Bir SMMM Bürosu Açmak Nasıl Olur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bir SMMM Bürosu Açmak Nasıl Olur

Fibonacci ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
champell59 ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
ewet izmirliyim, netsis çok yaygın burada.. Kullanan tandııkları var.

Nasıl bir program, muhasebe bürosu için ideal mi ? Bilginiz var mı bu konuda ?

champell arkadaşım lucayı al gerisini boşver.. netsis falan iyi programlar ama lucadan kesinlikle şaşma çok iyi

İrem yanlıs yönlendirme :) Luca'yı bende tavsiye ederim kullanması da çok kolay hiç bilmeyen biri bile biraz kurcaladığı zaman çok rahat öğrenır diye düşünüyorum....

ama canım, ya internet giderse :D
bide arayüzü çok karışık, programa bakınca her yerde birşey yazıyor.. bide çok sekme var.. birtürlü ısınamadım o programa :)

İrem35 ' Alıntı:
Fibonacci ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
champell59 ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
ewet izmirliyim, netsis çok yaygın burada.. Kullanan tandııkları var.

Nasıl bir program, muhasebe bürosu için ideal mi ? Bilginiz var mı bu konuda ?

champell arkadaşım lucayı al gerisini boşver.. netsis falan iyi programlar ama lucadan kesinlikle şaşma çok iyi

İrem yanlıs yönlendirme :) Luca'yı bende tavsiye ederim kullanması da çok kolay hiç bilmeyen biri bile biraz kurcaladığı zaman çok rahat öğrenır diye düşünüyorum....

ama canım, ya internet giderse :D
bide arayüzü çok karışık, programa bakınca her yerde birşey yazıyor.. bide çok sekme var.. birtürlü ısınamadım o programa :)
arkadaşlar bende irem arkadaşımıza katılıyorum ,tamam luca ilk etapta %50 indirimli maliyeti diğer programlara göre daha az fakat ara yüzü çok karışık geldi,kullanımı yavaşlatan bir sürü sekme var ,bir yere düz yoldan gitmek var,dolanıp gitmek var luca da dolanarak istediğiniz yere varıyorsunuz.Tabi tercih meselesi biraz daha araştıracağım

ewet tuğçe arkadaşımın da dediği gibi, luca gerçekten karışık bir program..
ben; netsis programı ayıreten biraz maliyetli olduğundan, ayrıca zirve yazılım yada zenom programınıda öneriyorum.

İrem35 ' Alıntı:
smiley25.gif
smiley21.gif

ilk baktığında her program karışık gelebilir eskişerde 400 muhasebeci varsa yarısı lucaya geçti.. herşey anında yansıtılıyor ve ücret ödemiyorsun.. internette hiç gitmiyor.. yenilikler iyidir..

arkadaşlar programı almadan önce bu programları kullanan tanıdıklarınız varsa incelemenizi tavsiye ederim,ayrıca lucanın demosu yok diğerlerine de demodan bakmakta yarar var

önceden eta kullanıyordum versiyon değişikliği bilgisayar çöktügü zaman para yedekleme sıkıntısı vs. luca çok pratik tek işlemde 3 kayıt yapıyor.. bankalarla anlaşması var otomatik banka ekstre işliyor.. mevzuat kısmı var..

eta-6 ve eta-7 yi kullandım bende.
Bir arkadaşım eta nın sql tabanlısını almıştı. Onu inceledim.. İnanın ekrana bakınca başıma ağrılar giriyordu. Kullanışından daha çok, kötü bir renk seçimi ve yazıları çok ufak. Programcıda ayarı yapamadı birtürlü.. Sonrasında etadan vazgeçti.. Gerçi o arkadaşım lucaya geçiş yaptıysada.. bence eta iyi değil. Özellikle son sürümleri..

ugur6666 ' Alıntı:
önceden eta kullanıyordum versiyon değişikliği bilgisayar çöktügü zaman para yedekleme sıkıntısı vs. luca çok pratik tek işlemde 3 kayıt yapıyor.. bankalarla anlaşması var otomatik banka ekstre işliyor.. mevzuat kısmı var..

