fonradar

bedelsiz ürün kdvsi

duygukorkmaz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Tem 2005
Mesajlar
182
günaydın herkese,

firma bünyesine stok aldı alırken kdvsini indirilecek kdv olarak kullanıyor müşterisine satarken diyelim 2.000 ytl lik mal satıyor ve faturada bedelsiz müşteriye ikram mal çıkışıda yaptı bu bedelsiz stok çıkışının kdvsini tahsil etmek zorunluluğu var mı? acaba varsa faturada hangi bedel üzerinde gösterilmeli çünkü stoku bedelsiz olarak çıkış yapıyor emsal bedel üzerinde satsa gene belli bir fiyat almış oluyor kısacası bedelsiz ürünlerin kdv'si oluyormu?

cevaplarınız için teşekürler,
 
mal alınırken zaten faturada bedelsiz olarak stoklarınıza aldınız ve burda kdv hesaplanmamıştır. Satarken de yine bedelsiz olarak çıkacaksınız.Bedelsiz ürünlerde kdv hesaplanmıyor.
 
yanlış ifade ettim galiba..

mal alırken bedelsiz olarak alınmıyor ki normal bedeli ödenip alınıyor indirilcek kdvsi kullanılıyor. ama sonradan devamlı olan satışlardan herhangi birinde bir müşteriye bedelsiz mal çıkışı yapılıyor ikram olarak bu durumda kdv hesaplanacak diye biliyorum ama emin değilim çünkü mal alırken indirilecek kdv olarak kullanılıyorsa satışındada bedelsiz olsa bile kdv ödenmeli gibi..
 
evet kdv hesaplanmalı çünkü burda bir teslim sözkonusu
1 No'lu KDV tebliğinde de bu yönde açıklama mevcuttur
 
!!!

Bedelsiz olarak verilen mallar iz bedeli ile fatura edilerek stok miktarından düşülür fatura üzerinde Katma değer vergisi gösterilmez ancak bedelsiz teslim edilen mallara ait KDV Muhasebe kaydı ile İlave edilecek KDV olarak tahakkuk ettirilerek beyan edilir.

kolay gelsin
 
merhabalar,
arkadaşlar Bedelsiz olarak verilen mallar iz bedeli ile fatura edilerek stok miktarından düşülür fatura üzerinde Katma değer vergisi gösterilmez ancak bedelsiz teslim edilen mallara ait KDV Muhasebe kaydı ile İlave edilecek KDV olarak tahakkuk ettirilerek beyan edilir.

denilmiş, ben kısmen bir araştırdım ancak, böyle bir açıklamaya kavuşamadım elinde böyle bir açıklama olan arkadaşlarım varsa, ulaştırırlarsa sevinirim :p

selam ve saygılarımla.
 
arkadaşım bu konu daha önce de çok tartışıldı. arama motorunu kullanırsanız bulursunuz.
Bedelsiz verilen malların alış KDV si ödenmiş ve indirilmiştir. Bedelisz teslim halinde stok çıkışını Pazarlama Satış Dağıtım giderine yapacak ve alış sırasında ödediğiniz KDV miktarını 391 hesaba tahakkuk ettireceksiniz.
 
bedelsiz olarak verilen malın alımında yüklenilen malın kdv si indirim konusu yapılır ancak bedelsiz ürün teslimleri için ayrıca kdv hesaplanmaz..
 
Üst