İrem35 ' Alıntı:yeni sorumuz;
Saatinizin akrep ve yelkovanı her 65 dakikada bir üst üste geliyorsa
saatiniz geri mi kalıyordur? ileri mi gidiyordur?
mizansen ' Alıntı:10:40'ın nasıl bulunduğunu öğrenebilir miyiz..?
Bir saat geçince 2 saat arasaında 3 dakikalık zaman farkı oluşuyor. 1 saatlik zaman farkı oluştuysa 60/3= 20 saat geçmiş demektir. soldaki saat 7:00 gösteriyorsa 20 dakika ilerdedir gerçek saat 6:40 dır. 20 saat geri gidilince 10:40 olur.mizansen ' Alıntı:10:40'ın nasıl bulunduğunu öğrenebilir miyiz..?
hlydent ' Alıntı:Bir saat geçince 2 saat arasaında 3 dakikalık zaman farkı oluşuyor. 1 saatlik zaman farkı oluştuysa 60/3= 20 saat geçmiş demektir. soldaki saat 7:00 gösteriyorsa 20 dakika ilerdedir gerçek saat 6:40 dır. 20 saat geri gidilince 10:40 olur.mizansen ' Alıntı:10:40'ın nasıl bulunduğunu öğrenebilir miyiz..?
hlydent ' Alıntı:Bir saat geçince 2 saat arasaında 3 dakikalık zaman farkı oluşuyor. 1 saatlik zaman farkı oluştuysa 60/3= 20 saat geçmiş demektir. soldaki saat 7:00 gösteriyorsa 20 dakika ilerdedir gerçek saat 6:40 dır. 20 saat geri gidilince 10:40 olur.mizansen ' Alıntı:10:40'ın nasıl bulunduğunu öğrenebilir miyiz..?
hlydent ' Alıntı:Bende 65 dakikadan daha uzun sürmesi gerektiğini düşündüm, kısa sürüyorsa geri kalıyordur dedim. )) aslında hızlı gidiyor doğru...
champell59 ' Alıntı:o kadar ince düşünmene gerek yok.
benim verdiğim cevap doğru.
saat tam zamanı gösterir.
senin verdiğin cevap ayarı tutturulmamış kalitesiz saatler için geçerlidir.
soruda bunu belirtmemiştin. bizde hakiki isvez saatine göre cevap verdik.
champell59 ' Alıntı:benden önce buldun, tebrikler...
hlydent ' Alıntı:Cumartesi