fonradar

E-Arşiv Fatura

Üyelik
28 Ocak 2014
Mesajlar
69
Konum
İstanbul
Merhaba mart ayında yanlış kesmiş olduğumuz 5 bin TL üzeri faturayı karşı taraf kayıtlarına almamış.İade ft talep ediyoruz fakat mart ayına ait ft olduğu için kayıtlarına alamayacağını söylüyor.Bu fatura ile ilgili ne yapılabilir ?
 
Merhaba
Bu haliyle bırakmanız aslında tek çözüm gibi görünüyor.
Fakat bir ihtimal mart kdv'sine gerekçeli (yanlışlıkla düzenlenen,iptal edilemeyen,fakat buna rağmen matraha dahil edilerek beyan edilen vs..) dilekçe yazarak düzeltmede verebilirsiniz (inceleme sebebi olabilir) ancak bunun için mart sonraki ayların kdv devir,ödeme durumlarına da bakmak gerekiyor.Hep devir ise devredenler değişebilir,ödeme çıkmışsa ödeme azalabilir,bunun için düzeltme fişiyle işlem yaptırmak gerekebilir.Ama bütün bunlar maliyenin aleyhine işlemler olacağı için incelemeye her zaman açıktır.
Veya (bu yazacağım çok zorlama olur) karşı tarafla ilişkileriniz iyiyse ve en önemlisi mücbir sebep kapsamında iseniz, karşı taraf bu faturayı mayıs yada haziran kayıtlarına intikal edebilir ama dönüp mart ayı B formuna düzeltme verir.(mücbir sebepte iseniz bu düzeltmeye ceza kesilmez) Ancak fatura mart B formunda, kayıt ise mayıs/haziran ayında görünecek.Bu aşamada sıkıntı olacağını sanmam ama karşı tarafın tabi bunu kabul etmesi gerekiyor. Ama yinelemem lazım,bu çok zorlama bir teklif olur.
En sağlıklısı bırakın bu haliyle kalsın,kdv'ye katlanın.Faturayı firma carisine atmayın.Muhasebe fiş açıklamasına da "iptal edilemedi" gibi ekleme yapın.
Şu an için aklıma başka bişey gelmiyor.Gelince tekrar yazarım.
 
Tahsin üstadın söylediklerini yapamıyorsanız, tavsiye etmiyorum ama, istemeyerek de olsa, çok nadirde olsa yaptığım bir şey var, mayıs ayına ters kayıt yapabilirsiniz.
 
Üst