Bordro Trafik Cezası

karakaya_

Katkı Sunan Üye
Üyelik
23 Kas 2010
Mesajlar
186
Konum
istanbul
Merhaba,

Şirketimiz çok sayıda araç kiralamaktadır personellerimiz aşırı hız nedeniyle trafik cezası yediğinden araç kiralayan firma bu trafik cezalarını bize fatura etmektedir.
sözleşme gereği biz bu cezaları personelin ücretinden kesiyoruz.
ancak bu cezalar iş kanunu 38. madde kapsamında değerlendirilebilr mi ?
Bordroda kesinti olarak gösterdiğmiz için ceza olduğundan ÇSGB hesabına yatırılması gerekir mi ?
bu konuyla ilgili bir kaynak var mıdır ?

İyi Çalışmalar.
 
sizin personelden yaptığınız bu kesintilerin iş kanununda düzenlenen ceza olarak değerlendirilmemesi gerekir. siz personelin ödemesi gereken cezayı karşıladığınız için alacaklı hale gelmiş oluyorsunuz. personel size borçlu. bu olay borç-alacak ile ilgili bir durum.
 
peki bu tür kaza ve ceza nedenli şirketimize gelen faturaların tamamının işçinin maaşından kesebilr miyiz yoksa dörtte birini mi kesmeliyiz ?
 
peki bu tür kaza ve ceza nedenli şirketimize gelen faturaların tamamının işçinin maaşından kesebilr miyiz yoksa dörtte birini mi kesmeliyiz ?


Bu şirket politikası ile ilgili birşeydir. O sürücünün amiri nasıl yapılmasını uygun görüyorsa öyle yapmalısınız.
Ancak bu cezaları sadece KKEG yapabilirsiniz.
 
Teşekkürler Sayın Nguroy Bazen kazaya ilişkin faturalar geliyor tutarlı yüksek bordroda gösteriyoruz ama şu maddeye uymak zorunda değil miyiz ?
Ücretin saklı kısmıMadde 35 - İşçilerin aylık ücretlerinin dörtte birinden fazlası haczedilemez veya başkasına devir ve temlik olunamaz.Ancak, işçinin bakmak zorunda olduğu aile üyeleri için hakim tarafından takdir edilecek miktar bu paraya dahil değildir.Nafaka borcu alacaklılarının hakları saklıdır
 
Bu haciz değil. Sürücüler kendi kusurlarından doğan trafik cezalarını kendileri öderler. Aracı firma kullanmıyor. şahsi kusurdur.
 
kazaya ilişkin faturayı nasıl bordroda gösteriyorsunuz anlamadım ?

ayrıca kiralık araçla kaza yapılması halinde size fatura edilecek ne olabilir ki ?
 
Herşeye rağmen,
iş sözleşmelerinde trafik cezası , kendi kusurları nedeniyle gelişen kazalarda yapılan masrafların ücretlerinden kesilerek tahsil edileceğini belirtmeyi ihmal etmeyin derim.
 

Benzer konular

Üst