilerin bütün eziklikleri bundandır. (Açıköğretimlilere dil uzatanları kasdetiyorum)

Açıköğretimlilere dil uzatanlara özellikle sınavlara alınmaması görüşünü dile getirenlere itaf olunur.

Saygılarımla,
Kemalist

Ynt: Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

Herkes düşüncesini burada söyleyebilmeli. Buna katılıp katılmamak kendisini ilgilendirmeli. Ben şunu belirtmeliyim. Önümüzde bir çok ülkede uygulanan ama bizde yeni yeni uygulanmaya çalışılan denetimdir. Bu denetim işlerinin tek elde toplanıp buna gerekli düzenlemelerin tek merkezden yapılması gönlümde yatandır. Mesala sınavlar, lisanlamalar, eğitimler gibi. Niçin burda sınavları savunuyorum. Bu ülkede denetim yeni yeni şekillenecek. Spk 2007 yılından beri bağımsız denetim sınavları yapmakta. Sınavların yanında muafiyet şartlarını taşıyanlara muafiyet tanınmakta. Bugün ise benim meslek örgütüm olan TURMOB meclisteki tasarıya istinaden bu sınavları ben yapacağım derken benim meslektaşlarım niçin sınavlardan kaçmaya çalışıyor. Neticede Mali Müşavirlik esleği başka bu işi denetlemek başka. Denetlemek başka bir şey olduğuna göre burda sınav istemek niçin bizleri rahatsız ediyor. Kendine güvenen ben denetim sektöründe yer almak istiyorum diyen sınav şartları ne olursa olsun o sınava girer kazanır ve pozisyonu alıp bekler. Yok ales yok bilmem ne önemli değil. Bu meslekten ekmek yiyeceksemse eğer benden istenen eğitimi almaya hazırım. Burda sınavları tartışmasak eğer göreceksiniz DENETM TEBLİĞİ yeni baştan yazılacak ve bazı kesimlere muaafiyet tanınacak bizlere ise tekrar sınavlara girmek olacak. Bırakın bu sınavlara unvanı ne olursa olsun şartları taşıyan her insan sınavlara girsin. Eğer bunu savunmazsanız ise Türkiye de 4000 tane yeminli, müfettiş, denetmen gibi nice insanlara muafiyet tanınır. Bizlere ise denetim sektörü hayal olur. Savunmamız gereken nokta budur. Yoksa yok ingilizce eğitim yok şu bu değil. Efendim anadolu üniversitesigibi açık öğretim gibi konular değil. Tekrar arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Dikkat çekmek istediğim nokta muuafiyet tanınma aşamasında biz mali müşavirler kaç yıllık olursak olalım bizlere muafiyet tanınmayacağıdır. Dolayısıyla 80 00o kmali müşavire tanınmayan muafiyet 6000-7000 kişilik bir gruba tanınmamasıdır. Yine de her kes kendi bildiği doğru bildiğidir derim. Kısaca konu AÇIK ÖĞRETİM SORUNU DEĞİLDİR. Hepimizin sorunudur. (M U A F İYE Tin açık öğretime veya örgün öğretime tanınmayacağı aşikardır.)Açıköğretimin tartışma yeri burası değildir.

RUMPELTINSKI ne yapmaya çalıştığın pek anlaşılmıyor, önce Koray Ateş'i korumak adına ona buna laf attın şimdiyse açıköğretim örgün konusunu gündeme getirip ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun. Ona bunu laf yetiştirmek yerine söylecek yeni bir bilgin varsa yaz da hepimiz de senden birşeyler öğrenelim...

+1

Arkadaslar hani sinav delisi bir milletiz ya. Hani kalite delisi bir milletiz ya: Diyorum ki madem sinav delisiyiz ve kalite once gelir. UFRS için ingilizce KPDS ve TOEFL yeterlilik uygulamasi şart. Batıda herkes su gibi ingilizce biliyor. Hani batıyı ornek gosteren arkadaslaradır lafım. Bizim SMMM belgemiz yetersiz ya . Eksiğiz ya hani. O yuzden ingilizce de şart bu sınav için. Bilen ve bilmeyen ayrılsın kardeşim. İngilizce bilmeyen insan yarım insandır bu devirde. UFRS ciddi iştir. İngilizce de şart.

