Elden Para Vererek Sigoratı Düşük Yatırıyorlar

Üyelik
6 Ocak 2016
Mesajlar
1
Konum
antalya
çalıştığım yerden bugün çıkış aldım maaşın asgari ücret kadarını bankaya geri kalanını ise elden veriyorlardı ben hepsini bankadan istediğimi söyledim bunu üzerine ne hikmetse personel azaltımı var diyerek bir kaç kişiyle birlikte benide çıkarttılar birde benden istifa istediler bende istifa etmedim çıkışımı istedim ama bana çıkış belgelerimi vermediler bende elden para dağıtılırken video ve fotoğraf çektim bunlarla sgk ya şikayette buluna bilir miyim?
 
SGK'ya değilde önce İŞKUR'a şikayette bulunun. İşten atıldığınızı ancak alacaklarınızın verilmediğini belirtin dilekçe ile şikayet edin. Eğer isterseler elinizdeki görüntüleride verirsiniz. İŞKUR işvereni görüşmeye çağırıyor. Görüşmeden sonra uzlaşma sağlanmazsa o zaman dava açarsınız işverene.
 
Bence bir avukat ile görüşün, dava açacağınızı söyleyin, ilk önce avukat ile görüştürün, olmadı dava açın, tutuşur size dönerler, çıkış haklarınızı verirler, muhatap alırlar.
 
Ek;
Her iki sn.üyenin görüşlerine katılmakla beraber,sn.Zindan ın düşüncesinden(yani tutuşur"lar)dan hareketle, önce uygun lisan ile işverenle görüşün,hem şikayetci hemde davacı olacağınızı söyleyin,bir ihtimal haklarınızı ödeyebilirler!...ödemezler ise gereğini yapmakla haklısınız,buna engel yok.
(Bu işverene için söylemiyorum bu zihniyete hitaben,ey işveren;
İşveren olarak siz olmasanız,biz iş gören olarak çalışamayız,eyvallah,ne siz bize,nede biz size haksızlık etmeyelim:)biz olması gerektiği gibi çalışalım,sizlerde olması gerektiği gibi hakkımızı veriniz.:)
Madem asgari ücretten daha yüksek maaş ödüyorsun,neden bu haksızlığa/yanlışa sebebiyet veriyorsun,neden basiretli tüccar gibi hareket etmiyorsun(kurumsallaşmayı öğreniniz,öğrenmezseniz deneme yanılma yöntemiyle bedel ödeyerek öğrenmek zorunda kalacaksınız)
2015 için söylüyoum kim dedi sana 1.500 tl.maaş ver diye,1.300-1.400 versen de primleri bu gerçek ücret üzerinden yatırsaydın olmaz mıydı,zaten bir maliyet var ve olacak,hiç değilse usülüne uygun işlem yap/yaptır da hem bu dünyada, hemde inancın varsa öbür alemde kul hakkıyla uğraşma,uğraşırım dersen,bedelini ödersin,takdir sizin....:)lütfen yanlış anlamayınız ben iyi olmanızı isterim çünkü siz işveren olarak olmazsanız biz işgören olamayız)
 
Son düzenleme:
Üst