Beyin Jimnastiği ( Zeka, Mantık soruları)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İrem35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Beyin Jimnastiği ( Zeka, Mantık soruları)

himmm. 8:20 olabilmesi için ambulansın ertesi gunde aynı yolu aynı hızla katetmesi gerekiyor. Eğer doktor hastaneye doğru yürüyorsa ve ambulansın hızını sabit olduğunu varsayarsak ambulansın katettiği masefe daha kısa bir mesafe olacak ki buda ambulansın aynı yolu katetmediği anlamına geliyor.

Dddııııttttt 8:20 yanlış cevap :))

Doktorla konuştuğumda ambulansla 8:25 te karşılaştığını söyledi ama eğer yanlışsa bende onun yalancısıyım :)

Bence Ambulans la 8:10 da karşılaşmıştır herhalde, sanıyorum, galiba diye düşünüyorum o halde varım.

08:25 te karşılaşmışlardır.

10 dk önce hastaneye vardıklarına göre ambulans istasyona varmasından 5 dk önce doktoru görmüş olup böylece gidiş+dönüş için 5+5=10 dakika kar etmiştir.

Yani 08:10 ambulans istasyona hareket ediş 08:30 varış 08:50 hastaneye varış.
08:10 ambulans istasyona hareket ediş 08:25 doktorla karşılaşma 08:40 hastaneye varış..
08:50 - 08:40=10 dk erken varış...

08.25 cevabı doğru...

tebrik ediyorumm hepinizi... :)

Kadınlarda ikitane erkeklerde birtane olan şey nedir

gcatar ' Alıntı:
Kadınlarda ikitane erkeklerde birtane olan şey nedir

Bu kolay yaa..
Soy isim :)

Peki,
çok zor bi tane de ben sorayım :)

sabahları 4 ayak, öğlenleri 2 ayak,akşamları 3 ayaklı olan şey nedir?

Bir ülkenin prensi ve başka bir ülkenin prensesi birbirini çok seviyorlarmış
Ama iki ülke savaşa girmiş.

Prens, prensese bir mektup yazıp bunu güvenli bir şekilde göndermek istemiş.
Ülkenin en iyi çilingircisini çağırtmış ve bir kasa yaptırmış, öyle bir kasaki; kilidi ne maymuncukla ne de başka bir şeyle açılıyor, bir tek prensteki anahtar açıyormuş.

Sonra bu kasayı prensese göndermiş.
Prenses ise bu kasayı açmanın yolunu bulmuş ve açmış.

Sizce bu kasayı nasıl açmıştır? :D :D :D

Prenses savaşdan önce kalbinin anahtarını prense vermiş. Yedeğide kendinde olunca... ;D

g705 ' Alıntı:
Prenses savaşdan önce kalbinin anahtarını prense vermiş. Yedeğide kendinde olunca... ;D

:D :D
güzel, iyi denemeydi..

Bu nasıl? ;)
Prenses kasaya aynı çilingir tarafından ikinci bir kilit taktırır (anahtarı kendisindedir) ve tekrar prens'e gönderir. Prens durumu anlayıp kendi kilidini sökerek kalan kilitle kasayı tekrar prensese gönderir. prenses te zaten kendi kilidi olduğu için kasayı açar.

Merhaba ;

Prens ve prenses leri okurken aklım karıştı yaa.

Sn g705 , ülkeler farklı olduğuna göre aynı çilingir ??

Çifte vatandaşlık olabilir mi ??? Ya da ben anlamadım :)

merhaba,

açıl kasa açıl demiştir açılmıştır. (Hangi kasa prensesin güzelliğine dayanır ki ) ;D ;D ;D

muhasebe ' Alıntı:
Merhaba ;

Prens ve prenses leri okurken aklım karıştı yaa.

Sn g705 , ülkeler farklı olduğuna göre aynı çilingir ??