EYLÜLDURU ' Alıntı:
RUMPELTINSKI ne yapmaya çalıştığın pek anlaşılmıyor, önce Koray Ateş'i korumak adına ona buna laf attın şimdiyse açıköğretim örgün konusunu gündeme getirip ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun. Ona bunu laf yetiştirmek yerine söylecek yeni bir bilgin varsa yaz da hepimiz de senden birşeyler öğrenelim...

Söyleyecek yeni bilgim ise bu bağımsız denetim sınavına İngilizce Yeterlilik Şartının getirilmesidir. Her onune gelen almamali madem. Kaliteyse budur kalite. Millet ezberle ezberle sınav kazanıyor. Sonra ezberlediği herşeyi unutuyor. Daha sonrada ben sınav kazandım diyor.

Ynt: Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamış

Getirilsin 85 uds notum var Marmara'da doktora yapıyorum
ama sen burada kafana göre açık öğretimden gelen arkadaşlarımıza ingilizce bilmediklerini düşünüp yukleniyorsun ya ayıp oluyor

Mali Müşavirlik sınavına ingilizce de eklense başka bir derste eklense merak etmeyin açıköğretim mezunları içinde hakeden çalışan yine kazanır. Başarılı insanların önünü bu tarz oyunlarla söylemlerle kesmeyin. Açıköğretimliler girmesin onlar girmesin bunlar girmesin. Yapın adil zor güzel bir sınav hakeden kişiler smmm olsun bağımsız denetçi olsun. Saygılarımla,

rumpeltinski ' Alıntı:
Arkadaslar hani sinav delisi bir milletiz ya. Hani kalite delisi bir milletiz ya: Diyorum ki madem sinav delisiyiz ve kalite once gelir. UFRS için ingilizce KPDS ve TOEFL yeterlilik uygulamasi şart. Batıda herkes su gibi ingilizce biliyor. Hani batıyı ornek gosteren arkadaslaradır lafım. Bizim SMMM belgemiz yetersiz ya . Eksiğiz ya hani. O yuzden ingilizce de şart bu sınav için. Bilen ve bilmeyen ayrılsın kardeşim. İngilizce bilmeyen insan yarım insandır bu devirde. UFRS ciddi iştir. İngilizce de şart.
İleride bu sınavları yapacak kurum bellidir. Meramını oraya yaz eğer seni kaala alırlarsa ingilizce şartı bırakırlar. Yok almazlarsa da ona birşey diyemem kardeşim. Israrla da ingilizce şartıda dersense belkide ileride kişiye özel sınav yapılırsa sana ingilizce şartı uygularlar diye düşünüyor.Sana iyi çalışmalar. Başka diyecek bir şeyim yok.

Öyle yada böyle...
Bu mesleğe de, öbür mesleğe de, her mesleğe de ingilizce şartı gelecek. Şimdi değilse bile bir 10 sene sonra bu şart olacak. Bunu görememek demek bana göre geleceğe hazırlıksız olmak manasını taşır.
Yapılan itirazların hiç bir sonuç getirmeyeceği çok açık çok belli, çünkü piyasa buna yöneliyor. Herhangi bir kariyer sitesini açıp ilanlara göz gezdirmek gayet yeterli.
Aşağıda siz değerli forumdaşlarımla BURSA Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı çok sevdiğim üstadımın Kasım/2010 Bilanço dergisinde yazdığı yazıyı paylaşmak istiyorum.

Ben bu yazıyı okuduğumda, sınavdı şuydu buydu konularını unutuyorum. Gerçekten ciddi anlamda moralim bozuluyor. Meslek Mensuplarının Zirvesindeki grup olarak lütfen onların içinden birinin feryadına kulak verelim.
KPDS mi geliyor?, TOEFL mı geliyor? Eğitimlerle mi çıta yükseltiliyor? Bir şekilde bu sorunu çözmemiz gerekiyor.
Biz burada bu tartışmaları ?sınav? çerçevesinde düşünürken, İngilizce sınavının ?i? si gündeme geldiğinde itiraz eden arkadaşlarım aşağıdaki yazıyı okuduklarında ne düşünürler? Görüşlerini yazarlarsa sevinirim.

Bursa SMMMO Başkanı Mesut Topçunun yazısı

Accountants:
Sustaining value creation

Değerli meslektaşlarım...
Sakın bu başlığa bakarak sizlere engin İngilizcem ile hava attığımı düşünmeyin...
Evelalah, büyük çoğunluk gibi benim de İngilizcem ?it is a pencil? seviyesinde...

