Domuz Gribi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HZLS_İK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HZLS_İK

Tanınmış Üye
Doktorlar normal grip kadar tehlikeli olmadığını ve çok geç kaldındıysa eğer tehlikeli olabileceğini söylüyor. Yani basının abarttığı kadar vahşet bir durum görmüyorum ben açıkcası ama yine de dikkat etmek gerekir. Aşağıdaki konuya bir göz atın , valla ben aşı falan olmam , bizim fabrika doktoru bile bugün ben aşı olmam , ne olduğu belli değil diyor , bende olmam bananeeee :o :-*

Alıntıdır....

Birileri para kazanacak diye pisi pisine öleceğiz!

'Domuz gribinden gitmeyelim' derken
Henüz lisans alınmamış
domuz gribi aşısı öldürüyor

-Sağlık bakanı Akdağ: Biz domuz gribi aşısını satın alma konusunda, önde gelen ülkelerdeniz (!)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribine yönelik aşı üretecek firmalarla görüştüklerini bildirerek, ``Biz aşıyı satın alma konusunda masaya oturmuş, önde gelen ülkelerden biriyiz`` dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 35-40 milyon doz domuz gribi aşısı almayı planladıklarını, aşısının ilk partisinin Ekim ayında Türkiye'ye getirileceğini söyledi.
http://www.tumgazeteler.com/?a=5189868

Dünyadaki diğer ülkeler, domuz gribinin labaratuvarda biyolojik silah olarak üretildiğini ve insanlığın başına bela edildiği yazıyor. Domuz gribi aşısıda henüz geliştirilen ve içeriği açısından ölümcül tehlikeleri olan bir ürün.

Şimdiye kadar üç firma üretim yapmış:

GlaxoSmithKilne firmasının Pandemrix, adlı aşısı.

Baxter International? ın H1N1 aşısı.

Her ikisininde henüz lisansı yok. Avrupa ilaçlar kuruluşu tarafından onaylanmamış.

Novartis tarafından üretilen Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent .

Amerikan?nın bazı eyaletlerinde zorunlu aşılamaya karşı tepkiler artıyor. Aşılardan ölümler meydana gelmekte. İngiltere ülkesinde kesinlikle böyle bir uygulama yapmayacağını söylüyor. Diğer ülkelerdede durum farklı değil.

Bu aşılar yapıldıgı takdirde:

- Guillain-Barre sendromuna
- Vaskülite
- Felce
- Anafilaktik şoka
- ve ölüme neden olabileceği duyuruluyor.

Ayrıca Novartis firmasının geliştirdiği ilacın yan etkilerini Novartisin kendi labaratuvar sonuçlarından okuyabilirsiniz.

http://www.fluscam.com/Vaccine_Pack...BasedOn1980Approvalfor Fluvirin_UCM182242.pdf

Yukarıdaki siteden Novartis?in kendi resmi evrağında bulunan yan etkilerden bazıları:

*Local injection site reactions (including pain, pain limiting limb movement, redness, swelling, warmth, ecchymosis, induration)
*Hot flashes/flushes
*Chills
*Fever
*Malaise
*Shivering
*Fatigue
*Asthenia
*Facial edema.
*Immune system disorders
*Hypersensitivity reactions (including throat and/or mouth edema)
*In rare cases, hypersensitivity reactions have lead to anaphylactic shock and death
*Cardiovascular disorders
*Vasculitis (in rare cases with transient renal involvement)
*Syncope shortly after vaccination
*Digestive disorders
*Diarrhea
*Nausea
*Vomiting
*Abdominal pain.
*Blood and lymphatic disorders
*Local lymphadenopathy
*Transient thrombocytopenia.
*Metabolic and nutritional disorders
*Loss of appetite.
*Arthralgia
*Myalgia
*Myasthenia
*Nervous system disorders
*Headache
*Dizziness
*Neuralgia
*Paraesthesia
*Febrile convulsions
*Guillain-Barré Syndrome
*Myelitis (including encephalomyelitis and transverse myelitis)
*Neuropathy (including neuritis)
*Paralysis (including Bell?s Palsy)
*Respiratory disorders
*Dyspnea
*Chest pain
*Cough
*Pharyngitis
*Rhinitis
*Stevens-Johnson syndrome
*Pruritus
*Urticaria
*Rash (including non-specific, maculopapular, and vesiculobulbous).

BAKANIMIZ DÜNYADAN BİR HABER, YAPTIĞI İLE ÖVÜNMEKTE.

Dünya ise gribe karşı vitamin takviyesi ve geçmişte kullanılan ilaçlarla çözüm sunuyor.

Bakandan fayda yok! Domuz gribi ve tedavisi ile ilgili yakınlarımızı bilgilendirelim.

