fonradar

E-Bildirge Onaylama Hk.

Üyelik
25 Ağu 2010
Mesajlar
16
Konum
Ordu
Merhaba Saygıdeğer Arkadaşlar,
Benim bir sorum olacaktı. Apartmanımızda çalışan sigortalı kapıcı vardı ve kapıcı 23 Temmuz'da işten ayrıldı. Ayrılan kapıcının yerine henüz yeni bir kapıcı bulunamadı.Dolayısı ile SGK dosyamızda çalışan bulunmuyor. Şimdi biz Ağustos 2013 ayına ait e-bildirgeyi boş mu onaylayacağız yoksa e-bildirge onaylama işlemi yapmayacak mıyız. Bununla ilgili SGK'ya herhangi bir bildirimde bulunmamız gerekiyor mu ? Bilgi paylaşımında bulunursanız çok memnun olurum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
 
boş bildirge onaylama şansınız yok bildiğim kadarı ile işe ara verme olarak sgk ya bildirim yapılması gerekiyor
 
Eskiden kağıt ortamında verilirken, son işçinin işten çıkış tarihinden itibaren 10 yada 15 gündü sanırım. Ancak şimdi aylar sonrada internetten bildirim yapsan, bir ceza vs. gelmiyor. Hatta yapmasan bile...
 
E-bildirge menüsünde işçi çalıştırmaya ara verme diye bir seçenek var.Oraya girerek başlangıç tarihi kısmına işçinin işten çıktığı tarihi yazıp kaydetmeniz yeterli.Bir süresi yok.Daha sonra tekrar işçi aldığınızda yine oraya girerek aynı kaydı seçip bitiş tarihi kısmına işçi çalıştırmaya başladığınız tarihi yazıp kaydedeceksiniz.
 
ben işten çıkış tarinden bir gün sonrasını yazıyorum..

"Sigortalı ara vermeye başlangıç tarihi olarak, işyerinin faaliyetine hangi tarihte ara verdiği yazılır." diyor.Ben bunu en son işçinin çalıştığı tarih olarak anladım.Ertesi gün ara vermiyorsunuzki işçinin çıktığı gün ara vermiş oluyorsunuz.Ertesi gün kimse çalışmıyor çünkü.
 
Eskiden ara verme bildirimlerini dilekçe ile bildirirken işçilerin en son çalıştığı tarihi yazıp öyle veriyorduk dilekçeyi.Mesela işçiler 31.08.2013'te çıktıysa dilekçeye 31.08.2013 tarihi itibariyle işe ara vermiş bulunmaktayız diye yazarak bildiriyorduk.SGK'da bu şekilde alıyordu ve bir sorun olmadı hiç.Bende aynı şekilde uygulamaya devam ediyorum işçilerin çıktığı tarihi yazıyorum.Yanlış bir uygulama mı yapıyorum ?
 
emrah bey,benim uygulamam yukarda dediğim gibi...hani işçinin çalıştığı günü yazmak bana uygun gelmedi...
 
Merhaba

Arkadaşlar e-bildirgede menüye giremiyorum. Hata veriyor.

Error 500: java.lang.NoClassDefFoundError: com/ssk/wpeb/util/Util

bütün tarayıcıda aynı şey, java yı da güncelledim ama böyle giremiyorum, acaba sistemde mi var bir sorun
 
Baktım şimdi çalışıyor tüm menülere giriyorum sorunsuz.Sizden kaynaklı bir problem var.Antivirüs programınız falan engelliyor olabilir mi ?
 
evett antivirüs programı engelliyormuş, devredışı bıraktım şimdi.. girebildim şükür sabahtan beri yapamamıştım

teşekkürler sn.rietveld.
 

Benzer konular

Üst