Demirbaş Alımı Ve İşçilik Bedeli Muhasebe Kaydı

Üyelik
22 Kas 2014
Mesajlar
1
Konum
istanbul
merhaba arkadaşlar

şirkette kullanılmak üzere raf sistemi alınmıştır 3000 tl buna istinaden 350 tl montajlama bedeli +kdv muhasebe kaydı nasıl yapılır
 
Selamlar
Montaj işçiliği aynı faturada ı yer almaktadır.Yoksa hariçten başka bir firma tarafından mı sağlanmıştır.
Aynı faturada ise raf+montaj= demirbaş maliyeti,
farklı faturalarda ise sadece montaj=tamir bakım giderleri
şeklinde kaydedilebilir.
 
Üstad soruyorsa mutlaka ona göre değerlendirme yapıp size cevap verecektir.Bana kalırsa ayrı fatura olsaydı gidere atılabilirdi.Fakat aynı faturada ise direk 255 e demirbaş tutarına eklenecek üstadın dediği gibi.
 
Sn.formdasim bu dediğiniz olmaz...montaj bedeli maliyetle iliskilendirilmelidir.
 
Son düzenleme:
Sn.formdasim bu dediğiniz olmaz...montaj bedeli maliyetle iliskilendirilmelidir.


Elbette işin özüne bakmak lazım. Özün önceliği . Bu raf bana kaça mal oldu ona bakarım. Tartışmasız maliyettir. Ha raf alındı. Aradan zaman geçti. Yıl atladı . Bir yerden söküldü başka yere monte edildi. Yahut kırıldı tamir edildi. O zaman 770 olur.
 
Bence depo raf sistemi 253 hesapta izlenmelidir. Neden? Bir duran varlık fabrikanın içindeyse üretim, idari bina içindeyse yönetim amaçlıdır. 255 hesabın işleyişine baktığınızda: İşletme faaliyetlerinin yürütülmesinde kullanılan her türlü büro makine ve cihazları ile döşeme, masa, koltuk, dolap, mobilya gibi maddi varlıkların izlendiği hesaptır, diyor. Yani 255 hesap daha çok idari binada bulunan duran varlıklar. 253 hesabın işleyişinde ise; Üretimde kullanılan her türlü makine, tesis ve cihazlar ile bunların eklentileri ve bu amaçla kullanılan taşıma gereçlerinin..., diyor. Depo raf sistemi, ilk madde, yarı mamül ve henüz sevk edilmemiş mamüllerin dizildiği parçalar ise, üretim için kullanılıyor demektir. Demirbaş deyince benim aklıma ilk olarak bilgisayar, yazıcı, masa, sandalye, etejer falan geliyor. Depo raf sistemi buraya ağır olur bence.
 
Üst