Defter Beyan Sistemi Başvuru

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,476
Konum
İSTANBUL
Bilindiği üzere 01/01/2018 tarihinden itibaren Serbest Meslek Kazanç Defteri kağıt ortamında tutulmayacaktır. DEFTER BEYAN yöntemi ile GİB internet sisteminden tutulacaktır. Konu ile ilgili VUK 486 seri nolu VUK genel tebliği ile usul ve esasları açıklanmıştır.

Gelir vergisi mükellefi olan meslek mensuplarımız kendileri için ve Serbest meslek erbabı müşterileri için aşağıda belirttiğimiz esaslara göre 31/12/2017 tarihine kadar başvuru yapılması gerekir.

Ancak; Uygulamanın yeni başlaması nedeni ile 2018 yılı için son başvuru tarihi 31/01/2018 olarak belirlenmiştir. (Bkz. VUK 486 Gn.Tb. Geçici Madde-1)


Sisteme başvuru için aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekir.

1- Sistemi kullanmak için https://www.defterbeyan.gov.tr/adresi kullanılacaktır.

2- Açılan sayfadaki “BAŞVURU YAPINIZ “ butonuna basınız.


  1. Kullanıcı kodunuz ve şifrenizi giriniz .(Kendinizin ve müşterilerinizin beyanname ve bildirimlerini gönderdiğiniz kullanıcı kodu ve şifresi)
  2. Açılan pencereden “Kendim için başvuru yapacağım veya müşteriniz için ise; “Mükellefim için başvuru yapacağım butonuna basınız.
  3. Defter-Beyan Sistemi Başvuru Dilekçesi ekranındaki bilgilere ekleyeceğiniz bilgi varsa ekleyiniz. Damga vergisi sürekli mükellefi olanlar Damga vergisi defterini işaretlemeleri gerekir. “Defter-Beyan Sistemi kullanım koşullarını okudum, kabul ediyorum. Kutucuğunu işaretleyiniz. Ön izleme butonuna basınız. Dilerseniz dilekçenin çıktısını kağıt ortamımda alabilirsiniz.
  4. BAŞVURU butonuna basarak işlemi tamamlayınız.

Konu ile ilgili olarak https://www.defterbeyan.gov.tr/ adresindeki kılavuz ve diğer bilgileri inceleyiniz.



Saygılarımla,

 
merhaba,

avukat bir tanıdığımız kendi şifresi var, beyannamelerini kendi şifresi ile gönderiyor, defter beyan sistemine başvurusunu yapmış ama sisteme giriş yaptığında şöyle bir uyarı alıyormuş;
[FONT=&quot]Defter-Beyan Sistemini meslek mensubu/odası aracılığı ile kullanmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmeniz için, aracılık ve sorumluluk sözleşmesi imzaladığınız meslek mensubunun/odasının Sisteme giriş yaparak kayıt işlemini tamamlaması gerekmektedir. Kaydın tamamlanmasının ardından Sisteme giriş yapabilirsiniz.

hiç bir meslek mensubu ile sözleşmesi yok, başvuruyu yapmış ama kaydını kendi tamamlayamaz mı?[/FONT]
 
Defter beyan girişi yaptıktan sonra sisteme giriş yapılması aktif hale gelmiş. Burada gelir ve gider kalemlerini tek tek girişmi yapmak gerekecek.? Yada kullanılan paket proram aracılığı ile aktarım yapabilmek mümkün olabilecek mi acaba?
 
Programı test edip hataları görmeden,hadi bakalım herkes artık burdan giriş yapacak denilirse olacağı budur.Artık deneme yanılma çözeceğiz herhalde.Halbuki böyle yapacak yerde s.m.defterlerini kağıt ortamında tasdik ettirip, yapabilen sistemden yapamayan kağıt ortamında devam ederek (hatta istenirse her ikisi birden ve hatta gerekirse işletme defterlerini de buna dahil et) en azından 2018 yılını test yılı kabul edip 2019 da kesin geçişler sağlanabilirdi.
Ama yok,sistemi hemen değiştir ve hemen uygulamaya sokarsan daha çok sorular gelecek.
O koltukta oturupta bunlara kim karar veriyor,onunla tanışmak istiyorum.
Bizim Turmob'da sağolsun, tamamen "emredersiniz efendim" ci.Devlet ne dese "tamam efendim" diyor herhalde. Böyle odacılığı bende yaparım.
 
Zaten tebliğle kanun maddesi değiştirmeleri başlı başına ...
VUK s.meslek df günü gününe kayıt olması gereken defter ama int. sisteminde ayın 24'üne kadar süre değiştirilmiş görünüyor. En azından bu yönde algı oluşturuldu.
Birde muhtasar ayın 23 verilirken ve beyan otomatik sistemden oluşacağından ayın 24 son onay tarihi olması da ...
Bunu bu kadar karmaşık yapacaklarına gelir/gider excel formatında bir rapor tasarlasalardı onu kendi muh.proğ otomatik aktarabilseydik (tabii önce prog. hazırlık için süre tanınsaydı) daha pratik bir yol olurdu.
 
Arkadaşlar, DBS de damga vergisi defterine geç kayıt yapmanın cezası ne ola? 2020 yılında yaptığımız sözleşmelerin beyanlarını verdik ama kayıtları unuttuk damga vergi defterine.
 

Benzer konular

Üst