Bilirkişilik Hakkında ?

Bilirkişi olduğunda onun bir töreni oluyor, oraya gidersen eğer orada bir kitapçık dağıtıyorlar o kitapta istemediğin kadar örnek var. Hatta bu bilirkişilik derneğinin dağıttığı bir kitap, internet siteleri üzerinden kendilerine ulaşır ve satın alabilirsin gerekirse.

[email protected]

Bana da gönderebilirseniz sevinirim.

İlave olarak konu ile ilgili sormak istediğim bir husus olacaktı.

Bilirkişi olabilmenin şartarını aşağıda başka bir siteden kopyalayıp ekliyorum.Bu şartlar arasında '' c) Bilirkişilik yapacağı alanda en az üç yıllık meslekî deneyime sahip olması, '' şartı getirilmiş.

Burada Meslek mensubu olunması gerektiği ve en az 3 yıllık deneyim olması gerektiğini anlıyorum.

Bende bu sene başında ruhsatı almaya hak kazandım.Henüz ruhsatımı almadım.Ama bildiğiniz gibi ruhsat alınmasından önce 3 yıllık bir staj süreci var bu süreyi mesleki tecrübeden sayabiliyormuyuz?

BAŞVURU ŞARTLARI1) Gerçek kişilerin; a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, b) Başvuru tarihinde yirmibeş yaşından küçük olmaması, c) Bilirkişilik yapacağı alanda en az üç yıllık meslekî deneyime sahip olması, d) Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile Devlete karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs gibi bir suçtan veya kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık suçlarından biriyle hükümlü bulunmaması, e) Disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından geçici olarak yasaklanmamış olması, f) İstanbul ili çevresinde oturması veya meslekî faaliyetini icra etmesi, g) Başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmaması, h) Halen faaliyetine devam ediyor olması gerekmektedir.

[email protected]

Bilirkişi olabilmenin şartarını aşağıda başka bir siteden kopyalayıp ekliyorum.Bu şartlar arasında '' c) Bilirkişilik yapacağı alanda en az üç yıllık meslekî deneyime sahip olması, '' şartı getirilmiş.

Burada Meslek mensubu olunması gerektiği ve en az 3 yıllık deneyim olması gerektiğini anlıyorum.

Bende bu sene başında ruhsatı almaya hak kazandım.Henüz ruhsatımı almadım.Ama bildiğiniz gibi ruhsat alınmasından önce 3 yıllık bir staj süreci var bu süreyi mesleki tecrübeden sayabiliyormuyuz?

BAŞVURU ŞARTLARI1) Gerçek kişilerin; a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, b) Başvuru tarihinde yirmibeş yaşından küçük olmaması, c) Bilirkişilik yapacağı alanda en az üç yıllık meslekî deneyime sahip olması, d) Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile Devlete karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs gibi bir suçtan veya kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık suçlarından biriyle hükümlü bulunmaması, e) Disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından geçici olarak yasaklanmamış olması, f) İstanbul ili çevresinde oturması veya meslekî faaliyetini icra etmesi, g) Başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmaması, h) Halen faaliyetine devam ediyor olması gerekmektedir.

Bu sorunun cevabını öğrenebilirsem benim de belgeyi aldığıma yaklaşık 2 yıl oluyor.

Bu 3 yıl deneyim neye göre orası biraz karışık... Bende merak ediyorum. Bilen varsa veya 3yıl doldurmadan bilirkişilik yapmış olan varsa ve bizleri aydınlatırsa sevinirim teşekkürler...

[email protected]

Hangi alanda bilirkişilik yapmak istiyorsanız o alan ile ilgili belge, diploma, sertifika vs. vermeniz gerekiyor. Ruhsatı veremiyorsanız yerine ne koyabilirsiniz ona bakın. Çok özel bilirkişilikler haricinde smmm bilirkişileri için ruhsatı isteyeceklerdir. Bu durumda da ruhsatınız olmadan bu iş olmaz diye düşünüyorum. Kaldıki staj süresi belge almadan önceki bir döneme aittir. Onun için staj süresinden sayılmayacaktır.

[h=1]SMMM’ler iş güvenliği uzmanı olabilir mi?[/h]
eyuceli | 14 Ekim 2012 | Çalışma Hayatı, Genel, İş Hayatı
Serbest Muhasebeci mali Müşavirler (SMMM) iş güvenliği uzmanı olabilir mi?
SORU: İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yasalaştığını sizin yazınızda http://i1.wp.com/**************/wp-content/uploads/1474_13024513931-150x150.jpg?resize=150%2C150okumuştum. Kanunun uygulamaya başlayacağı 1.1.2013 tarihinden sonra sertifika durumlarına göre iş güvenliği uzmanlarının çalıştırılacağını yazmıştınız. Mali müşavir olarak çalışıyorum. Ben de iş güvenliği uzmanı olabilir miyim? Hangi sertifikayı alabilirim? (F. Odabaş)
CEVAP: 6331 sayılı kanunun yasalaşması sonucu 1.1.2013 tarihinden sonra 50’den fazla işçi çalıştıran özel ve kamu bütün işyerlerinde iş güvenliği uzmanı çalıştırılma zorunluluğu var. 50’den az işçi çalıştıran işyerleri tehlike durummlarına göre 1.7.2013 tarihinden sonra kanuna tabi olacak.
Kanuna göre, İş Güvenliği Uzmanlığı A,B,C sertifikaları ile çalışabiliyorlar. Sertifikalar arasındaki geçişi çalışma süresine göre aşama aşama olacak. İş güvenliği uzmanı: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu teknik müfettişleri ile Bakanlıkça belgelendirilmiş mühendis, mimar veya teknik elemanlarından, (Teknik eleman: Teknik öğretmenler ile üniversitelerin fen veya fen-edebiyat fakültelerinin fizik veya kimya bölümleri veya iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları) oluşacak. Bunların dışındakiler iş güvenliği uzmanı olamaz. Mezun oldukları okul uygun olmayacağı için mali müşavirler de iş güvenliği sertifikası alamaz.
ERSİN UMDU
VATAN

Hangi alanda bilirkişilik yapmak istiyorsanız o alan ile ilgili belge, diploma, sertifika vs. vermeniz gerekiyor. Ruhsatı veremiyorsanız yerine ne koyabilirsiniz ona bakın. Çok özel bilirkişilikler haricinde smmm bilirkişileri için ruhsatı isteyeceklerdir. Bu durumda da ruhsatınız olmadan bu iş olmaz diye düşünüyorum. Kaldıki staj süresi belge almadan önceki bir döneme aittir. Onun için staj süresinden sayılmayacaktır.

Staj süresini deneyim olarak göremez miyiz? :)

smmm oldugunuza dair yazıyı türmobdan isteyin ve 3 yıllık deneyim zaten stajdan var o resmi zaten.zaten bilirkişi oldugunuz sizin meslegiiniz muhasebe.bu yüzden 3 yıllık tecrübeden sayılıyor ben perşembe günü gidip basvurcamm..