fonradar

Eksik Muhtasar Beyan.

Üyelik
6 Ocak 2012
Mesajlar
20
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar merhaba,

2012 yılında 11 aylık kira tahakkukları eksik yapılmış.
ve bu şimdi farkedildi.
3 aylık dönemlerde muhtasar veriliyor.
muhtasarda düzeltme yapılırsa,cezamız ne olur bilen varmı ?
teşekkürler
 
Her bir düzeltme beyannamesi için vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi olacak tabi. KSS-PIS seçeneklerini işaretleyin, vergi ziyaı cezası yerine pişmanlık zammı ödersiniz sadece.
 
Sayın Fadimex pişmanlık zammı ve gecikme faizi sabit bir tutar değildir, oluşan vergi ziyaına ve normal vade tarihinden son tarhiyatın tahakkuk tarihine kadar geçen süreleri bilmek ve tek tek hesaplamak gerekir.
 
Bir de foruma yeni üye olduğunuzu göz önüne alarak sizden 2 tane ricam olacak forumun işleyişi açısından.

1-Mesaj ile teşekkür etmek yerine, alttaki "beğen" butonuna tıklarsanız daha iyi olur.

2-Başlıkları hangi bölüme açacağımıza da dikkat etmemiz gerekir, mesela açtığınız bu başlık aslında GVK bölümünde olmalıydı.
 
Sayın Fadimex,

İlgili dönem muhtasar beyannameler için düzeltme beyanı vereceksiniz. Nuhtasar beyannamelerinizi "Olması Gerektiği Gibi" düzenleyeceksiniz. e-beyanname yoluyla vereceğiniz bu beyannameleriniz düzeltme olacak ve önceki beyannameler ile arasındaki farklar tahakkuk ettirilecektir. burada pişmanlık yolunu seçeceksiniz. bu beyanının VUK 371 maddesi hükmüne göre alınacaktır. Ancak;
Daha önce vergi dairesi sizi beyana çağırmadıysa,
Hakkınızda inceleme başlatılmadıysa,
Hakkınızda bir ihbar yoksa,
vergi ziyaı uygulanamaz. sadece Pişmanlık zammı ödersiniz. ancak burda aldığınız tahakkuklarda çıkan tutarı 15 gin içinde mutlaka ödemelisiniz. aksi takdirde kendi kendinizi ihbar etmiş sayılır ve diğer vergi cezalarını da ödemek zorunda kalırsınız. Pişmanlık zammı 19.10.2010 tarihinden itibaren
1,40% olarak uygulanmaktadır.

Saygılar,
 
Son düzenleme:
Üst