personel maaş programı

Bordro İmzalama Hak.

Merhaba arkadaslar benim kafama takılan birsey var yanıtlayan arkadaslarar sımdıden tesekkur ederım

Şimdi çalıştıgımız işyerinde son 2 aydır maaşlarımızı alamıyoruz.(Sigortalı sayısı10 kişiden az gözüküyor) Ve ücret bordrolarımızı imzalıyoruz.Bordroda maaşımızı aldıgımıza dair değil kesintileri onaylamak için imza atıorsunuz diye söylenildiği için herkes imzalıyor.Yine ücret hesap pusulasında da 2 adet imza yeri var birisinde kesintileri ve net maaş tutarını gösteren tablodaki imza yeri diğeri onun hemen altında ücret pusulasını ve ücretimi aldım kısmındaki imza yeri.Biz yine burada kesintileri gösteren tablodaki imza yerini imzalıyoruz.Diğer tarafı boş bırakıyoruz.

Bu doğru bir uygulamamıdır.

Ynt: Bordro İmzalama Hak.

Uygulama doğru değil maaşınızı almasanız da imza atmanız sadece sizi fazla mesai,ve yan haklar konusunda işveren açısından önlem olarak alınmaktadır.

maaşınızı almadığınızı idda ettiğinizde işveren bunu ispat etmesi gerekiyor.

Bu da bankadan yatma zorunluluğu olduğu için yine de ücretlerinizi almadığınızı kanıtlayabilirsiniz.

İlerleyen süreçlerde ücretin dışında talepleriniz olduğu taktirde net ücretin dışında talep etme hakkınız ortadan kalkmaktadır.

İşveren denetimle ilgili evraklarda ücret pusulası verme zorunluluğu olduğu için ücret pusulası verdiğine dair imza almakta fakat yatmayan bir ücrete imza alınması muvazzalı bir durum olduğundan hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

Selamlar
Bordro,hesaplamaları ve hangi ücreti hakettiğinizi gösterir,hesap pusulası ise ücreti aldığınızı gösterir. Bordroyu imzalayabilir hesap pusulasını imzalamayabilirsiniz.Ayrıca hesap pusulasında 2 imza yeri olduğunu sizden öğrendim.Genelde bordro ve hesap pusulasını ayrı ayrı kullanırlar.Siz neticede "aldım" yazan hiç bir yere imza atmayın..
Saygılar

Genelde denetimlerde ücret bordrosu incelenir. Kanunen de (5510 say.) ücret bordsoundan bahsedilir ve imza şartı olması vurgulanır. (banka ödemeleri veya makbuzla yapılan ödemeler hariç)

siz asgari ücretten gösterilen bir bordroya haliyle imza atmaktan imtina etmek isteyebilirsiniz. ancak yargıtay kararlarında görülmektedir ki; her ne kadar çalışan kişi ücret bordrosunu imzalamış olsa da, bu çalışanın işten çıkarılma korkusuyla olabileceğinden, emsal iş ve pozisyonlarda çalışanlar veya bordro tanıklarından alınan ifadelerle ücretiniz gerçek miktarından fark olarak işverenden istenilebilmektedir.

örneğin bir gemi kaptanının, bir şirket genel müdürünün asgari ücretten gösterilmesi abes durumlardır.