Çek Kabul ve Çek Tevdi Bordrosu

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
çek kabul bordrosu diye bir şey çıkartıp banka adı hesap şube çek no ve vade yazan bir şeyi firmamız kaşeleyip karşı firmaya yolluyor üzerinde de çek kabul bordrosu yazıyor ve çek hesabınıza alacak kaydedilmiştir diyor
bir de aynı şekilde çek tevdi bordrosu diye bir şey var ondada alıcıların kaşe ve imzası var çek müessesenize teslim edilmiş olup alacak kaydetmeniz rica ounur diyor ben bunları hiç anlamadım nedir bunlar ve ne işe yarar zaten çekin aslından işlem yapılmıyor mu bu belgelerin düzenlenme amacı nedir ve hangi taraf düzenliyor?
 
Ynt: çek kabul ve çek tevdi bordrosu

iki taraf arasında alım satıma konu olan emtia çek karşılığı yapılmışsa malı alan taraf mal bedeli kadar çek düzenler ve bu çek veya çekleri çek çıkış bordrosu olarak satıcının ünvanına düzenler ve malı satan tarafda çek alım bordrosu yada çek kabul bordrosu olarak bu çekleri malı alan tarafın hesabına alacak kayıt eder.

320

103 Alıcının Yapması Geren Muhasebe Kaydı


101

120 Satıcının Yapması Gereken Muhasebe Kaydı
 
bankaca düzenlenen çek tevdi bordrosunda yazılı çekler, tahsile verilen çek midir? yoksa takasa verilen mi?
firma bankaya temliken ciro ve teslim ediyor müşterilerden aldığı çekleri.. tahsilatlarında borçlarımıza mahsubu için bankaya bırakıyoruz deniliyor..

bu çek tevdi bordrosundaki çeklerin muhasebe kaydı 101 nolu hesabın alt hesaplarıyla ilgili mi? yani 101. tahsilata/takasa verilen çekler B - 101.Portföydeki çekler A şeklinde mi?
 
Tahsile verilen çek/takasa verilen çek
İkisi de aynı şeydir. Eğer A bankasına yine a bankası çeki veriyorsanız bu tahsile olur, A bankasına B bankası çeki veriyorsanız bu tahsil için takasa ibraz edilir.
 
Merhaba
Bankaya tahsile çek mi gönderiyorsunuz?Bizdeki çekleri derken?Herhalde müşterilerden aldığınız çeklerden bahsediyorsunuz.
Şayet ileri vadeli çekleri tahsil işlemine koyma amacındaysanız evet,sizdeki çekleri yazıp göndereceksiniz.
 

Benzer konular

Üst