Damga Vergisi Beyannamesi Vermeme Cezası

Üyelik
13 Eki 2015
Mesajlar
8
Konum
istanbul
İyi Günler arkadaşlar , smmm bürosu olarak mart ayında yeni bir açılıştan dolayı damga vergisi beyannamesini vermeyi unuttuk. Cezası ne kadar olur acaba..Nisan ayında bildirsek sorun olur mu?
 
Sayın selin3434
beyanname vermeme cezası yani özel usulsüzlük cezası 1370 tl dir ilk 30 gün için 1/10 diğer otuz gün için 1/5 uygulanır sonraki otuz gün içinde herhangi bir indirim uygulanmaz 1 370 tl dir
yani siz 1/10 olan 137 tl ceza gelecek şimdi onaylarsanız.bir de ödeme çıkarsa pişmanlık hükümlerini seçebilirsiniz
 
Sayın selin3434,

DV beyannamesi verilmesi zorunlu beyannamelerden değildir. Mükellefiyet tesisi esnasında DV mükellefiyeti açtırmadınızsa zaten bu beyannameyi veremezsiniz. Ayrıca bunun için DV defteri de onaylatmış ve "Makbuz Karşılığı Ödeneceğine Dair" ilgili belgeye imza atmış olmanız gerekir. Tüm bunları yaptınız mı?
 
Sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde verilmesi gereken damga vergisi verilmemişse,defter türüne göre (işletme-bilanço) 2.derece usulsüzlük kesiliyor.100 lirayı geçmez.Ona da 376 talep edeceksiniz.Ayrıca damga vergisi beyanını da pişmanlıkla (371) vereceğiniz için (damga vergisi tutarını bilmiyoruz ama) cüzi bir oranda da pişmanlık zammı hesaplanacaktır.
Yani rakamsal olarak çokta büyütülecek bir rakam önünüze çıkmayacaktır diye düşünüyorum...
Saygılar
 
Üst