Boş Kdv Beyannamesi Veren Mükellef İçin Kdv Matrah Artırımı?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
2011-2015 arası tüm beyannameleri boş yani matrahsız olarak verilen bir İşletme Defteri müşterisi için Kdv ve Gelir Vergisi Matrah artırımı yapılmak isteniyor.

GV yönünden taban tutarlar var, problem yok. Ancak Kdv Yönünden matrah artırımı yapılabilir mi? Nasıl yapılır?
 
KDV yönünden tebliğin V/D-3-a bölümündeki açıklamalara göre yapacaksınız.
1.GV/KV matrah artırımı (ilgili yıl) şart
2. GV/KV artırılan matrah * %18 şeklinde çıkan rakam kdv ödemesi olacak.
 
mükellefin 2011-2015 yıllarında sadece 2012 yılında 1 ay kdv beyanı boş olarak verilmiş.. biz bunu farketmeden beyanname düzenleme programında 5/3-a dan verdik. şimdi düzeltmeyi nasıl yapacağız? dilekçe ile mi iptal ediliyor? bilgisi olan varsa lütfen yardım.
 
ayrıca bir diğer mükellefimizin 2013 yılında indirimli oran (leasing) e kesilmiş bir faturası ve aynı yıl başka ayda yatırım teşvik belgeli müşterisine kestiği faturada kdv muafiyeti var.. bunları dikkate alacakmıyız kdv matrah arttırımında?
 
Bildiğim kadarıyla hatalı verilen matrah arttırımlarının düzeltmesi için daireye gitmek gerekiyor.Geçenlerde dairede böyle bir işle karşılaştım.Biri gelmişti matrah arttırımının düzeltilmesi için,öyle bir kulak misafiri olmuştum.
 
peki üstad, kdv muafiyetli (yatırım teşvik belgeli müşteriye) kestiğimiz faturalardan dolayı hesaplanan kdv olmayan aylar için normal mi vermeliyiz, yoksa kurumlar matrah artışıyla mukayese yapılacak mı?
 
Üst