Bağkurlu Ve İsteğe Bağlı

tanca

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Şub 2006
Mesajlar
747
Konum
istanbul
Bağkurlu şirket ortağı ve isteğe bağlı sigortalılar sağlıktan faydalanmak için ne yapmaları lazım.
 
İkisi içinde durum aynı. Her ay primlerini düzgün bir şekilde ödesinler. 2 aydan fazla borçları olmadığı sürece sağlıktan yararlanırlar.
 
gss borcunu müdürlüklerde gelirine göre tespit edilir. Ayrıca bağkuru var ise gss borcu çıkmaz düzenli olarak bağkur primlerini ödeyiniz.
 
GSS 18 yaşından büyük ve hiçbir sağlık güvencesi olmayan kişiler içindir. Sizin söylediğiniz kişiler zaten bağkur primi ve isteğe bağlı sigorta primi ödedikleri için GSS ile alakaları yok.
 
Ne kadar prim öderler gss mi?

01.07.2015-31.12.2015 arası en düşük bağkur primi 439,36 TL yani en az her ay bu ücreti ödemek zorunda sağlıktan yararlanmak için,daha fazla ödeme şansınız varsa onu da yapabilirsiniz bu da zamanı gelince emekli maaşına yansır.GSS borcunun zaten bununla bir alakası yoktur bağkur borcunuz olsa bile ayrıca gss borcunuz çıkmaz.
 
2015 sonuna kadar ne kadar prim borcu olduğunuza bakılmaksızın sağlık hizmetlerinden özel hastaneler haricinde faydalanabilirsiniz. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu mevcut.
 
isteğe bağlı sigorta sanırım tarım ek-5 olarak geçiyor bağkur kapsamında. isteğe bağlı ssk diye birşey duydum yani ssk kapsamında sayılıyormuş. yeni mi çıktı bu?
 
isteğe bağlı sigorta sanırım tarım ek-5 olarak geçiyor bağkur kapsamında. isteğe bağlı ssk diye birşey duydum yani ssk kapsamında sayılıyormuş. yeni mi çıktı bu?

SGK'nın sitesinden alıntı yapıyorum.

01/10/2008 tarihinden itibaren ilk defa isteğe bağlı sigortalı olanlar ile 506, 1479 ve 2926 sayılı kanunlara tabi isteğe bağlı sigorta primi ödeyen sigortalıların 01/10/2008 tarihinden sonra isteğe bağlı sigorta primi ödenmiş süreleri 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalılık süresi olarak kabul edilecektir.
 
Üst