Ancak kısa süre önce IFAC?ın Malezya?da düzenlediği ?18. Dünya Muhasebe Kongresi?ne katılan, üstelik bir haftasını bu ülkede geçiren bir kişinin sıkıntılı ruh halini yansıtmak istedim.

Zaten bu satırları Malezya?da kaleme alırken de sıkıntı tüm şiddetiyle devam ediyordu.
Zira bilgisayarın şarjı bitmek üzere ve oteldeki priz İngiliz usülü ve benim bir adaptöre ihtiyacım var. Az sonra derdimi kimlere nasıl anlatacağım bakalım.
İşte böyle bir ruh haliyle azıcık da siz sıkıntı çekin ve kongrenin ana teması olan başlığın Türkçe karşılığını siz bulun istedim.

Ne hikmetse ve de ne acı ki;
Türkiye?de bir üniversite bitirenimiz 16-17 yıl eğitim alıyor...
İnsan ?en azından bir dil? diyor ama neredeee?

Sizin anlayacağınız biz de bir terslik var...
Kaldı ki Malezyada?daki kongreye katılan ben dahil 129 kişilik Türkiye delegasyonundan derdini anlatabilenlerin, en azından yabancı meslektaşlarıyla diyalog kurabilenlerin sayısı 5?i geçmiyordu...
Burada aklınıza hemen kongre salonunda ?simultane? tercüme yapılıp yapılmadığı sorusu gelebilir.
Evet yapılıyordu ama kulaklık almak için oda başkanlarının görevliler önünde yaptıkları akrobatik hareketler görülmeye değerdi.

Özetle kongre boyunca 134 ülkeden dil sorunu yaşayan sadece ?Türkiye delegasyonuydu? desem abartı yapmış olmam.
Bu gerçeği dikkate alarak 1 Aralık 2010 tarihi itibariyle ?BSMMMO Akademi? bünyesinde yabancı dil kursu açmaya karar verdik.
Kurstan öğrenebileceklerimizle en azından el diyarlarında derdimizi anlatma becerisine sahip olabileceğimizi umut ediyorum.

Yazının kalan kısmında Vergi Affı değerlendirmesi yaptığından buraya almadım.

Saygılar

evet işte en sonunda yazdıklarımı anlayabilen bir kişi çıktı. bende bursa odasına kayıtlı bir meslektaşım. BAĞIMSIZ DENETİME İNGLİZCE ŞART. İNGİLİZCE OLMAZSA OLMAZ. BU TALEBİMİZİ TURMOB'A YAZILI BİR DİLEKÇE İLE BURSA GENÇ MALİ MÜŞAVİRLER OLARAK GONDERME KARARI ALDIK. Kaliteyse buyrun size kalite. Hadi Bağımsız denetim ilalki sınavla olsun diyen arkadaşlara. Butyrun sınav + İNGİLİZCE gelecek inşallah.....

rumpeltinski ' Alıntı:
evet işte en sonunda yazdıklarımı anlayabilen bir kişi çıktı. bende bursa odasına kayıtlı bir meslektaşım. BAĞIMSIZ DENETİME İNGLİZCE ŞART. İNGİLİZCE OLMAZSA OLMAZ. BU TALEBİMİZİ TURMOB'A YAZILI BİR DİLEKÇE İLE BURSA GENÇ MALİ MÜŞAVİRLER OLARAK GONDERME KARARI ALDIK. Kaliteyse buyrun size kalite. Hadi Bağımsız denetim ilalki sınavla olsun diyen arkadaşlara. Butyrun sınav + İNGİLİZCE gelecek inşallah.....

Bu talebinizi iletirken mevcut sertifikalara da uygulanması isteğiniz olacaktır elbette:)
Herhalde bu ufrs yi şu an yeterlilik sınavlarına girmekte olanlardan ziyade sertifikasını almış meslekmensupları yapacaklar.

