fonradar

E-Arşiv Ft'nın Meslek Mensubunun Ofisinde Kesilmesi

Üyelik
26 Ara 2019
Mesajlar
3
Konum
çanakkale
Merhaba 2020 yılının bize getirdiği yeniliklerden biri olan e-fatura ve 5000-30.000 faturalar için gib portal üzerinden düzenlenen e-arşiv faturalar için müşteri adına ofiste fatura düzenliyor musunuz?
meslek mensuplarının IP adresinin takip edildiğini bunun için müşteri adına ofiste düzenlemenin yasak olduğunu belirterek topu müşteriye atmaya çalışıyoruz, fakat bu seferde 6.500 TL olması gereken bir faturayı 6.500.000 TL gibi rakamları kesen müşteriler oluyor bunun yerine ofisten fatura oluşturup taslaklara kayıt edip müşteri kendi adresinden sadece gib imza kısmını yapsa bir sakıncası olur mu? şimdiden vereceğiz cevaplar için teşekkür ederim.
 
Merhaba
Aman mükellef yanlış yapmasın korkusuyla bütün işi üstlenmeye kalkarsak biz bu mesleğin altından kalkamayız.En azından bu konuda meslek mensupları olarak ciddi bir tutum sergilememiz gerekiyor.En azından 1-2 saat zaman harcayıp mükellefin işyerinde kısa bir eğitim verip fatura düzenlenmesi konusunda yardımcı olabiliriz.Nitekim ben bunu 1-2 firmama yaptım. Ama ben burdan yapayım sen ordan imzala gibi bir tutum yanlış olur ve iş döner dolaşır, "o yapıyor sen niye yapmıyorsun"a kadar gider ve biz/siz/hepimiz mağduriyet yaşarız.Mükellef bu sistemi öğrenecek ve dikkat edecek,meslek mensubu da bu konuda biraz dirayet gösterecek bunun başka yolu yok.
Saygılar
 
Müşterilerin ayağına gidip, kimisini de ofisimde test fatura kesimleri yaptık. Bir çoğu anlamadı, sonra uygulama başlayınca işyerlerine gittik ve canlı olarak kesecekleri ilk faturayı beraber kestik. Daha sonradan kendileri kesenlere veya gelemeyenlere de uzaktan bilgisayarına bağlantı yaparak faturalarının kesimini öğretiyoruz.

Bu şekilde başlarda biraz zaman alacak bu işler, yorulacağız, diğer işlerimiz aksayacak. Ancak bundan sonrası için sürekli faturayı bizim kesmemizden iyidir. İstisnalar hariç kesinlikle kimsenin faturasını kesimi görevini üstlenmeyin arkadaşlar.

Cep telefonları bile benim cep telefonu kayıtlıydı, onları da şimdi yavaş yavaş değiştiriyorum. Mesajları da onlara gidecek, sizin üzerinizde hiç bir işlem kalmasın.
 

Benzer konular

Üst