Bir SMMM Bürosu Açmak Nasıl Olur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bir SMMM Bürosu Açmak Nasıl Olur

teşekkürler aslında bölük pörçük dedikleri cinsten bilgilerimi sıraya koymaya çalışıyorum birşey atlamamak için..
demekki öncelikle kira kontratımı yapacağım sonra
1-vergi dairesinden yoklama iste
2-serbest meslek defteri al tasdiklet
3-yoklama. kontrat kaşe talep formu. çalışan listesine kayıt formu ile odaya.
4-vergi levhası ile ilgili tasdik
5-kaşe no belli oldu ise vergi dairesinden şifre alınır..
6-serbest meslek makbuzu bastır
7-bağ kur kaydı
8-damga vergisi ile ilgili beyan ödeme
9-İşyeri açılışına ilişkin gerekli yoklama odalar tarafından yapılır. Vergi dairelerince mükellefiyet tesisinde oda sicil belgesi aranır. Büro edinen meslek mensupları odaya kayıt olduktan itibaren üç ay içinde Büro Tescil Belgesi almak zorundadırlar. Büro Tescil Belgeleri iki yılda bir vize ettirilir."
10- tabela ve belediyeye ilan tabela harcı
11- belediye ruhsatı için acele etmiyorum daha doğrusu bizim için uğraşanları sabote etmemek için almıyorum şimdilik.
12-laptop. muhasebe yazılımı alabilirim.. yani gider yapabilir yazabilir ve varlıkları kaydedebilirim artık..
13-kontrol kontrol var mı kira ile kdv ile ilgili beyan vs..tarihe göre değişir..
14-odadan gelip tescil belgesi getirecekler.. asgari ücret tarifesini kaşeyi ve gerekli matbu formları edin sözleşme vs
sanırım benim için başlangıç sıralaması böyle... atladılkarım veya sıralamayı karıştırdığım olabilir.. düzeltmeler için şimdiden teşekkür..
bunun yanı sıra sn sami tuzunuz kuru galiba biliyorsunuz tüm açılış işlemlerini..bir işi en iyi yapan bilir tabi..
yine yazılımla ilgili çelişkilerim var büro arkadaşım om8000 kullanıcısı bu konuda her soruma anında cevap alabileceğim hal böyle iken hala luca der miyim emin olamıyorum.. şu dönemde en basit ve en çok yardım alabileceğim işleri seçmem gerek..
ben yaptıkça şunu yaptım şöyle yaptım diye rapor ederim..yeni açılış yapanların da güncel yorumlarını beklerim..

om2000 olmalıydı .. şu anda zenom data sürümünü indirdim kullandım karşılaştırma için lucayı da kullanmak lazım.. fiyat olarak 650 ytl tek kullanıcılı paket şeklinde bir bilgiye ulaştım dediğim gibi benim için önemli olan danışma konusu..... tercihlerimden biri olabilir..

zenomu deniyorum çarpıldım diyemem..sanırım yine luca iyi bir başlangıç olacak..

zaten kriz dönemi gereksiz seylere para vermek istemiyorum bende lucayı seçicem ilk yıl cepten para çıkmayacak bugun tek kullanıcı pro.en ucuzu 750 ytl civarı artı her kullanıcı artırıldığında ücret istiyorlar.En iyi seçim luca bence ve yedekleme sorunuda yok evden,müşterinin işyerinden girebilirsin tek handikapı netin olmadığında çalısılamaması onuda offline çalısıp güncelleniyor diye duydum.Kendi programımıza sahip çıkalım.Bende bi yazıcı aldım daha şimdilik mobilyalar el yakıyor o bu değilde

Allah kolaylık versin.. en basit bir koltuk 100 ytl benim başlayacağım yerde kuırulu bir düzen var..ama ha deyince 1000ytl yi gözden çıkardım yarın yoklama istemeyi planlıyorum.. defter tasdiki de yaptıracağım.. o değil dağıttığım kartlardan müşteri gelirse daha hazır değilim..

değerli smmm'ler okuyunca hem heycanlandım hem de moralim biraz bozuldu.Fakat herşeyin hem güzel hem de zor tarafları var.Ben artık özel sektörden,patronların keyfi iş çıkarmalarından bıktım.Muhtemelen ortak bir arkadaşla büro açmayı düşünüyorum.Fakat hiç müşterim (mükellef) yok muhtemelen belgeyi inşallah bu yıl bitmeden alırım.Fakat şimdiden eşe dosta haber mi etmek gerekir?

ne meslek ama yaa,sorunları hiç bitmiyor:)))

bende büro açmak istiyorum stajerim daha ama şimdiden aramak lazım,ortaklık bürosu ilk açmak isteyenler için iyi fikir,

arkadaşlar aklıma takılan bişeyler oldu.yazılarınızda giderlere ortak olup büroda çalışmak yazılmış.benim sorum şu olacaktı 2 smmm aynı büro da çalışabilirmi ve her ikisi tabelasını asarak çalışabilirler mi ?

2 tane vergi mi ödiyeceksin,aynı büroda 2 tane mali müşavir olmaz zaten,kanun öyle söylüyor,tek olacak

Her mesleğin zorlukları var, bu zamanda en zor şey büro açmakmı? masraflar , yazıcılar, mobilyalar vs vs...
En zor şey MUTLU olmak! mutlu olduğunu kolayca söyleyemezsin, söylesende inanmazlar,inansalarda kıskanırlar,seni mutlu olmadığına inandırmak,ikna etmek için herşeyi yaparlar..birazda mutlu olmak için çabalayalım, sosyal hayatımızı unutmayalım, işin stresiyle yaşamaya alışmayalım, yoksa birkaç arkadaşın yorumlarında yazdıkları gibi erkenden ölmeyelim... saygılar :D

''Gücümün yettiğince öcümün ağırlığınca sözümün kuvvetince çabalarım,
Gidilebilecek en uzun yollara kendimi hazırlarım,
Bu mecazlardan geçip en hakikiye gidelim,
Cemal-i ba kemale seyredelim..''

Sagopa Kajmer

merhaba
bende büro açmaya karar vermiş durumdayım.pazartesi işlemlere başlıyorum.
umarım hayırlı olur

e.smmm.a ' Alıntı:
merhaba
umarım hayırlı olur

tam zamanı bence bende kasım ayında açmayı düşünüyorum

e.smmm.a ' Alıntı:
merhaba
umarım hayırlı olur
Hayırlısı olsun, Allah bilinçli müşteri versin.

e.smmm.a ' Alıntı:
merhaba
umarım hayırlı olur

Bakıyorum da bugün formda değilsiniz demekki işlemlere başlamıssınız. Şimdiden bol bol aklı başında mükelleflerle iş yaparsınız

Merhaba arkadaşlar,
bende büro açmaya karar verdim bugün işlemlere başladım,program konusunda tam karar veremedim fikir verebilecek arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

tuğçe09 ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
bende büro açmaya karar verdim bugün işlemlere başladım,program konusunda tam karar veremedim fikir verebilecek arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Selam isim önermem,en iyi bildiğiniz programı alın derim.