Ynt: Domuz Gribi

Açıkcası ben sağlık bakanının domuz gribi aşısı olduğuna inanmıyorum, kim biliyorki enjektörün içindekinin domuz gribi ile ilgili olduğunu? Samimi gelmedi bana.

Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal lafına döndü. Olsan bir türlü olmasan bir türlü. Zorlasan bir türlü zorlamasan...

tabi şöyle bir durum da var , ben gayet rahat konuşuyorum çünkü aşı olma sırasında başları çekiyorum yaşım itibariyle , yaşı 24 ten büyük olanların vay halineee ;D

Bırakın domuz gribini,her aşının bir riski vardır.Bu konuda o kadar laf edildi ki herkesin kafası karışık. Gerekmedikçe aşı olmaya gerek yok diyorlar ki doğrudur.zaten aşı olma gruplarını belirlemişler.4 yaşındaki oğluma bugün yarın bu aşıyı vurdurmayı düşünüyorum,hala kararsızım ama bu kararsızlık çokça edilen lafların yarattığı bir tereddüt.Yani kulaktan dolma söylentilerle boşuna kafaları karıştırıyoruz.Ama doktorlar olsun,öğretmenleri olsun herkes aşı olmalı diyor.
Ayrıca Aralık ocak aylarında bu hastalığın zirve yapacağı söyleniyor.Artık tereddütleri bırakıp kesin bir karar vermek lazım.

Hangi doktor ve öğretmenler söylüyor bunu , nedense benimde duyduğum buradaki okulların bir çoğunda ne öğretmenlere , ne öğrencilere aşı yapılmadı , kaldı ki bir çok doktorda bu aşıyı vurdurmayın , ama 2.etap ta gelecek aşı daha belirgin olduğu için vurulabilirsiniz diyor. Ve evet çok abartılıyor , benim yiğenime domuz gribi dediler , şimdi benden sağlam , sadece dikkat ve titizlik arkadaşlar aşı falan hikaye yaniii ,

Önce kuş gribine dikkat edin dediler herkes bir nevi tedbirini almaya calıstı şimdi de domuz gribi cıktı herkesın içinde bir endişe ve korku var insanlar ne yapcağını şaşırdı vallahi

Bir arkadaşım eczane de calısıyor onun duyumuna göre domuz gribinden sonra bir hastalık daha gelicekmiş ama doğru ama gercek

Bu hastalığın bir ilacı ve bir aşısı varsa bunun formülü tektir...
Heleki ölümcül bir salgon ise farklı ilaçların olması mümkün değildir,
Ülkemize yollanan aşılar farklı bir tip, bizim ülkemiz dışındakilere yollananlar farklı bir tip...
Bizi çok seviyorlar ondan dolayı kalitelisini bize yollamışlardır desem inanırmısınız?
Böyle birşey olsa dünyada en son yollanıcak ülke biz oluruz.
Kobaymıyız biz?
Sayın bakanımızda hava atarak aşı oluyor, sanki onun çabalarıyla bu tipteki aşı ilk defa Türkiyeye yollanmış.
Zaten adamlar kobay arıyorlar, biz atlarsak yollayın yollayın diye tabi yollarlar...
Zaten aşıların %80 i stoklarda kalmış. Herkes çekiniyor... Kararsız...

Ben aşı oldum. Riskleri ve yan etkileri sayan arkadaşlarımıza en küçük bir vermidon,asprin yada herhangi bir antibiyotik'in içindeki yan etkileri okusunlar.

Tedbir bizden, Takdir ALLAH'tan

senin söylediğin bu söz şuna benziyor , ben köprüden atayım kendimide ya ölürüm , ya ölmem allah bilir. Herşeyi allah bilir ona şüphe yok tabi de , köprüye çıkana kadar aklın nerde. Senin anlayacağın aşıda da ne olduğu belli değil , yaptığın şeyin köprüden atlamaktan farkı ne :(

HAZELSU ' Alıntı:
senin söylediğin bu söz şuna benziyor , ben köprüden atayım kendimide ya ölürüm , ya ölmem allah bilir. Herşeyi allah bilir ona şüphe yok tabi de , köprüye çıkana kadar aklın nerde. Senin anlayacağın aşıda da ne olduğu belli değil , yaptığın şeyin köprüden atlamaktan farkı ne :(

Hay ALLAH iyiliğini versin.

- Köprüden atlamak, intihar etmektir. İhtiyaridir, Dinende Büyük günahdır.

- Aşı vurulmak tedbirdir. Çevremdeki birçok Doktor,Hemşire kendi çocuklarıda dahil aşı vuruldular. Sana göre Doktorlar ve Heşireler mazoşist.

http....
yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Link vermek kurallara aykırıdır.

http
sizlerlede paylaşmak istedim.
iyi günler.

