Ynt: Biraz Meslekten Uzaklaşalım, Kafa Dağıtalım.
+1
emansur ' Alıntı:böyle kafa dağıtabiliyosanız ne mutlu...
+1
emansur ' Alıntı:böyle kafa dağıtabiliyosanız ne mutlu...
eftİrem35 ' Alıntı:emansur ' Alıntı:bu oyunun mantığı varmı...
bir üstteki 2 şıktan birini seçiyosunuz ve sonra kendiniz o mu bu mu sorusunu soruyosunuz
kafa dağıtıyoruz
okumak tabi..
havale mi, eft mi?
kanunkaide ' Alıntı:eftİrem35 ' Alıntı:emansur ' Alıntı:bu oyunun mantığı varmı...
bir üstteki 2 şıktan birini seçiyosunuz ve sonra kendiniz o mu bu mu sorusunu soruyosunuz
kafa dağıtıyoruz
okumak tabi..
havale mi, eft mi?
siyah mı beyaz mı?
emansur ' Alıntı:kanunkaide ' Alıntı:eftİrem35 ' Alıntı:emansur ' Alıntı:bu oyunun mantığı varmı...
kafa dağıtıyoruz
okumak tabi..
havale mi, eft mi?
siyah mı beyaz mı?
;D
Huzur bulunuyor mu?İrem35 ' Alıntı:internette artık herşey bulunuyor
siyah beyazkanunkaide ' Alıntı:eftİrem35 ' Alıntı:emansur ' Alıntı:bu oyunun mantığı varmı...
kafa dağıtıyoruz
okumak tabi..
havale mi, eft mi?
siyah mı beyaz mı?
burcu83 ' Alıntı:NİSANLI ' Alıntı:twolf ' Alıntı:İş bitti mi? Şu meslek hayatımda şu cümleyi bir türlü kullanamadım yaa
Yardım edilecek bişey var mı nede olsa yakınsınız 15 dak sonra ordayım
benim de hiç bitmiyo işim..neden acaba..
FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:burcu83 ' Alıntı:NİSANLI ' Alıntı:twolf ' Alıntı:İş bitti mi? Şu meslek hayatımda şu cümleyi bir türlü kullanamadım yaa
ben söyleyimmi burcu hn
burcu83 ' Alıntı:FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:burcu83 ' Alıntı:NİSANLI ' Alıntı:twolf ' Alıntı:İş bitti mi? Şu meslek hayatımda şu cümleyi bir türlü kullanamadım yaa
ben söyleyimmi burcu hn
evet lütfen : )
burcu83 ' Alıntı:beklediğim bir cevaptı : )
kanunkaide ' Alıntı:Huzur bulunuyor mu?
kanunkaide ' Alıntı:popcorn mu patlamış mısır mı?
Ben fb nin yediği golleri izlerken nirvanaya ulaşıyorum veya ramak kalıyor.İrem35 ' Alıntı:kanunkaide ' Alıntı:Huzur bulunuyor mu?
Fenerbahçemin gollerini internette izleyince huzur buluyorum.. Tavsiye ederim.
Eğer ikisi de aynı ise, neden AFM ye giden insan patlamış mısır kardeşim bunun adı niye popcorn diye dayatıyorsunuz demiyor? Evde dişimde iz bırakır, yağlı vb... deyip yemediği patlamış mısıra sinamada görmemiş gibi veya kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyor. Yani ekmeğin üzerine yağ sür, onun da üzerine bal sür bildiğimiz kırk yıllık yağlı ballı ekmeğe bir yabancı isim ver , muhasebeden iyi gelir elde edersin. Demek ki sunum önemli.İrem35 ' Alıntı:bunların ikiside aynı değil mi? şekli mi değişiyor?kanunkaide ' Alıntı:popcorn mu patlamış mısır mı?
biri az tuzlu, diğeri yağlı ve tuzlu mu?
Bir hafta sonu say bakalım kıbrıs şehitlerinde kaç tane Türkçe isimli dükkan var ?İrem35 ' Alıntı:popcorn mu? patlamış mısır mı? demek,
Fenerbahçenin beşiktaşı hezimete uğratmasından dahada enteresan aslında..
popcorn ingilizce de patlamış mısır anlamına geliyor.. Yabancı dillerden, dilimize uyarlanmış birçok kelime mevcut..
bunuda bu şekilde kabul etmek gerek.
günlük yaşantımızda birçok yabancı kelime kullanıyoruz..
misalden sinema ortamında popcorn ismi bayağı yaygın, karton paketin içine konulan genelde sinema ortamıyla
özdeşleşmiş.. bunun yanında çerezzanın yeni ürünün üzerinde patlamış mısır yazıyor.. , ev ortamında patlamış mısır haline bürünüyor.. bunun gibi.
kanunkaide ' Alıntı:Mesela papazın çayırının şu an ki adını da sorgulayalım, adının nereden geldiğini vb...
İrem35 ' Alıntı:kıbrıs şehitleri caddesinde , kırçiçeği var, iletişim kitabevi vardı.. orayı kitapsan yaptılar.. simit sarayı sonradan simitzza oldu.. gerçi bunları dahada sayarım aklıma gelenler bunlar.. ama ben daha çok mesela gereksinim sözcüğü de yabancı kökenli, neden ihtiyaç denmez, aynı şekilde imkan ve olanak da öyle..
ama popcorn ismine artık halkımız alışmış buna, dediğim gibi daha çok sinemaya giden kesit için sinemayla özdeşleşmiş bir sözcük.. Böyle bakmak gerek..
Yani yabancı sözcüklerin dilimize girmesini ve o dilleri savunalım demiyorum.. Ama Türk Dil Kurumu'nun kendi sözlüğünde bu sözcükler mevcut ve dilimizede hangi dillerden girdiği yazıyor..
kanunkaide ' Alıntı:Mesela papazın çayırının şu an ki adını da sorgulayalım, adının nereden geldiğini vb...
ben biliyorum bunu
yani sonuçta böyle kabul edilmiş artık, kullanan kesimde var.