Bir SMMM Bürosu Açmak Nasıl Olur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bir SMMM Bürosu Açmak Nasıl Olur

Bende yıllar evvel gazetenin birinde bir haber okumuştum.

İşte büro, işyeri açmadan nasıl çalışılır diye bir başlık vardı.

İnsanlar büro tutmadan, kira derdi olmadan; sabahtan; wireless ı olan bir kafeteryaya dizüstü bilgisayarını alıp masada işlemlerini gerçekleştiriyor, ne bir kira veriyor, ne bir telefon, ne elektrik derdi var..

Aynı mekanda hem kahvesini, çayını içiyor, öğle yemeğini yiyor, gerektiğinde görüşmelerini, toplantılarını bu mekan üzerinden gerçekleştiriyor.. Ve ayda ödediği gider kalemi ise sadece yeme-içme gideri okadar.

Çok ilginç gelmişti bu haber bana, bu ortama en uygun mesleklerin başındada muhasebe mesleği geliyor diye yazıyordu.

Bilmiyorum bu haberi okuyanlarınız varmıy dı. Belki okumuşunuzdur.
Gerçekten mesleğin güzel yanlarından biride bu; serbestlik, bir yere bağımlı olmama.. bağımsızlık bizim kanımızda var.

İrem35 ' Alıntı:

İnsanlar büro tutmadan, kira derdi olmadan; sabahtan; wireless ı olan bir kafeteryaya dizüstü bilgisayarını alıp masada işlemlerini gerçekleştiriyor, ne bir kira veriyor, ne bir telefon, ne elektrik derdi var..

Aynı mekanda hem kahvesini, çayını içiyor, öğle yemeğini yiyor, gerektiğinde görüşmelerini, toplantılarını bu mekan üzerinden gerçekleştiriyor.. Ve ayda ödediği gider kalemi ise sadece yeme-içme gideri okadar.

Çok ilginç gelmişti bu haber bana, bu ortama en uygun mesleklerin başındada muhasebe mesleği geliyor diye yazıyordu.

Gerçekten mesleğin güzel yanlarından biride bu; serbestlik, bir yere bağımlı olmama.. bağımsızlık bizim kanımızda var.

Evet bide yiyebildiğin ye açık büfe bi yerede yaparsınız baya iyi olur ;D

1economist ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

Evet bide yiyebildiğin ye açık büfe bi yerede yaparsınız baya iyi olur ;D

oldukça güzel olur :)

ya arkadaşlar iyi güzelde abartmayalım.. şimdi 50 dosyanın içinden birini götürdün kafeye.. işin bitti hadi bakalım eve diğer dosyayı almayamı gitcen :) .. müşteri aradı bana şu faturayı faks çekermisin dedi ne yapcan.. hadi koştur eve.. müşterinin biri sana gelmek isticek kafe kafe senimi arayacak.. :)) dediğiniz şey arada bir cumartesi günleri olabilecek bişey..

ugur6666 ' Alıntı:
ya arkadaşlar iyi güzelde abartmayalım.. şimdi 50 dosyanın içinden birini götürdün kafeye.. işin bitti hadi bakalım eve diğer dosyayı almayamı gitcen :) .. müşteri aradı bana şu faturayı faks çekermisin dedi ne yapcan.. hadi koştur eve.. müşterinin biri sana gelmek isticek kafe kafe senimi arayacak.. :)) dediğiniz şey arada bir cumartesi günleri olabilecek bişey..

Evet olur ama sadece cumartesi ile sınırlı tutmamak lazım 50 dosyalık işin varsa onu büronda yaparsın,onun dışında 50 dosyayı bir günde zaten yapamazsın,fax istersede mail atarsın. ;) Sonuç olarak keyifli yanları var ;) bencede meslek mensuplarının yavaş yavaş büroya bağımsız olarak nasıl işi yürütürüm onuda düşünmesi lazım,hayat konforu çok artar çünkü.

Hatta buyrun size Hayatın tadını çıkaran bir smmm gerçek hayat hikayesi ;

akdenizin küçük bir ilçesinde bürosu olan serbest muhasebeci mali müşavir dir.düzenli ödeme yapan 20 tane mükellef i vardır.gözü çok yükseklerde olmadığı için "bana yeter bereket versin" der.sabah 9 da işine gider, sucuklu yumurtasını kırıp çayını demler, öğlen menemenini pişirir, taze meyvesini yer.öğleden sonra yanındaki delikanlıya "ben şöyle bir dolaşıp geleceğim" der, eşini dostunu görür muhabbetini eder.çevre köylerden balın, pekmezin, peynirin en iyisi en uygun fiyatla ona gelir.çürük çarığı olan meyve sebze dolabına uğramaz.akşam 5 oldu mu isterse kapatır dükkanını, eşiyle dostuyla gider küçük bir balık lokantasına, rakısını açtırır keyif eyler.

imrenilecek adamdır vesselam.kimine tekdüze görünen bu hayatta, aslında çok ilginç bir nokta vardır.o da bu arkadaşın istanbul'da 7 milyon lira portföy yöneten başarılı bir bankacıyken, herşeyden vazgeçip, istifayı basıp, memleketine dönerek mali müşavir olmasıdır.

Benim idealim ;)

nerdeeee benim memleket sinop ilçe durağan yahu genç nüfus yok , işyeri yok , ulen benim pederin 6 ineği 10 danası , bağı bahçesi bal yapan arıları birde pirinç tarlası var şimdi ona gidip ben geldim desem ulen seni okuttuğum yıllara yazıklar olsun SMMM oldun ineklerle danaların çiftleşmesinin muhasebesinimi tutucan len der vurur kıçıma tekmeyi doğruu istanbula geri gönderir :D :D

Bizde öyle bir imkan yok ama benim en büyük imkanım evimin yanında ağbimin boş bir dairesi var 120 mt2 içinde herşeyi mevcut mutfağı banyosu ıvırı zıvırı 2 masa 3 sandalye 1 dolap 1 tanede bilgisayar attımı beleş bürom hazır.

Birde büro olmadan büyümek gerçekten zor masraf olmasın diyorsunuz ama adam milyon TL cirolu şirketinin muhasebesini vereceği adamı seçerkende yeri yurdu belli olan istiyor hatta durup dururken büro ziyaretine bile gidiyor maksat sadece kontrol adam yerindemi hesabı.

stonhand ' Alıntı:
Birde büro olmadan büyümek gerçekten zor masraf olmasın diyorsunuz ama adam milyon TL cirolu şirketinin muhasebesini vereceği adamı seçerkende yeri yurdu belli olan istiyor hatta durup dururken büro ziyaretine bile gidiyor maksat sadece kontrol adam yerindemi hesabı.
Stonhand bu konuda sana katılıyorum. Etiket çok önemli. Klas olmak lazım. (mümkün olduğunca)