resim

Çorbada Kdv indirimi Var mı?

Üyelik
20 Haz 2005
Mesajlar
1,499
Konum
DİYARBAKIR
Ynt: ÇORBADA KDV İNDİRİMİ VARMI?

sn ogungor64;

evet hazır çorba % 18' den % 8 e indi...

) Gıda Sektörü :




Aşağıda belirtilen ürünlerde KDV oranları %18?den %8?e indirilmiştir;




- Kahve, Nescafe, kako, kakao ürünleri, çiklet, baharat, müsli, kahvaltılık gevrekler,


- Tuz,


- Mama, pasta ve bisküvi,


- Havyar,


- Dondurma ve yenilen diğer buzlar,


- Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, fındık, antep fıstığı, ayçiçek, leblebi, kestane, kabak çekirdeği gibi çerezler,


- Mazı palamut, kendir tohumu, kanola, kitre ürünleri, tüm bitki ekstratları gibi bitkisel yağlar ve bitkisel gıdalar,


- Tüm bakliyat ürünleri, kuru fasulye, kuru barbunya, kuru bakla, nohut, mercimek gibi bakliyat ürünleri,


- Büyük ve küçükbaş hayvan etleri, bağırsağı (katkılılar hariç) et ve et mamulleri,


- Meyve ve sebze ile suları, konserve, tohum, çekirdek, fide gibi taze sebze ve meyveler,


- Değirmencilik ürünleri, yağlı tohum ve meyveler, pastacılık ürünleri, unlu mamüller ve yufkalar,


- Beyaz çikolata hariç, şekerler, şekerlemeler, çikolatalar, gofretler,


- Hazır çorba, pudingler, bulyonlar, soslar, ketçap ve mayonezler,

- Konserveler ve soğutulmuş ürünler, siyah çaylar, bitkisel çaylar gibi hazır gıdalar,

- Meşrubat, gazoz, kolalı içecekler,
 
Üyelik
4 Haz 2007
Mesajlar
12
Konum
UŞAK
Ynt: Çorbada Kdv indirimi Var mı?

KANU HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BU ŞEKİLDE BİZDE BULDUK AMA KANUN İÇERİĞİNDEN DETAYINI BULAMADIK. YANİ 30.05.2007 DE YAYINLANAN KANUNDAKİ MADDELERDE FASILLARDA DETAYINDA BULAMADIK. YADA GÖREMEDİK.
 
Üyelik
4 Haz 2007
Mesajlar
12
Konum
UŞAK
Ynt: Çorbada Kdv indirimi Var mı?

FASIL 21'de Bunlar var Kardeş....

FASIL 21
YENİLEN ÇEŞİTLİ GIDA MÜSTAHZARLARI


Notlar

1. Aşağıda yazılı olanlar bu fasıla dahil değildir:

(a) 07.12 pozisyonundaki sebzelerin karışımları;

(b) Herhangi bir oranda kahve içeren ve kavrulmuş kahve yerine kullanılan maddeler; (09.01 pozisyonu)

(c) Aromalandırılmış çay (09.02 pozisyonu);

(d) 09.04 ila 09.10 pozisyonlarında yeralan baharat ve diğer ürünler;

(e) 21.03 ve 21.04 pozisyonlarında belirtilen ürünler dışında kalan, ağırlık itibariyle % 20'den fazla sosis,
et, sakatat, kan, balık veya kabuklu deniz hayvanları, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızları
veya bunların herhangi bir karışımını içeren gıda müstahzarları (Fasıl 16);

(f) 30.03 veya 30.04 pozisyonunda yeralan ilaç olarak hazırlanmış mayalar ve diğer ürünler ; veya

(g) 35.07 pozisyonundaki hazır enzimler.

2. Yukarıda 1 (b) notunda belirtilen kahve yerine kullanılan maddelerin hülasaları 21.01 pozisyonunda
yeralır.

3. 21.04 pozisyonu anlamında " homojen hale getirilmiş bileşik gıda müstahzarları " tabirinden, çocuk
mamaları veya perhiz yemekleri için net ağırlığı 250 gr.ı geçmeyen kaplar içinde perakende satış için
hazırlanmış ve esası et, balık, sebze ve meyve gibi maddelerin iki veya daha fazlasının karıştırılarak
iyice homojenize edilmesinden elde edilen müstahzarlar anlaşılır. Bu tanımın uygulanmasında müstahzara
lezzet vermek, bozulmasını önlemek ve diğer amaçlarla ilave edilen az miktardaki unsurlar nazarı
dikkate alınmaz. Bu müstahzarlar, unsurların görülebilecek kadar az miktardaki küçük parçalarını
içerebilirler.


Ek Notlar


1. 2106.10.20.00 ve 2106.90.92.00 alt pozisyonlarının uygulanmasında, " nişasta" tabiri, aynı zamanda
nişasta ürünlerini de kapsar.


2. 2106.90.20.00 alt pozisyonu anlamında, "içecek imalinde kullanılan türden bileşik alkol müstahzarları
(koku verici madde esaslı olanlar hariç)" deyiminden alkol derecesi hacim itibariyle % 0,5 vol.den
fazla olan müstahzarlar anlaşılır.

3. 2106.90.30.00 alt pozisyonu anlamında, glikoz veya polimerlerinden elde edilen, kuru halde
ağırlık itibariyle en az % 10 fruktoz içeren ürün " izoglikoz " kabul edilecektir.
 

Benzer konular

Üst