Demirbaş Alış Muhasebe Kaydı

Üyelik
20 Nis 2010
Mesajlar
33
MRB ARKAŞLAR Bİ HALI YIKAMA ŞİRKETİMİZ VAR ŞİRKET 3. AYDA Bİ BASKI MAKİNASI ALMIŞ OFSET İŞİNİ YAPMAK İÇİN BİRDE BUNUN YANINDA NAKLİYE FATURASI KESİLMİŞ BAŞKA Bİ NAKLİYE FİRMASINDAN BUNUN DEMİRBAŞ KAYDINI NASIL YAPABİLİRİM NAKLİYE FATURASINIDA MAKİNANIN MALİYETİNE DAHİ EDEBİLİCEKMİYİM YOKSA NAKLİYE FATURASINI AYRIMI İŞLİCEM.. ÇOK TEŞEKKÜRLER


Başlık açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.
 
İşyerine alınan tornavida , pense,karga burun....vb.

Toplam fatura tutarı 1509.4 TL. Faturayı demirbaşlarmı yoksa bakım onarım giderlerinemi kaydetmeliyim.
 
Son düzenleme:
Kesinlikle demirbaşlara kaydetmeniz gerekir, sadece bir kez mi kullanılacak bu alet edevat? Elbette hayır. Tabi bunlar iktisadi bütünlük arz ettiği için toplam bedel olan 1509.TL'yi esas alıp, amortisman yolu ile itfa etmeniz gerekiyor.
 
gider olarakda dikkate alabilirsin...giderleştirmek bence daha mantıklı
 
Son düzenleme:
Selamlar
Faturayı görmeden gider mi demirbaş mı demek doğru olmaz.Soru üzerinden varsayım yaparsak gider olmalıdır.İktisadi bütünlükten söz etmek çokta doğru olmaz.Nitekim pense,çalışmak için tornavidaya ihtiyaç duymaz veya ikisi birleşerek başka bir ürünü oluşturmaz..Kaldı ki hepsinin toplamı, alet edevat takımı diye bir grup oluşturabilirse de her biri kendi içinde yenilenebilir ve bağımsız kullanılabilir malzemelerdir. Giderleştirmek,yanlış bir uygulama olmayacaktır.
Saygılar
 
Burada isletmenin ana faaliyet konusu onemli aslinda demirbaslara kaydetmek gerekir.

Orn verecek olursak diyelimki isletmenin ana faaliyet konusu arac bakim onarim isi olsun bu durumda isletme ana faaliyet konusu uygulayabilmesi icin ilgili alet ve edavata ihtiyac duyacagi icin demirbaslara kaydetmesi gerekir.

İsletmenin ana faaliyet konusu yemek hizmeti vermesi olsun isletmede bazi esyalarin calisan personel tarafinsan onarimi mesela priz degisimi masanin bozuk bir yerini tamir edilmesi icin ilgili adet kullanilsa bu durumda ilgili isletmenin yemek hizmeti vermesi icin ilgili alet edavata ihtiyaci bulunmayacagi icin gider yazilabilir fakat sabit duran bir mal alimi oldugu icin yine demirbaslara kaydedilmesi gerekir.

İyi Gunler.
 
Üst