Çalışmaya Devam Eden İşçi Emekli Olunca

Üyelik
12 Mar 2014
Mesajlar
13
Konum
istanbul
emeklilik şartları tutan çalışmaya devam eden işçi emeklilik işlemleri için işten çıkışını yaptık
tekrar girişini sgdp olarak nezaman vermeliyiz hemen ertesi günmü yoksa sgk nın emekliliği tescil ettiği tarihe kadar
normal primmi ödenmeli...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Biz şöyle yapıyoruz.İşçinin çıkışını veriyoruz daha sonra emekli maaşının bağlanmasını bekliyoruz.Emekli maaşı bağlandığı gibi SGDP olarak girişini yapıyoruz.
 
Biz şöyle yapıyoruz.İşçinin çıkışını veriyoruz daha sonra emekli maaşının bağlanmasını bekliyoruz.Emekli maaşı bağlandığı gibi SGDP olarak girişini yapıyoruz.

bende bu şekilde yapıyorum ve maaş bağlanma sürecine kadar geçen süre için ise; sigortasız çalıştırma tespiti veya iş kazası durumu ???
 
çalışan sgk ya yönlendirilir. sgk dan emekliliği haketmiştir şeklinde bir yazı getirmesi durumunda bugün tarihli normal çıkış yapılıp yarın tarihli sgdp li olarak giriş yapılır.
 
emeklilik tahsis numarasını aldıktan sonra girişinin yapılması gereklidir. Çünkü emeklilik maaş bağlama işlemleri sırasında çıkabilecek hesaplama hatasında olası gün farkları sgdp den verdiğiniz tüm bildirgeleri değiştirmenizi gerektirecektir.

Tahsis numarasının alındıktan sonra girişinin yapılması sağlıklı olacaktır, kaldıki sgdp kodundan bildirim için tahsis numarası aktive olması gerekmektedir.
 
Son düzenleme:
bizim de bir işçimiz tahsis numarasını almış ama şirket illaki yazı istiyor tahsis numarası olsa da bu durumda izlememiz gereken yok nedir??yazı olmadan giriş yapamayız diyor sigorta da tahsis yeterli diyor??
 
Tahsis numarası varsa SGDP girişi yapılabilir. Zaten sistem başka türlü kabul etmiyor.
 
Bu olay ile ilgili daha bugün başımıza geleni anlatayım. Bir mükellefimizin yanında çalışan işçi vardı. 25 Aralık 2014 te çıkış yaptırdılar emekli olacak diye. Çıkışını yaptık. 1 hafta sonra giriş yapalım dediler. Dedim ki maaş bağlanmadan yapmayalım bekleyelim ama işçi çok lazım olduğu için bekletemeyiz dediler ve sgdp olarak girişini yaptık. Bugün haber geldi emekli olamamış, sanırım günleri yetmedi. Şimdi girişini iptal ederek tüm sigorta kolları olarak tekrar giriş yapıcam.

Tahsis numarasının çıkıp maaşının bağlanmasını beklemekte fayda var.
 
Üst