Bankalarla otomatik ekstresini daha kullanmadım ancak kayıtta alt+W ya bir basıyosunuz hopp 3 kayıt işlem tamam ;) ;)
Son 3 yıldır Luca kullanıyorum millet ba-bs ler için tablo yapıcam diye uğraşırken lucada 5 sn ye işlem tamamlanıyor ba-bs leri zaten kayıtt giriyorsunuz sonra sadece ufak bir kontrolden sonra uğraşmıyorsunuz.
İnternet olayı zaten süper bir olay ordan oraya pc yada harici hdd ile veri taşımaktansa istediğiniz yer büronuz oluyor. Luca iyidir güzeldir mevzuatla uğraştırmaz, yeni bir şey çıktımı (asg.geçim ind. gibi) ek modül parası altında sizi ütmez.
Kalan 3 dersi verdikten sonra Belgeyi aldımı direkt lucadan gireceğim çünkü yenilere uzun vade olanağıda sunmuş durumdalar.

stonhand ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:

Bankalarla otomatik ekstresini daha kullanmadım ancak kayıtta alt+W ya bir basıyosunuz hopp 3 kayıt işlem tamam ;) ;)
Son 3 yıldır Luca kullanıyorum millet ba-bs ler için tablo yapıcam diye uğraşırken lucada 5 sn ye işlem tamamlanıyor ba-bs leri zaten kayıtt giriyorsunuz sonra sadece ufak bir kontrolden sonra uğraşmıyorsunuz.
İnternet olayı zaten süper bir olay ordan oraya pc yada harici hdd ile veri taşımaktansa istediğiniz yer büronuz oluyor. Luca iyidir güzeldir mevzuatla uğraştırmaz, yeni bir şey çıktımı (asg.geçim ind. gibi) ek modül parası altında sizi ütmez.
Kalan 3 dersi verdikten sonra Belgeyi aldımı direkt lucadan gireceğim çünkü yenilere uzun vade olanağıda sunmuş durumdalar.

üç kayıt dediğiniz ne oluyor ? açarmısınız biraz

stonhand ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:

aynen bende lucadan şaşmam..

Lucada hesap planı cari tanımlama diye bir yer var oradan diyelim bir 153 ünüz var diyelimde kdv side %8 bunu hem %8 olarak hemde 191deki %8 kdv hesabınıda tanımlıyorsunuz.
Sonrasında alış faturası girerken o 153 hesaba borç kaydı yaparken luca size ba-bs için hangi firma olduğunu soruyor onuda girdikten sonra bi alt+W yapıyorsunuz hoppp program 191 i otomatik kendi atıyor kdv yi %8 hesaplıyor sonra satıcıları otomatik kendi atıyor ve o kaydı kapatıyor.
Aynı olay 600 lerdede geçerli ondada kdv oranını ve 391 deki hesabı tanımlayın gene kaydı yaparken alt+w ile kdv otomatik hesaplanıyor ve kayıt alıcılardaki hesapla otomatik kapanıyor.
Bende bütün hesaplar tanımlı olduğundan kayıtlarda büyük bir rahatlık oluyor.

Lucanın ara yüzünün nesi karışık ki?
Özetle yapılan işlemler nedir, muhasebe + personel
muhasebe ve personel ayrı sekmelerdedir, bir de programın yetkili kullanıcısı için ayrı bir menü olması gerekir ki o da var.

İnternet gidersi wın var ın var mobil var,
elektrik giderse, notebook var, batarya var e bunlar da giderse 2012 de manyetik felaket var. Bir şey de iyi gider herhalde.

bilmiyorum bana karışık geldi lukanın arayüzü..
Her yerden bir sekme, bir seçenek.. sağ tarafta bir sürü küçük küçük yazılar içinde sekmeler,
bide fatura işlerken çok içiçe ekran..

her program 3 günde öğrenilir bunu geçelim artık .. konumuz büro açmak tavsiyeler ve sıkıntılar

Tebrikleriniz için tşk. arkadaşlar yeni gördüm.Açalı 5 ay oldu,güzel gidiyor.Allah hepinize nasip etsin.

