fonradar

Belirli Süreli Hizmet Akdi?

Üyelik
29 May 2007
Mesajlar
44
Konum
ORDU
inşaat taahhüt işleri yapan bir firmada görevli bulunmaktayım.firma bu zamana kadar belirsiz süreli iş akdi düzenleyerek sözleşme imzalatmıştır.yaptığımız işler ihaleli olduğundan belli bir süre sonra son bulmakta bu bazen 1 yıl bazen 3 yıl bazende 7-8 ay sürmekte.işçi sayımızda 100 ün üzerinde olduğunda işçi çıkarmalarda(30 ve üzeri) sıkıntı yaşamaktayız.ihbar ve kıdem tazminatıda ayrı bir yük teşkil etmekte.
şirketi ihaleli işlerde belirli süreli hizmet akdi yapmaya yönlendirmek istiyorum.yalnız sizden bu konuda bilginizi benimle paylaşmanızı rica edicem.
soru 1 - belirli süreli hizmet akdinin süresi 1 yıldan fazla olabilirmi ? gerekli araştırmayı yaptım ama uygulayan bir arkadaş varsa ve cevap verirse memnun olurum.
soru 2- belirli süreli hizmet aktinde illaki işin bitiş tarihi gün/ay/yıl olarak belirtilmelimidir.yoksa şu sigorta numaralı ihaleli işin bitiş gününe kadar denebilir mi ?
 
Ynt: BELİRLİ SÜRELİ HİZMET AKDİ ??

1. sözleşmede bitiş tarihi olması yeterli. 1 aylıkta olabilir 10 yıllıkta.
 
Ynt: BELİRLİ SÜRELİ HİZMET AKDİ ??

nane ' Alıntı:
1. sözleşmede bitiş tarihi olması yeterli. 1 aylıkta olabilir 10 yıllıkta.

sayın nane sormak istediğim şuydu sözleşmede tarih olmasada iş bittiği gün bu sözleşmede hüküm ifade etmez denilse gecerli olurmu.yanı ihaleli işin tam olarak ne zaman biteceğini kestirmek zor.o bakımdan sordum.cevabın için çok teşekkur ederim bu arada.
 
Ynt: Belirli süreli hizmet akdi ??

İş Kanunu;
Belirli ve belirsiz süreli iş sözleşmesi
MADDE 11 ? İş ilişkisinin bir süreye bağlı olarak yapılmadığı halde sözleşme belirsiz süreli sayılır. Belirli süreli işlerde veya belli bir işin tamamlanması veya belirli bir olgunun ortaya çıkması gibi objektif koşullara bağlı olarak işveren ile işçi arasında yazılı şekilde yapılan iş sözleşmesi belirli süreli iş sözleşmesidir.
Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme) yapılamaz. Aksi halde iş sözleşmesi başlangıçtan itibaren belirsiz süreli kabul edilir.
Esaslı nedene dayalı zincirleme iş sözleşmeleri, belirli süreli olma özelliğini korurlar.
 
Ynt: Belirli Süreli Hizmet Akdi?

Belirli bir işin yapılmasına özel iş sözleşmesi yapılabilir. Yani illa tarih yazma zorunluğu yoktur.
 
Ynt: Belirli Süreli Hizmet Akdi?

pekala arkadaşlar belirli süreli hizmet akdinin süresini 5000 m3 duvar örme işinin bitişi olarak yaptık diyelim. işçiler duvarı 4 ay gibi bir sürede ördü ve iş 01/11/2007 tarihinde bitti.bu ekiple ilk çalışmam ve ekibin çalışmasından memnun kaldım diyelim. inşaat sektörü olduğu için sezon kapandı ve ertesi yıl sezon açıldı benim tekrar 3000 m3 duvar örme işim çıktı.yine aynı ekibe ben belirli süreli hizmet akdi yapabilirmiyim.
 
Ynt: Belirli Süreli Hizmet Akdi?

bence yapılabilir. çünkü ilk iş yapılıp bitti. diğeri ise yeni bir iş ve ilk işin bittiği zaman bu işin çıkacağı belli değil.
 
Üst