Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mohicans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

Eczacılar naptılar, muayene ücreti için yürüdüler.

Biz napabiliriz sadece odalara yüklenmekle değil buradan çözüm üretmekle çözülür bu mesele.

Ben arkadaşları çözüm üretmeye davet ediyorum.

İlk öneri benden.

Bizde hizmeti durduralım.

1 aylığına kimse beyanname göndermesin.

Sonuclarını hepimiz biliyoruz ama,

Maliye Bakanlığıda biliyormu biz beyanname göndermezsek o ay hiç bir vergi tahakkuk etmez.

Tüm resmi dairelerin ödenekleri maliyeden çıkıyor.

Yani biz muhasebecilerin ülke ekonomisine katkısı çok büyük.

Neden, bizim üzerimize bukadar çok geliniyor.

Önce uyar sonra kes cezasını. Neden anında uyguluyorsun.

Uyardığın halde adam yinede vermiyorsa beyannamesini zaten hakediyor.

Önerimin gerçekleşmesi çok zor olsada, Bir öneri sundum. Sizlerinde görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

İyi çalışmalar.

Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

Bu konuyla ilgili olarak bir mahkeme kararını okudum "Elektronik beyanname vermede karşılaşılan problemler zaman geçtikçe arttı ve çeşitlendi. Bu konuda yaşanan birçok mağduriyet mahkemeye intikal etti. Açılan davalarda mükellefler lehine verilen kararlar vergi dairelerince temyiz edildi. Son olarak Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği E. 2008/730, K. 2008/728 No'lu karar bu konuda mükelleflerin elini biraz daha güçlendirdi. Beyannamelerini kanunî süresinde elektronik ortamda e-beyanname olarak vermemesi sebebiyle mükellef adına Vergi Usul Kanunu mükerrer 355. madde uyarınca kesilen özel usulsüzlük cezasının iptali için açılan davada ilk mahkeme mükellef lehine karar vermiş. Kararda mezkûr maddeye göre bilgi vermemekten dolayı özel usulsüzlük cezası uygulanabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğinin altı çizilmiş. Bilgi vermemekten dolayı ceza kesilebilmesi için öncelikle talep edilen bilginin yetkili makamlarca yazılı olarak istenilmesi ve cevap için uygun bir süre tanınması gerektiği ifade edilen kararda zamanında cevap verilmemesi, eksik veya yanlış bilgi verilmesi halinde ceza kesileceğinin bildirilmesinin gerekli olduğu hatırlatılmış. İdarece bu şartlara uyulmadığından, kanunda belirtilen ve ceza kesilmesi için gerekli olan unsurlar bulunmadan beyannamelerin zamanında verilmemesi gerekçesiyle kesilen özel usulsüzlük cezalarında kanuni isabet görülmediği de ifade edilen kararla, dava mükellefin lehine sonuçlanmış. Vergi dairesi temyiz dilekçesinde kanunen yapılan düzenleme sebebiyle yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflere ayrıca yazı tebliğ edilmesine gerek olmadığını ileri sürmüş. Ayrıca, vergi dairesi yayımlanan tebliğlerde bildirimin verilme zamanının açıklandığı ve bilgi vermeyenlere verilecek cezalar açıkça belirtildiği için kanunî süresinde elektronik ortamda verilmeyen beyannameler sebebiyle kesilen özel usulsüzlük cezalarının yerinde olduğunu bildirmiş. Ancak vergi idaresinin savunması mahkemece kabul görmedi. Bölge idare mahkemesi de ilk derece mahkeme ile aynı görüşte olduğunu ifade ederek kesilen özel usulsüzlük cezalarının iptal edilmesi gerektiğine karar verdi."
şimdi ne yapmalıyız arkadaşlar

güzel bir karar, ama tüm hakimler aynı karardamı.

Çok haklı bir girişim bencede.Kimi zaman insanlık hali veya insan yapısı olan bilgisayar programı yüzünden bile hatalar olabiliyor.Farkettiğimizde yaptığımız hatayı düzeltmek için düzeltme beyannamesi vermek istiyoruz ama en basit hata karşılığında bile cezalarla karşılaşıyoruz ne yani yanıltmaya devammı edelim devleti hatamızı bulduk sebebiyle açıklıyoruz en azından daha az ve sembolik cezalar kesilebilir.Özellikle hiç bir mali niteliği olmayan BA ve BS formlarıyla ilgili düzeltmelerde bile ceza alınıyor maksat adaletli bir vergi sistemi kurmaksa bu şekilde olacağını düşünmüyorum yetkililerden bu konuda anlayış ve çözüm bekliyoruz. :(

adamlara bak, benim 1 aylık maaşım kadar ceza kesiyorlar.

haram zıkkım olsun.

lafta kalmayalım arkadaşlar. ne yapmak gerekiyorsa ben de hazırım

Fatih Mercan

tamam bir ceza uygulansın ama bu kadarıda çok (1000) gerçekten bu çoğu kişinin 1 aylık maaşı en azından özel usulsüzlük değilde 2. derecede usulsüzlük uygulansa yeterli bence.

bence de ceza miktarı çok yüksek makul seviyeye çekilebilir..

Bu konuda biraz karamsarım.Bırakınız indirimi,devlet beyan sınır ve süreyi geri çekmiş.Bunlar için bu beyanlar bu kadar önemli ise indirim olacağını hiç sanmıyorum.Bugün zorunlu dediğimiz diğer beyanları vermemenin bile cezası bu kadar yüksek değil.Temennimiz elbette indirilmesi yönünde,fakat umutlu değilim.Saygılar.

Karşı sesler çoğaldıkça bu tür ağır cezalar kalkmaya mahkumdur.!
Bu cezalar Ba/Bs' nin ne kadar önemli olduğunu da hatırlatmıyor değil aslında.!

Bazen TURMOB mu üst kuruluş Bursa Odası mı diye düşünmüyor değilim.