Sayın battıbalık yan gider arkadaşım.
Sorun ingilizce sınav şartı değil arkadaşın itirazı bağımsız denetimde sınavların olmamasıdır. Yoksa sınavlarda mesleki yeterlilikte hangi ders gerekiyorsa o sınav konularının içine koysunlar. İtirazımız yok. Arkadaş bağımsız denetim sınavlarında sınav şartı olmamasından yana dır. Bense bu sınavlarda kimseye muaafiyet tanınmasın herkes sınavlara tabi olsundan yanayım. İngilizceye itirazımız yok. Sonra biz burda örgün eğitim ile açık öğretimi tartışmıyoruz arkadaş onu da tartışıyor. SMMM ve ağımsız denetim sınavlarında hangi dersler gerekliyse onu sınavlara eklesinler, benim meslektaşım kendini eğitim geliştirip o sınavların gerekliliğini yapar. O ve bu ders olasın demedik. Olay çarpıltılmasın lütfen . TŞK.ler

ibrahimseckiner ' Alıntı:
Sayın battıbalık yan gider arkadaşım.
Sorun ingilizce sınav şartı değil arkadaşın itirazı bağımsız denetimde sınavların olmamasıdır. Yoksa sınavlarda mesleki yeterlilikte hangi ders gerekiyorsa o sınav konularının içine koysunlar. İtirazımız yok. Arkadaş bağımsız denetim sınavlarında sınav şartı olmamasından yana dır. Bense bu sınavlarda kimseye muaafiyet tanınmasın herkes sınavlara tabi olsundan yanayım. İngilizceye itirazımız yok. Sonra biz burda örgün eğitim ile açık öğretimi tartışmıyoruz arkadaş onu da tartışıyor. SMMM ve ağımsız denetim sınavlarında hangi dersler gerekliyse onu sınavlara eklesinler, benim meslektaşım kendini eğitim geliştirip o sınavların gerekliliğini yapar. O ve bu ders olasın demedik. Olay çarpıltılmasın lütfen . TŞK.ler

Bende sınav yapılması görüşündeyim.
Ancak maalesef 3568 sayılı yasa buna müsade etmemektedir. Sınav getirilen her uygulama iptale mahkumdur. Kanun yetkiyi çok açıkça vermiş çünkü.

Sermaye şirketlerindeki bağımsız denetim şirketi nin denetçilik vasfını zaten Sanayi ve Ticaret Bakanlığı belirleyecek, SPK ya tabi firmaların bağımsız denetiminde de SPK var. Biz meseleyi neden Türmob merkezli tartışıyoruz orayı anlayamıyorum.

saygılar

Benim burada dikkat çekmek istediğim tek ve son nokta (ki bu konuda artık havanda su dövmeye gerek görmüyorum)

Türmobun vereceği eğitimlerle, Piyasa Taleplerinde çekiciliğinin olmasıdır. Bir meslek mensubu Türmobdan bir sertifika aldığında bu sertifika iş verenler, müşteriler tarafından "aranan" bir sertifika olmalıdır.

Türmobun eğitim kalitesi öyle yüksek olmalı ki, Uluslararası alanda aranan sertifikalar verebilmeli.
Ancak bu sayede meslekte farkındalığı olanlar farkedilir duruma gelecek.
aksi yollarda ben bir arpa boyu yol kat edemeyeceğimizi düşüyorum.

CIA belgesi gibi örnekleri iyi incelemek gerekiyor. Bugün alınan sertifikaların ki ben bunlara uzmanlık belgesi gözüyle bakıyorum. Cidden fark yaratması gerekiyor.

Böylece güncelliğini yitiren veya yitirmeyen meslek mensupları ayırt edilebilir bir şekle gelebilir.
En nihayetinde bu tartışma bitmez, sınavsız olarak o lisanslar dağıtılır, eski töntemlerle yola devam edilir. ben henüz yeniyim 1993 den beri bu mesleği icra etmeye çalışıyorum, şimdiye kadar edindiğim meslek ekolü maalesef bu yönde.

saygılar.

Bende sınav yapılması görüşündeyim.
Ancak maalesef 3568 sayılı yasa buna müsade etmemektedir. Sınav getirilen her uygulama iptale mahkumdur. Kanun yetkiyi çok açıkça vermiş çünkü.

