personel maaş programı

Bağkur dan SSK ya geçis

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
Bugün Şükrü Kızılotun yazısını okuyunca heyecanlandım.. ben 1988-2003 yııları arasında ssk.lıydım. 2003 te büroyu açınca mecburen bağkurlu oldum. sskdan emekliliğim 46 yaş bağkur is 53.. Acaba biz meslek mensuplarının da torba yasa uyarınca, büroyu kapatmadan, başka yerde ssk.lı gözüküp ssk.dan emekli olma şansımız var mı?

Ynt: bağkurdan sskya geçis

Selamlar.
Bizler kendi nam ve hesabımıza çalışmıyor muyuz?Başkasının yanında sigortalı görünürseniz büronuz nasıl devam ettireceksiniz?Dolayısıyla bizler için böyle bir hak olduğunu hiç sanmıyorum.Ayrıca yeri gelmişken dün bir sigorta brokeri müşterimle görüştüm.Bu zat içinde böyle birşey düşündük ama broker derneği ile görüştüğümüzde onların mevzuatına göre de böyle birşeye izin verilmediği söylendi.Broker firmalarınız varsa,aklınızda bulunsun diye söylemiş olalım.
Saygılar

açıklamda şöyle diyor; isteyen hem 4/a hem de 4/b li olabilecek.. buna istinaden olabilir mi diyorum??

Tekrar selam.
"isteyen" demek olmuyor işte sayın fugenc .Bazı kurumlar kendi mevzuatları gereği buna izin vermiyorlar.Brokerler için ben örneği verdim.İsterseniz bir de oda ile görüşün..
Saygılar

Ynt: Bağkur dan SSK ya geçis

bizim patron 20 yıl bağkurdan sonra son 3,5 yıl ssklı oldu emekli oldu nasıl yaptın dedim fazla karıştırma dedi :D
tahminim vergiyi aç kapat yaptı o arada başka yerden ssklı olarak devam etti

kapatı anladım da sonra nasıl bağkurlu olmadı.. sonuçta bağkur açısından problem yok da bizim oda açısından var, ama oda nasıl takip ediyor???:) belki anlamazlar demiştir..

gerçekten ya odalar bunu nasıl takip ediyor?? yeni kanuna göre bir yerde ssklı çalışırsan bağkurdan geçiş yapabiliyor diyor, işyerini kapatmadan sanırım, o zaman kötü niyetle bunu yapanları nasıl takip ederler?

şu 4a ile 4b'yi birleştirseler dünyanın sonu gelmez değil mi? ;D
hükümet zaten torba yasa ile buna imkan vermiş ; odalar da meslek mensubunun çıkarına olanı destekler değil mi ;
e muhalefet zaten bu yönde değişikliği olumlu karşılayacağını hatta daha ileri götürüp emeklilerden de sosyal güvenlik destek primi kesilmesi bile kalksın diyor e o zaman sorun nerede? ;D 5510 sayılı kanunda 4a ile 4b maddesinin birleştirilmesi için yapılacak kanun değişikliğini öngören kanun teklifi neden verilemiyor?hem de bu seçim zamanı iktidardan muhalefete vaatler ardı ardına gelirken ;D

bence de :) hem bağkurlu olarak kendi primimizi cebimizden ödüyoruz hem de daha az maaşla daha geç emekli oluyoruz,gel de çöz..

Odalar bunu takip etmiyor arkadaşlar, umurlarında da değil.
Olay yine sizde bitiyor, eğer olurda ilerde Ymm sınavına girerseniz, işte orada problem yaşıyorsunuz.Bağımsız olmanız gerekirken nasıl oluyorda Ssklı olabilirsiniz diyerek Ymm sınavına müracatınız reddediliyor.
Ama benim Ymm sınavı ile felan işim olmaz diyorsanız sorun yok, yapabiliyorsanız Ssk' lı olun bence.

çözüm yukarıda belirttiğim kanun teklifinde bence ilk önce davranan oyları kapar ;D

nasıl bir çalışma bir şey yok değil mi?tabi böyle önemsiz konularla zaman harcamazlar :'(

bu gidişle bağkurlu kalmayacak smmm'lerden başka :'( ??? ;D ::)

hamdilevent ' Alıntı:
bu gidişle bağkurlu kalmayacak smmm'lerden başka :'( ??? ;D ::)

Çok doğru. Parmakla gösterileceğiz. 4 b türünün son örneği olacağız

e artık emekli olduğumuzda övünerek(yıllarca yüksek prim ödeyip düşük emekli maaşı alma başarısı göstererek gururlanmış bir şekilde) anlatırız ;
-''bizi barnahla gösterirlerdi'' diye ;D ;D ;D

hamdilevent ' Alıntı:
e artık emekli olduğumuzda övünerek(yıllarca yüksek prim ödeyip düşük emekli maaşı alma başarısı göstererek gururlanmış bir şekilde) anlatırız ;
-''bizi barnahla gösterirlerdi'' diye ;D ;D ;D

:D Mizahınıza bayıldım...

sayın zindan.. şahsen ymm olmayı düşünmüyorum. peki bu yeni kanuna göre, büromu kapatmadan biryerden ssklı olsam, bağkuru mu nasıl kapatacağım, ssk bunula ilgili ne isteyecek, bağkur nasıl kapanacak ?( yeni kanunda şirket ortaklarına vb. bu hakkı tanıdığına göre bir esneklik var diye düşünüyorum onlarda hisse devretmeyeceklerdir örneğin..

Bir evrağa yada dilekçeye gerek yok.Ssk girişiniz yapılır yapılmaz, sistem bağkurunuzu otomatik olarak kapatacak.Eğer Ssk priminin yanında bağkur primide ödemek isterseniz, o zaman bir dilekçe ile müracat ederek bağkurunuzun kapanmasını da engelleyeceksiniz.

Bu arada İsmmmo' ya bayağı bir telefon eden olmuş sanırım bu konuda.
Oda açıklama yapma gereği duymuş!

Duyuru!