Çifte vatandaşlık olabilir mi ??? Ya da ben anlamadım :)

soru yanlış sorulmuş olsa gerek,ülkenin en iyi çilingircisi değil,dünyanın olmalı o zaman ;D

Nehirden geçmeye çalışan kurt, kuzu, ot örneğindeki, sandalın bir o tarafa bir bu tarafa gitmesinden esinlenerek uyduruyorum. Prenses de aynı şekilde tek anahtarı kendisinde olan bir kasa yaptırıp prense açık olarak gönderir (yada yanında gelen kasayla beraber gönderir). Prens açık kasaya anahtarını koyup kasayı kapatarak prensese geri gönderir (yada yanında kendi gönderdiği kasa varsa açar mektubu prensesin açık kasasına koyar kapatır gönderir). Prenses kasayı sadece kendisinde olan anahtarla açarak anahtarı yada mektubu çıkartır.

cevaplara bakamamıştım, şimdi gördümm :)

hlydent ' Alıntı:
Nehirden geçmeye çalışan kurt, kuzu, ot örneğindeki, sandalın bir o tarafa bir bu tarafa gitmesinden esinlenerek uyduruyorum. Prenses de aynı şekilde tek anahtarı kendisinde olan bir kasa yaptırıp prense açık olarak gönderir (yada yanında gelen kasayla beraber gönderir). Prens açık kasaya anahtarını koyup kasayı kapatarak prensese geri gönderir (yada yanında kendi gönderdiği kasa varsa açar mektubu prensesin açık kasasına koyar kapatır gönderir). Prenses kasayı sadece kendisinde olan anahtarla açarak anahtarı yada mektubu çıkartır.

tebrik ediyorum.. ;) güzel düşünmüşsün.

g705 ' Alıntı:
Bu nasıl? ;)
Prenses kasaya aynı çilingir tarafından ikinci bir kilit taktırır (anahtarı kendisindedir) ve tekrar prens'e gönderir. Prens durumu anlayıp kendi kilidini sökerek kalan kilitle kasayı tekrar prensese gönderir. prenses te zaten kendi kilidi olduğu için kasayı açar.
senide tebrik ediyorumm... ;)

orjinal cevabımız şöyle; prensesimiz, kasaya; açılmayan bir kilit takıp prense gönderiyor. Prens kendi kilidini açıp, kasayı tekrar prensese yolluyor. Prenses kendi kilidini açar ve mektubunu okur?.

Burada dikkat edin, amaç o kasadaki mektubun güvenli bir şekilde prensese ulaşması... Prenses kasaya, prensin taktığı kilidin yanına 2.ci kilidi takıyor, emniyete alıyor kasayı.. prense geri gönderiyor, prens; ikinci kilidi görünce bunun prenses tarafından kilitlendiğini anlıyor ve kendi kilidini açıyor, tekrar prensese gönderiyor.. böylelikle o kasanın içindeki mektup güvenli bir şekilde tekrar prensese ulaşıyor...

Yok olmaz öyle ;D Kendi cevabımı da düzeltiyorum. Mektubun bir o tarafa, bir bu tarafa gitmesi hiçte güvenli değil. Prenses boş açık kasa göndersin, anahtar dolaşsın ;)

hlydent ' Alıntı:
Yok olmaz öyle ;D Kendi cevabımı da düzeltiyorum. Mektubun bir o tarafa, bir bu tarafa gitmesi hiçte güvenli değil. Prenses boş açık kasa göndersin, anahtar dolaşsın ;)

:D :D :D
hadi senin dediğin gibi olsun canım .. ;D

Bende vaz geçtim. ;D Hem kasa git gel yolda helak olacak hemde onu taşıyan adam. Daha pratik olarak önce en güvendiği adamı ile anahtarı prensese yollar. Ulak sağ salim prense geri elip "işlem tamam" tekmilini verdikten sonra başka bir ulak ile (dikkat çekmesin diye) kasayı yollar. ;)