Link vermek kurallara aykırıdır.

akgül.T ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:

- Aşı vurulmak tedbirdir. Çevremdeki birçok Doktor,Hemşire kendi çocuklarıda dahil aşı vuruldular. Sana göre Doktorlar ve Heşireler mazoşist.

Evet aşı vurulmak tedbirdir ama unutmayalımki vurulduğumuz aşı vücudumuza o virüsü sokuyor ve bağışıklık kazandırıyor.
Bu aşı normal bir grip yada kuduz aşısı değil, ölümcül bir virüs olduğundan bunu vücuda enjekte ettirmeye korkoyorum açıkcası. Ayrıca bu aşı bizim ülkemizde farklı, diğer ülkelerde farklı olunca şüpheleniyor insan.
Dahada açık konuşayım, bence Türkiye kobay ülke olarak kullanılıyor

akgül.T ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:

Çok hoşsunuz , açıklama bile yapmışsınız , ben sadece benzetme yapmak istedim. Siz hangi doktorlarla görüşüyorsunuz bilemiyorum ama aşı daha ülkeye gelip incelemeden geçmeden tartışmalar başlamıştı hatırlarsanız acaba ülkemiz insanları kobay olarak mı kullanılacak diye. Siz başka ülkede yaşıyorsunuz sanırım. Kaldı ki şimdi de haberlerde domuz gribi ve bundan önceki griplerin düzmece olduğu , aşılardan gelir sağlamak için salgın yalanlarının atıldığı söyleniyor. O sizin etrafınızdaki doktorlara bir sorun bakalım , buna ne diyecekler , ya da çok biliyorsanız eğer siz....

Bu arada link vermek yasak değil diye biliyorum , ama yine de kontrol ederim ( Birçok kişi link veriyor çünkü )

Valla benim konuştuğum doktor veya tıp camiasından arkadaşlar hem aşı olmuyor, hemde tavsiye etmiyor ???

nguroy ' Alıntı:
Valla benim konuştuğum doktor veya tıp camiasından arkadaşlar hem aşı olmuyor, hemde tavsiye etmiyor ???

Bende bir kac kişiden duydum kimse tavsiye etmiyor ama bu hastalığın önüne nasıl gecicekler onu da anlamış değilim acıkcası

HAZELSU ' Alıntı:
akgül.T ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:

Çok hoşsunuz , açıklama bile yapmışsınız , ben sadece benzetme yapmak istedim. Siz hangi doktorlarla görüşüyorsunuz bilemiyorum ama aşı daha ülkeye gelip incelemeden geçmeden tartışmalar başlamıştı hatırlarsanız acaba ülkemiz insanları kobay olarak mı kullanılacak diye. Siz başka ülkede yaşıyorsunuz sanırım. Kaldı ki şimdi de haberlerde domuz gribi ve bundan önceki griplerin düzmece olduğu , aşılardan gelir sağlamak için salgın yalanlarının atıldığı söyleniyor. O sizin etrafınızdaki doktorlara bir sorun bakalım , buna ne diyecekler , ya da çok biliyorsanız eğer siz....

Bu arada link vermek yasak değil diye biliyorum , ama yine de kontrol ederim ( Birçok kişi link veriyor çünkü )

Benzetmeye bak, hizaya gel. Konu bir hayli derin İzmir tabibler odası bile sağlık bakanlığı ile aynı görüşte, Uzman doktorlar virüsün dünya çapında tehlikeli olduğunu ve büyük bir insan nüfusunu etkilemesi beklenen bir salgın hastalık olduğunu hatırlattı.

Bir komplo tesoriside benden, Virüsü amerikalılar ortaya çıkardı ve Dünyada var olan işsizlik oranını bir çok insanı virüs yoluyla imha ederek yok edecekler. Dünya sosyo ekonomik açıdan nefes alacak. Tekrar İnsan gücüne ihtiyaç duyulacak. Sadece aşı vurulanlar kurtulacak. :))

Domuz gribi testlerini yapan kurumun, üst düzey bir yöneticisi tanıdığımdan aldım bilgiye göre;

-Yüksek ateş, 5 günden fazla devam ederse,
-1 dakika içinde nefes alıp vermeniz, 20 kereden fazla ise,

tehlikedesiniz demektir.Ancak doktora gitmede çare değildir diyor.Eve kapanıp, dinleneceksiniz ve bol bol c vitamini alacaksınız diyor.Yakalandıktan sonra yapacak birşey yok diyor.
Kendisi aşı olmuş (sağlık personeli olduğu için zorunlu olarak), %90 faydalı bir aşı diyor, olunmasını da tavsiye ediyor.

Kolay gelsin.