Sermaye şirketlerindeki bağımsız denetim şirketi nin denetçilik vasfını zaten Sanayi ve Ticaret Bakanlığı belirleyecek, SPK ya tabi firmaların bağımsız denetiminde de SPK var. Biz meseleyi neden Türmob merkezli tartışıyoruz orayı anlayamıyorum.

saygılar
Sevgili arkadaşım. Malumunuz 01 kasım 2010 daki TURMOB tebliği iptal edildi. Bu tebliğin yayınlanmasınında, iptalininde mutlaka bir nedeni olmalı. Bu tebliğin iptali demek bu yetkinin TURMOB ta olmadığı anlamı çıkmamalı. BU iptalinin altında yatan asıl sorun bu tebliğdeki sınav muafiyetlerinin yeterli olmadığıydı. (kendi düşüncem.) Bence TURMOB bu tebliği yeni baştan yani sil baştan hazırlayacak ve muaafiyetleri çok geniş tutacak. Bunu neden mi söylüyorum. Şu an Mecliste bekleyen tasarıların için BAĞIMIZ ENETİM tasarısını okursak orda sınavları yapmak, lisans belgelrini düzenlemek veya askıya almak gibi konularda TURMOBa yetki verileceğini göreceksiniz. B taslak eninde sonunda çıkacak. Lütfen o taslağı inceleyelim. Benim burdaki isteğim hazırlanacak olan TURMOB'un II. tebliğinde muafyetleri geniş tutacaklar. Denetim sektöründeki pastadan her zamanki gibi belli kesimin tekeline koymalarına karşı olmamdır. Lütfen çıkan tebliğler hepimize uygulansın. Bu meslekte 1 yıl 5 yıl 10 yıl gibi meslekte geçen sürelerin denetimde bir etkisi yok. Yeminlilik yasası çıktığında vergi kökenliler bu ruhsatları sınavsız aldılar. Ben buna karşıyım sınavsız almak olmaz düşüncesindeyim. TŞK.ler

Sınav delisiyiz biz. Kendimize guvenimizin olmadığı bir milletiz biz. Ezberleyerek sınav geçip sonra beynimizi resetleyen bir milletiz biz. Hadi yiyorsa avukatlık kanununda bir degisiklik yapında gorelim. Hadi agır cezaya bakmak icin sınav şartı getirin de goreyim. Biz bagımsız denetim eger sınavla olacaksda ingilizce yeterlilik getirilsin önerisinde bulunduk. KPDS 60 veya TOEFL 230 dan dusuk alanlarin bagimsiz denetim sinavina girme hakkı dahi olmasın. Yani KPSS Misali. Hani KPSS sden 80 den assagi aldihinda uzmanlık sınavlarına giremiyon ya . aynı o şekilde olacak. KPDS veya TOEFL dan yeterli puan alamayan bagımsız denetim sınavına giremesin kardesim. İşte kalite budur.

Hangi bağımsız denetim yetkisi?

Yeni Turk Ticaret Kanununa göre sermaye şirketlerinin denetimi ile ilgili belirleyici kurum Sanayi ve Ticaret Bakanlığı,

SPK ya tabii şirketlerin bağımsız denetimi ile ilgili yetkili kurum ise SPK (dava kaybede kaybede öğrendik)

benim merak ettiğim biz hangi bağımsız denetimden bahsediyoruz? ve hangi kurumdan?

tamam mecliste bir taslak var fakat o taslak 2 yıldır orada duruyor. Boyle giderse de Turmoba yetki veren o taslağın kanunlasacağı yok.

Bu durumda biz Turmobla ilgili hangi konudan bahsediyoruz? yardım ederseniz sevinirim.

Değerli SMMM Kenan GÜMÜŞ arkadaş. Sen benim yazdıklarımı kaale almadığını söylüyorsun ama ben zaten farklı bir açıdan konuya parmak basmak istedim. Yok ingilizceymiş yok acıköğretimmiş bunlar benim Bağımsız denetim sınavla olsun diyen arkadaşlaraydı tepkim. Ama sen bunu ciddiye almışsın. Buda senin ne kadar analitik düşündüğünü gösteriyor.

uyarmıştım dikkate almadınız.

Mesaj bünyesinde büyük harf kullanmak yazsaktır düzeltin lütfen.

Arkadaş yazdığın genel herkesin bildiği doğrular burdakilerde seninle aynı şeyi söylüyor zaten

eğitimsiz havadan verilmesin, bu işte imtiyazlı bir azınlık olmasın

sınav toplumu olmak tabiki kötü ama sadece eğitimle de olmaz o eğitimlerin sonunda sınav olmaz ise başarı değerlendirmesini nasıl yapacaksın. Asıl mevzu burda öğretilenlerin unutulmamasını sağlamak.

son olarak da Benden sana bir arkadaş tavsiyesi kimseyi küçük görme çünkü okurken çalışmak zorunda olup aslında senden benden çok daha zeki, çalışkan açık öğretim mezunları gördüm.