fonradar

Bir Limited Şirket Tasfiyeye Girmeden Vergi Dairesinden Terkini Yapılabilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan niluferu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba sayın değerli üstadlarım. ( x ltd.şti. ) tasfiye işlemlerini başlatmadan vergi dairesinden terkin edilebilir mi? Değerli bilgilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Iyi çalışmalar dilerim.

Selamlar
Keyfiyet sebebiyle böyle bir uygulama yapılabildiğine rastlamadım.Fakat re'sen terk olayını bizzat yaşadım.Sonrasında 6 ay sonra mükellefiyeti tekrar açtım tabi.Ticaret odası bünyesinde de hiçbir değişiklik yapılmadı.Sadece vergi dairesince 6 ay kapalı göründü.Ama keyfi olarak böyle birşey yapılabileceğini sanmıyorum.
Saygılar

Cevabınız için Çok Teşekkürler Sayın Twolf . Keyfi olarak bende böyle bir uygulama olduğuna şayit olmadım fakat bir mükellefimize olabileceğini söylemiş şahsın birisi. İyi Çalışmalar Dilerim.

Çok Teşekkür ederim . İnceledim verdiğiniz linki ve iç genelgeyi okudum. 2 kez üst üste beyanname verilmezse ceza da gelicektir kendilerine doğal olarak değil mi ?

Çok Teşekkür ederim . İnceledim verdiğiniz linki ve iç genelgeyi okudum. 2 kez üst üste beyanname verilmezse ceza da gelicektir kendilerine doğal olarak değil mi ?

Ceza gelir,diyebilmek için kapanış tarihi ile beyanname dönemlerine bakmak lazım.verilmeyen beyanlardan önce kapanış yapılmışsa haliyle beyan verme zorunluluğu ortadan kalkmış olacaktır.
Mesela biraz önce bahsettiğim kendi mükellefim 2011/07.ayında re'sen kapanmış,2012/02.ayda tekrar açılmıştır.Ve aradaki dönemin beyannameleri verilmemiştir.direk firma kapanmış ve tekrar açılmış gösterilmiş ve bu şekilde yapılmasını tavsiye eden de vergi dairesi olmuştur..Ama tek şartları kapalı olduğu o dönemlerde ticaretin olmaması gerektiği şartıdır.Yani ne bir mal satılmış,ne mal alınmış,boş ve faaliyetsiz olduğu taktirde kapatalım ve tekrar açalım böylece beyanname vermeme cezasıyla da karşılaşmazsınız denmiştir. Halen mükellefim de faal olarak devam etmektedir.
Saygılar