E-Bildirgede Çıkış Gösterildi Çıkış Bildirgesi Yapmak Unutuldu

Üyelik
31 Tem 2012
Mesajlar
51
Konum
ADANA
05.01.2014 tarihinde işten ayrılan personelimizin işten çıkış bildirgesi unutuldu. ocak e-bildirgesinde çıkış gösterildi. ne yapmamış lazım. e-bildirgeyi bir kişi için ek iptal yapsak bu güne kadar devamsız gösterip şubat tarihli çıkışını devamsızlıktan yapsak(işçi istifa etmişti zaten) ??????
 
İşçinin 1.5 ay devamsızlık yapması ve sizinde bunun çıkışını yapmamış olmanız göze batar.E-bildirgede göstermişsiniz çıkışı.Ancak çıkış bildirgesi verilmemiş.Bence kuruma gidip memur ile bir görüşün.
 
Selamlar
Kanımca memurla görüşürseniz yapmak istediğiniz uygulamayı size önermez.Direk çıkışı verin cezaya katlanın şeklinde bir yorum yapabilir.
Ayrıca oldu da e-bildrigeye iptal-ek verdiniz ve çalışmadığı günleride izinli veya devamsızlık göstermek istediniz.O zaman ek:10 (eksik bildirim) süresini de kaçırdınız.Birde onun için cezaya katlanacaksınız.
Siz bence sadece geriye dönük çıkışı bildirin ve aşağıda alıntıladığım yazıda geçen işlemi yapın,olayı sonlandırın...

Resul Kurt'un yazısından alıntıdır.

Sigortalı işten ayrılış bildirgesinde ne değişti?
İşverenler, sigortalının işten ayrılmasından sonra 10 gün içinde işten ayrıldığını sigortalı işten ayrılış bildirgesiyle ve e-sigorta yoluyla SGK'ya bildirmekle yükümlüdür.
İlk defa 5838 sayılı Kanun'la getirilen bu yeni yükümlülük, 3 Ağustos 2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 3 Ağustos 2009 tarihinden sonra işten çıkanlara ait sigortalı işten çıkış bildirgelerini 10 gün içinde vermeyen işverenlere bir asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanmaya başlanmış ancak bu ceza daha sonra sirkülerimizde de duyurduğumuz gibi 6283 sayılı Kanun'la 1/10 (asgari ücretin onda biri) asgari ücrete düşürülmüştür.
5510 sayılı Kanun'un 102'nci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendini değiştiren 6283 sayılı Kanun'un 3'üncü maddesine göre, işten çıkış bildirgesini süresi içinde ya da kurumca belirlenen şekil ve usule uygun olarak yapmayanlar veya kurumca internet, elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyen işverenler hakkında, bir takvim ayında işlenen bu fiillerden dolayı tutmakla yükümlü bulunulan defter ve belgelerin ibraz edilmemesi nedeniyle verilmesi gereken ceza tutarını aşmamak kaydıyla her bir sigortalı için asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır.
Bu durumda 08.03.2012 - 30.06.2012 döneminde bir sigortalı adına işten ayrılış bildirgesinin geç verilmesi veya verilmemesi durumunda idari para cezası olarak her bir sigortalı için 88.65 ¨ uygulanacaktır. Ancak üst sınır olarak kayıt ibraz edilmemesi cezası esas alınacağından, bir takvim ayında en fazla uygulanacak idari para cezası defter durumuna göre;
1) Bilânço esasına göre defter tutmakla yükümlü olanlar için, aylık asgari ücretin 12 katı tutarını (12 X 886.50 = 10.638 ¨),
2) Diğer defterleri (örneğin işletme defteri gibi) tutmakla yükümlü olanlar için, aylık asgari ücretin altı katı tutarını (6 X 886.50 = 5.3198 ¨),
3) Defter tutmakla yükümlü değil iseler, asgari ücretin üç katı tutarını (3 X 886.50 = 2.659.50 ¨),
Aşamayacak.
İşten ayrılış bildirgesinin işverence verilmesi gereken son günden itibaren kendiliğinden 30 gün içinde verilmesi ve söz konusu cezaların yapılacak tebligat tarihini takip eden günden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde, bu cezalar dörtte bir oranında uygulanacak ve ayrıca 15 gün içinde ödenmesi halinde yüzde 25 indirim de yapılacaktır. 30 günlük pişmanlık indiriminden yararlanmak için hem bildirgeyi 30 gün içinde kendiliğinden vermek hem de uygulanan idari para cezasını tebliğ alındığı tarihten itibaren 15 gün içinde ödemek gerekmektedir.

Saygılar
 
bence çıkışını şimdi yap 20 30 tl ceza geliyor onuda ödersiniz olur biter uğraşmanıza gerek kalmaz
 
Siz hiçbirşeyi karıştırmadan geriye dönük çıkış bildirgesini verin.Zaten çok az bir miktar para cezası var yukarıdaki bilgilerde de belirtildiği gibi.Aylık bildirge düzgün verilmiş zaten.Geriye dönük çıkış yapın çıkan cezayıda 15 gün içinde ödeyin %25 indirimli olarak bu iş bitsin.
 
Üst