fonradar

"Bedelli askerlik"ve kıdem tazminatı

şeref aydemir

Tanınmış Üye
Üyelik
25 Kas 2011
Mesajlar
4,866
Konum
ankara
Başlıkta belirtilen konuya istinaden,bu olayda(yani sadece bu bedelli askerlik konusunda) bu hak dan yararlananlara ,kıdem tazminatının ödenmesinin sözkonusu olmadığı hususunda sanırım hemfikiriz.
 
Ynt: "Bedelli askerlik"ve kıdem tazminatı

Belirli bir miktar para ödemek suretiyle askere gitmeyen kişilerin durumlarının Kıdem tazminatını düzenleyen 14. Madde de sözü edilen muvazzaf askerlik hali ile bir ilişkilerinin bulunmadığı açık ve nettir.. Çünkü işçinin askere gitmeyeceği için iş sözleşmesini sona erdirmesine fiilen gerek yoktur.



Sonuç olarak eski iş kanunundan miras kalan 14. Maddenin devam eden hali ile yeni çıkarılan yasadan yararlanarak askere gitmeyen kişilerin kıdem tazminatı talep etmeleri kanımca mümkün değildir. Bu ancak 14. Maddede yeniden bir düzenleme yapılırsa söz konusu olabilir.
 
Ynt: "Bedelli askerlik"ve kıdem tazminatı

Bu seferki bedelli askerlik düzenlemesinin diğerlerinden farklı olarak, tek bir gün bile askerlik hizmeti yapılmayacak şekilde düzenlenmiş olması nedeniyle,
Sn.Nguroy un belirttiği sebeplerle, gündemdeki bedelli askerlik yapacak olanların askerlik nedeniyle kıdem tazminatı almaya hak kazandıracak haklı sebepleri olamadığından, tazminat alamayacaklardır :)
 
Üst