Baygınlık Geçiren İşçiye İş Kazası Bildirimi Yapılmalı mı ?

Üyelik
29 Ocak 2013
Mesajlar
44
Konum
Ankara
Ramazan ayında oruçlu personeller oluyor biliyorsunuz, bu personellerin baygınlık geçirme durumlarında hastaneye götürülüyor. Bununla ilgili iş kazası kapsamına mı girer? İş kazası bildirimi yapılmalı mıdır?
 
Çalışma saatleri içerisinde olduğu için yapılmalıdır.

Siz bildirmezsiniz, hastane rapor yazar, rapora iş kazası yazar, al başına belayı, onun için kesinlikle işi sağlama alma adına da yapılmalıdır bildirim.
 
Peki bildirimi yaparken olay iş kazası olmamasına rağmen biz iş kazası olarak bildirince sıkıntı olmayacak mı?
 
Çalışma saatleri içerisinde olduğu için yapılmalıdır.

Siz bildirmezsiniz, hastane rapor yazar, rapora iş kazası yazar, al başına belayı, onun için kesinlikle işi sağlama alma adına da yapılmalıdır bildirim.
Bir bayan çalışan olsa ve çalışma saatleri içinde doğum sancıları başlasa beklenmedik bir şekilde ( erken doğum),
iş saatleri içinde işyerinde olduğu için iş kazası mı yazlmalı o zaman da?
 
İş kazasını sadece yaralanma veya sakat kalma olduğu zaman olur şeklinde düşünmemek gerekir.
Çalışmaya bağlı veya işyerindeki bir olaydan doğan Psikolojik rahatsızlıkların bile iş kazasından sayıldığı yargıtay kararları mevcut.
Kaldıki o gün için birşey olmamış olabilir, ancak daha sonradan düşmeye bağlı olarak bir rahatsızlık çıkabilir.Bu durumda ağır masraflardan kurtulmak isteyen Sgk, işverene müracaat ediyor, iş kazası bildirimi yapmamışsın diye.

Örnekleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz, iki işçinin kavgası bir iş kazası mıdır? Mantık olarak düşünecek olursanız değildir ama, bizzat verdiğim bir incelemede ssk müfettişi iş kazasıdır dedi, yargıtay kararları da var bunun ile ilgili.

İş kazası mantığında bazen bir çok olay saçma denebilecek şekilde yorumlanmış olabiliyor.

İş kazası olmayan bir olayı, iş kazası diye bildirmenin bir zararı olmaz, yanlış yorumlamışım dersiniz, ancak iş kazası sayılabilecek bir olayı bildirmezseniz sonuçları ağır oluyor.

Tercih size kalmış.
 
İşci işyerinde bayılıyor,bayılmanın düşmenin nedeni tansiyon ,kan şekeri veya kalp krizi olabilir,çeşitli nedenlerle sonuçlarıda(Allah korusun) farklı olabilir,buna göre sonuçlarından ziyade böylesi bir durumun iş kazası sayılması mümkün olsa gerek
 
İş Kazası olması için; işyeri sınırları içerisinde (burada işyeri sınırı olarak bina algılamayın, dışarı görevlendirme, servis ile gelirken kaza da buna dahil) ve iş ile ilgili bir konuda ki şurası çok önemli "kaza" olması gerek... Bir işçi yorgunluk, açlık vs nedenlerle bayılıyorsa buna iş kazası denemez. Bu çok net ve açık. Burada doktorun raporuna göre hareket etmeniz en doğrusu olacaktır. İş Kazalarında bildirim süresi biliyorsunuz ki 3 iş günü. Eğer ki doktor yorgunluk, açlık vesaire diyip serum veya ilaç verip gönderiyorsa tabi ki iş kazası bildirimi yapmazsınız. Ancak doktor eğer, iş ile ilgili (kimyasal, gürültülü ortam vb.) derse o zaman formunuzu doldurur gerekli bildirimleri yaparsınız.
 
Üst