Konu büro açmak ama luca ile ilgili bişey daha demek istiyorum,havalar ısındığı zaman al bilgisayarını istanbulda olanlar bilirler git emirgana,mis gibi bi kahvaltı yap al çayını yanına,boğaz havasında ofis sana,başka hangi meslekte bunu yapabilirisin. Walla belgemi alayım bende luca alıcam bide kendime emirgandan boğaz manzarılı ofis tutucam hemde günlük 3tl otopark ücreti kadar :). Bence bizim mesleğin en güzel yanı bu bağımsız olmak bide bunu luca ile full bağımsız oldu. istersen haftanın 4 günü evden işini hallet :). Nasıl olsa internet şu an umumi WC ler hariç her yerde:)(yakında oradada olursa şaşmayın) . Herkez programının modülleri v.s ile yazıyordu bende farklı bi açıdan bakmak istedim. Bilmiyorum sizce haksızmıyım ?

1economist ' Alıntı:
Konu büro açmak ama luca ile ilgili bişey daha demek istiyorum,havalar ısındığı zaman al bilgisayarını istanbulda olanlar bilirler git emirgana,mis gibi bi kahvaltı yap al çayını yanına,boğaz havasında ofis sana,başka hangi meslekte bunu yapabilirisin. Walla belgemi alayım bende luca alıcam bide kendime emirgandan boğaz manzarılı ofis tutucam hemde günlük 3tl otopark ücreti kadar :). Bence bizim mesleğin en güzel yanı bu bağımsız olmak bide bunu luca ile full bağımsız oldu. istersen haftanın 4 günü evden işini hallet :). Nasıl olsa internet şu an umumi WC ler hariç her yerde:)(yakında oradada olursa şaşmayın) . Herkez programının modülleri v.s ile yazıyordu bende farklı bi açıdan bakmak istedim. Bilmiyorum sizce haksızmıyım ?

:) ekonomist bu havalarda güzel yazı olmuş içim açıldı..

1economist ' Alıntı:

:) :) Ben de bazen havalar sıcak olunca Pazar günleri balkonda bankaları ve faturaları işliyorum :) :) Luca'nın en büyük avantajı bu zaten, internet olan her yerden girebiliyorsunuz....

Arkadaş şöyle veya böyle bizim mesleğinde çoğu meslekte olmayan güzel yanları var kendi bürosu olanlar için aslında hayatın tadını çıkarma imkanı sınırsız,sorarım sizlere büroya bağımlı olarak çalışmak zorundamısınız? mükellef bişey sorsa cepten arar,işlemler internette cep telefonu ve internet her yerde,işimizde her yerde olabilir,eskiden beri kalma alışkanlıklar var tabi büroda kalma gibi, hafta sonu tatili ile birleştirilip şehirden uzaklara gidip işle ilgili bişey olursa yanında taşıyıp,sonra yeşillikler arasında güzel bir havada her sabah büroda yaptıklarını yapabilmek bi farkla tabi öğlen yemeğini sen hazırlayacaksın eşin veya dostunla güzel bir mangal yakıp,piknik havasında çalışılabilir,müşteri aradığında belli etmeden''abi uğraşıyoruz işte iş güç işte diyip sorularına cevap verebilirisn(tabi uğraşıyoruz derken mangalı yelliyorsun ;D)" aman bunu müşteriye belli etmemek gerekir,biz bizeyiz burada konusuyoruz mazallah para falan alamazsınız gözleri kalır ;)

Özetle hayata 2 kere gelmiyoruz dolu dolu yaşamak önemli,evet büro açmanın ilk etaplar parasal anlamada doyuruculuğu yoktur belki bi yerde salla başı al maaşı olarak çalışmaya göre,varsın olmasın(ki işini iyi yaparsan oda olur) 3,5 kuruş fazla kazanıp yukarıda saydığım keyifleri yaşamamak tercih edilmez,bunlar benim keyfi düşüncelerim sizinde daha çok zevk alacağınız başka şeyler vardır mutlaka paylaşın,paylaşın ki işimizin kıymetini bilelim ve hayattan daha çok zevk alalım..