fonradar

Bugün Tarihli Fatura Kesilir mi?

Üyelik
27 Eki 2009
Mesajlar
54
merhaba,

bu gün 29 ekim olması sebebiyle resmi tatil olmasına karşın bi çok işyeri gibi bizde çalışıyoruz, bu gün kesilecek faturaları bugünün tarihinde kesmemizde bi sakınca var mıdır acaba ? birde ay bitimi pazara denk geldiği aylarda pazar günü tarihli faturalarda kesiliyor, ne kadar doğrudur acaba resmi tatillerde kesilen faturalar?
 
Ynt: Bugün Tarihli Fatura Kesilir mi?

kesilir tabiki.piyasada şu an açık bir sürü firma var.Maliye açısından önemi yoktur.İş yaparsan faturasını keseceksin.Çalışıp çalışmaman gerektiğini bildiğim kadarıyla Belediye Zabıtaları kontrol ediyor.Ama açıksan ve iş yapıyorsan faturasını da keseceksin.Kaldı ki açık olan büfe-pastahane gibi yerler hiç mi fiş veya fatura kesmiyorlar.Siz olayı VUK bünyesinde değerlendirin ve faturanızı kesin. Pazar günleri içinde yine Maliye açısından herhangi bir problem yok.Yine Beleidye bünyesinde pazar günleri de çalışma izniniz olması gerekir.yoksa maliye niye pazar günü fatura kestin demez.Saygılar.
 
Ynt: Bugün Tarihli Fatura Kesilir mi?

evet mecburen kesiyoruz dediğiniz gibi, teşekkürederim.
 
Ynt: Bugün Tarihli Fatura Kesilir mi?

Bugün açık olan bir çok işyeri var. Kesilmesi normal. Sorun olmaz.
 
Ynt: Bugün Tarihli Fatura Kesilir mi?

29 Ekim de işçilerinizi çalıştırıp faturaları onlar kestiyse ücretlerini tatil günü verilmesi gereken tutardan ssk ya ve bordrolara yansıtmış olmalısınız.


SSK incelemesinde tespiti halinde sorun olmaması açısından ifade ediyorum.

Yada o gün sadece faturalar kesildi çalışma olmadı. Faturaları da firma sahibi kesti dersiniz. (Tabi ne kadar kabul görürse)
 
Üst