Doğum İzni

Üyelik
9 Tem 2012
Mesajlar
12
Konum
istanbul
15/11/2012 de doğum izni raporunu aldım şuanda ne gibi işlemler yapmam gerekiyor. ssk ya gittim evraklarla rapor sonunda gelin dediler. muhasebeci herhangi bir işlem yapıcakmı acaba?? bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi acaba?
 
sn.hülyamtn geçmiş olsun,

tabiki bilgimiz vardır ancak muhasebeciniz size daha iyi yardımcı olacaktır.
 
iyi günler.. 14-11-2012 tarihinde doğum iznine ayrıldım. işyeri o tarihten itibaren ssk primini yatırmıyor bu normalmi acaba. yoksa yatırmasımı gerekli??
 
İşyeri sgk primi ödemez. Sizi istirahatli gösterir. Bordronuzda 0 (sıfır) gün gözükür. Doğum izniniz bittiğinde Sgk dan doğum parası adı altında istirahatli olduğunuz günlerin parasını alırsınız.
 
Evet,işyeri isterse isterse istirahatli olunan süre icin ücret ödeyebilir,ödedigi ücretin primlerinide öder.
 
Evet sn.Keremcem beyin dediği gibidir.
Kadın işciye çalışmaksızın da işveren ödeyebilir,aslında işveren ödemek zorunda değil,ödeme zorunluluğu-şartı sözleşmede hüküm var ise,hüküm yok ama işyeri uygulaması olarak böyle bir uygulama var ise yine mümküm, yok ise zorunda değil.
 
Siz aldığınız raporları muhasebeciye verin.Muhasebeci internetten onların bildirimini yapacak.Sizde istirahat tarihinizin sonunda isirahat paranızı Ziraat Bankası'ndan alacaksınız.Çalışmadığınız yani raporlu olduğunuz günler eksik gösterilir yani sigorta primi yatırılmaz.İşveren isterse yatırabilir ancak böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.
 

Benzer konular

Üst